СПЕШНО! Сериозен спад в теглото на бебе на 2м.

• 8 757
  • 198
  •   1
Отговори
# 15
Говори с педиатъра да включите витамини. Освен това написа, че млякото е хипоалергенно, което неминуемо се отразява. Ако няма причина, сменете го с нормално. Ако има причина да е на това мляко - защо педиатъра, който го е изписал се учудва на бавния растеж, това е очаквано при деца с хранителни проблеми?

Кърмените бебета рядко са затлъстели, почти е изключен този риск, едва ли са по-дебели от тези на АМ. И по принцип не е много ок бебето да е тлъсто.

# 16
А моето бебе на кърма на 9 месеца е 7кг. Но ходи за разлика от другите на нейната възраст. Стига си се сравнявала с другите. А педиатърът ти явно хич не е компетентен. Хората не сме еднакви. Аз съм 158 и 56 кг, ти може да си 175см 63кг. Коя не е в норма? Стига си се стресирала и панирала, давай на детето биберона като е гладно и му се радвай. Здраво е, наддава, ти си седнала да се тръшкаш за глупости. 8 см са много, бебето расте на дължина за сметка на кг. Ти мислиш ли, че дебело бебе е еквивалент на здраво?

# 17
До колкото помня, долната граница за недохранено бебе е 4,5 кг при навършени 3 месеца, а твоето е над това и е само на 2.

# 18
Не прави грешката да сравняваш твоята бебка с другите бебоци. Всички се развиват с различни темпове. Някои са доста пухкави, някои по-малко, но това не значи, че не са здрави. Щом си хапва и е жизнена, не мисля че има повод за притеснение.

# 19
Говори с педиатъра да включите витамини. Освен това написа, че млякото е хипоалергенно, което неминуемо се отразява. Ако няма причина, сменете го с нормално. Ако има причина да е на това мляко - защо педиатъра, който го е изписал се учудва на бавния растеж, това е очаквано при деца с хранителни проблеми?

Кърмените бебета рядко са затлъстели, почти е изключен този риск, едва ли са по-дебели от тези на АМ. И по принцип не е много ок бебето да е тлъсто.

Млякото е хипоалергенно, тъй като имаха съмнение за алергия към белтъка на кравето мляко, което не се потвърди и за всеки случай ни казаха, че трябва да се пие хипоалергенно мляко, иначе аз си бях много доволна от Лактана Био

# 20
  • София
Майче, направо ти се чудя защо се тормозиш с този кантар.

Ако си имаш причини и някакви основателни опасения - ще те разбера, но иначе излишно се терзаеш.

Знаеш ли колко беше моята дъщеря на 1 годинка, роди се и тя 3300. Беше точно 8.2 кг, даже точно тогава се разболя и отслабна 1 кило, но после си го върна бързо, но в никакъв случай не си утрои рожденото тегло, както е по таблиците.

Е, педиатърката НИКОГА не ми е казвала - много ти е слабо детето, за което съм и безкрайно благодарна. Всеки път и се радваше и казваше, че много обича грацилни бебета, а тя и до ден днешен е супер енергично дете. Сега е само мускули, балетът и е хоби.

Следи детето, не кантара. Стискам палци всичко да е наред.

# 21
Скрит текст:

Млякото е хипоалергенно, тъй като имаха съмнение за алергия към белтъка на кравето мляко, което не се потвърди и за всеки случай ни казаха, че трябва да се пие хипоалергенно мляко, иначе аз си бях много доволна от Лактана Био

Такава алергия се доказва, не може да има съмнения. Май най-добре да направиш консултация с истински педиатър, ако трябва си плати за това ... Този/тази само те стресира, вместо да ти помага.

# 22
Колко нисък е бил хемоглобина и изписано ли е лечение?

# 23
Не прави грешката да влизаш в кръга на постоянното мерене ежедневно. Аз така се филмирах в началото. И ти самата като хапнеш, ходиш до тоалетна или изхвърлиш течност също ще ти даде разлика  кантара. Щом детето хапва, развива се добре и е жизнено и докторите казват,че всичко е ок, не се тревожи така,защото вредиш и на себе си.
Моята беба беше много дребна,едва 2600 се роди. Изписахме я 2400. И постоянно в началото я мерех като побъркана,бях обсебена колко яде, и дали наддава.Въпреки,че се развиваше много добре,и все още прави някои неща доста  по -рано и дори е напред. Просто постоянните натяквания,че е дребна и малка на кг от кой ли не ме бяха филмирали и без да съзнавам са ми оказвали натиск.
Да се сравнява с други деца е лишено от смисъл,защото едно с едно няма еднакво.
Дори и ниския хемоглобин понякога за деца е нормален. Лекарката ми каза,че обикномено до годинката дори при повечето бебета е по-скоро нисък. А при нас беше пък необичайно висок.
Не мисля,че имаш място за тревоги. Ще видиш детето колко бързо ще дръпне и ще почва да наддава,без дори да се усетиш. Пък и си хапва добре,както си го описала. Спри да я мериш. Моя кантар обиколи трите мои приятелки-всички първоначално се бяхме вманиачени да си мерим децата. Това много натоварва,не си го причинявай.

# 24
Ниския хемоглобин ако е наистина нисък, е много опасен. Казвам го, понеже съм имала дете със супер тежка анемия, небрежно подмината в родилното отделение и на 6-7 месеца детето вече беше с критичен хемоглобин. После се лекувахме над 2 години.

Но ако лекари не са изписали лечение, значи е просто в долни граници.

# 25
от 3200 на 4 кг е съвсем нормално наддаване. Малко сте се вманиачили. Мерете я един път в месеца. Има и пикове в растежа. Сега ако спадне теглото, после може да го навакса. Щом е в добро здраве и има апетит не виждам повод за притеснение.

# 26
Благодаря на всички за отговорите, някои от вас ме попитаха за ниския хемоглобин, с няколко единици е по-нисък от долната граница, лекарите казаха, че в момента не се налага допълнително да се дава желязо, в повечето случаи се нормализирал след края на втория месец и ще го следим.. Тук някои ми написа, да се посъветвам с истински педиатър и ако трябва да платя за това.. Ами..ако знаех кой е истински Grinning До момента си плащаме за абсолютно всичко, от раждането в Токуда до всякакви лекари, лаборатории и т.н.. едно направление не съм взела, просто защото смятам, че се объща повече внимание, когато си платиш, относно педиатъра, днес го смених и имам по-големи надежди да е ок. Преди да родя си бях обещала да не ставам вманиачена майка и не смятам, че съм... С това тегло, притесненията почнаха след първия контролен преглед след изписването от болницата, когато лекарката каза, че бебето не наддава добре, тогава не го приех като кой знае какъв проблем тъй като ми е абсолютно ясно, че сме различни и не съм привърженик на таблици и норми, но тези коментари се повториха и потретиха при следващи прегледи, което ме накара да се замисля, какво не правя правилно, след като бебето се храни, изяжда си всичко и т.н.. Лекарката ми каза, че трябва да се види от гастроентеролог за да разберем каква е причината, еее посетихме 2 гастроентероложки в рамките на една седмица от които съм крайно разочарована, казаха ми, че до 3тата годинка алергия към белтъка на кравето мляко неможело да се потвърди, попитах дали няма някакви тестове или изследвания, тя ми отговори или по скоро ми се скара, че изобщо я питам за такова нещо... Прослуша детето, каза, че има колики и ми каза да и давам Био Гая и един друг пробиотик, който не давам-Вая, този ни преглед струваше 95лв... Следващия преглед струваше 50 лв, в които в същност се съгласиха да видят коремните органи на ехограф, лекарката каза, че нищо освен теглото не я притеснява и да пием хипоалергенния хип, да меря детето всеки ден и да меря пълни памперси и да си записвам, това от две различни гастроентероложки, попаднах при тях благодарение на старата педиатърка, това е дълга и тъпа история... смятам да ви послушам, като по-опитни майки от мен и да я меря веднъж седмично и ще се опитам максимално да не се филмирам! Благодаря ви Simple Smile

Последна редакция: вт, 22 яну 2019, 22:47 от Antoas7

# 27
Можеш да си взимаш направления и пак да ходиш при добри специалисти. Явно е добре детето Simple Smile

Позволих си да пиша за хемоглобина, защото често из форума съм виждала теми - детето е с нисък хемоглобин и един куп майки казват: "Няма проблем! Не му давай лекарства, това са глупости". Което мен ме втрещява и винаги наблягам на това, че нисък хемоглобин, особено под 100 е голям проблем. Между другото никой почти не е и наясно, че при хемоглобин под 100 не се поставят ваксини и т.н.

# 28
Можеш да си взимаш направления и пак да ходиш при добри специалисти. Явно е добре детето Simple Smile

Позволих си да пиша за хемоглобина, защото често из форума съм виждала теми - детето е с нисък хемоглобин и един куп майки казват: "Няма проблем! Не му давай лекарства, това са глупости". Което мен ме втрещява и винаги наблягам на това, че нисък хемоглобин, особено под 100 е голям проблем. Между другото никой почти не е и наясно, че при хемоглобин под 100 не се поставят ваксини и т.н.

Ще следим хемоглобина, така или иначе ваксините ще ги отложим заради предстоящата грипна епидемия, така ни посъветваха. Надявам се детенцето ви вече да няма проблеми с хемоглобина.

# 29
Има няколко майки от кърмаческата тема с деца с АБКМ, ако искаш пиши на лично да ти дам никовете им, да ги разпиташ за лекари и как се е установила алергията, ако искаш. Но ако е алергично детето ще има симптоматика като  - слуз в изпражненията, кръв в изпражненията, понякога може да е атопична кожата, може да повръща и т.н., а ти не си споменала за подобни неща и не мисля, че бебето има какъвто и да било проблем Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт