Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо бебето ми загуби толкова много грамове за един ден?
Какви са причините за бавното наддаване на тегло при бебето?
Какво е нормалното наддаване за новородено бебе?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо бебето ми загуби толкова много грамове за един ден?
-
Какви са причините за бавното наддаване на тегло при бебето?
-
Какво е нормалното наддаване за новородено бебе?
-
Каква може да бъде причината за ниския хемоглобин при бебето?
-
Как да се справя с притесненията си относно растежа и храненето на бебето?
До момента си плащаме за абсолютно всичко, от раждането в Токуда до всякакви лекари, лаборатории и т.н.. едно направление не съм взела, просто защото смятам, че се объща повече внимание, когато си платиш, относно педиатъра, днес го смених и имам по-големи надежди да е ок. Преди да родя си бях обещала да не ставам вманиачена майка и не смятам, че съм... С това тегло, притесненията почнаха след първия контролен преглед след изписването от болницата, когато лекарката каза, че бебето не наддава добре, тогава не го приех като кой знае какъв проблем тъй като ми е абсолютно ясно, че сме различни и не съм привърженик на таблици и норми, но тези коментари се повториха и потретиха при следващи прегледи, което ме накара да се замисля, какво не правя правилно, след като бебето се храни, изяжда си всичко и т.н.. Лекарката ми каза, че трябва да се види от гастроентеролог за да разберем каква е причината, еее посетихме 2 гастроентероложки в рамките на една седмица от които съм крайно разочарована, казаха ми, че до 3тата годинка алергия към белтъка на кравето мляко неможело да се потвърди, попитах дали няма някакви тестове или изследвания, тя ми отговори или по скоро ми се скара, че изобщо я питам за такова нещо... Прослуша детето, каза, че има колики и ми каза да и давам Био Гая и един друг пробиотик, който не давам-Вая, този ни преглед струваше 95лв... Следващия преглед струваше 50 лв, в които в същност се съгласиха да видят коремните органи на ехограф, лекарката каза, че нищо освен теглото не я притеснява и да пием хипоалергенния хип, да меря детето всеки ден и да меря пълни памперси и да си записвам, това от две различни гастроентероложки, попаднах при тях благодарение на старата педиатърка, това е дълга и тъпа история... смятам да ви послушам, като по-опитни майки от мен и да я меря веднъж седмично и ще се опитам максимално да не се филмирам! Благодаря ви