За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 74

• 42 153
  • 765
  •   1
Отговори
# 120
Може да има атопична кожа и чак сега да се проявява. Реакция на имунната система е към нещо обикновено. Но и аз не съм открила какво. Студеното време веднага се отразява на бузи и гуша. Но по краката например, нямам идея. Може да бори някой вирус, да е яло нова храна, може и друго да е.
Как за пъпки от претопляне картикостероиден крем, бе хора? Що за глупости.

# 121
Аз нали съм ходила, не се знае каква е причината. Нито е пипала котки или кучета, просто е с много чувствителна кожа. А кортикостероиди не биха прилагала за суха кожа.

# 122
Може да има атопична кожа и чак сега да се проявява. Реакция на имунната система е към нещо обикновено. Но и аз не съм открила какво. Студеното време веднага се отразява на бузи и гуша. Но по краката например, нямам идея. Може да бори някой вирус, да е яло нова храна, може и друго да е.
Ами така ,как, беше го изписала лл .Затова казвам да се ходи на кожен лекар при хакива проблеми. Отидох и си платих преглед при дерматолог.Но не помня тя какво ни беше изписала .Сменихме и козметиката за къпане.Също спрях да го мажа след баня защото се запушваха порите  ,а и беше лятно бебе.Но това беше преди 5г и половина.

# 123
Кокоска, ако имаш възможност иди на кожен.
А до тогава ограничи алергените и хидратирай много кожичката и водичка давай. Може да е алергична реакция..

# 124
  • София
И един въпрос да пусна:
Има ли деца, които са направили реакция/непоносимост към прясно мляко? Синът ми яде всички млечни без проблем, но от ПМ получава диария и лек обрив. Подчетавам, че го предлагам само в печива.

# 125
Алергична реакция при храна не се проявява с атопична кожа по краката.

За претопляне не се маже с нищо, камо ли с кортикостероид. Безумен дерматолог сте посетили.

При такава кожа минимум козметика е най-добре и по-рядко къпане. Кокосовото масло хидратира чудесно.

На дъщеря ми й се обостря АДто от краве сирене, но не е алергична. Просто реагира към него по този начин и й предлагам овче. Предложете по-късно прясното мляко.

# 126
Алергична реакция при храна не се проявява с атопична кожа по краката.

За претопляне не се маже с нищо, камо ли с кортикостероид. Безумен дерматолог сте посетили.

При такава кожа минимум козметика е най-добре и по-рядко къпане. Кокосовото масло хидратира чудесно.

На дъщеря ми й се обостря АДто от краве сирене, но не е алергична. Просто реагира към него по този начин и й предлагам овче. Предложете по-късно прясното мляко.

Вземете прочетете хубаво какво съм написала ,чак тогава коментирайте !

# 127
Прочела съм. И казвам, че кортикостероиди не бива да се изписват за подобно нещо. Те супресират имунната система. Прочетете за кортикостероидите повече. Аз отказвам за себе си подобно лечение на лекари, отказвам го и за детето.

SweetAngel, страхотно звучи това нахткерце, ще го потърся, даже и за ползване на моята кожа, мерси 😚

# 128
Ами така ,как, беше го изписала лл .Затова казвам да се ходи на кожен лекар при хакива проблеми. Отидох и си платих преглед при дерматолог.Но не помня тя какво ни беше изписала .Сменихме и козметиката за къпане.Също спрях да го мажа след баня защото се запушваха порите  ,а и беше лятно бебе.Но това беше преди 5г и половина.
Между запушени пори и суха, атопична и сърбяща кожа, разликата е от небето до земята и обратно. Не е задължително да е алергична реакция или реакция към козметика, храна, перилен препарат или козметика.

# 129
Между запушени пори и суха, атопична и сърбяща кожа, разликата е от небето до земята и обратно. Не е задължително да е алергична реакция или реакция към козметика, храна, перилен препарат или козметика.
Знам каква е разликата,не се безпокойте.Аз и написах (явно никой не чете) да отиде на дерматолог ,защото лл не разбира нищо от кожни проблеми.Както написах по горе ,в нашия случай от претопляне ЛЛ беше изписал кортокостероиди.Аз си платих преглед и отидох на дерматолог .ЛЛ нито ми каза да сменя козметиката,нито че в топлото време не трябва да де маже бебешката кожа.Затова и ще се потретя при кожен проблем ,да се ходи при съответния специалист.

# 130
При моето бебе кожичката  просто се протърква и изсушава, и като хидратирам  се оправя.

# 131
  • София
Синът ми е на 8 месеца и от известно време усещам, че потта на вратлето му има мирис. На главичката няма, защото като яде се изпотява, но не се усеща нищо. Но на вратлето е малко по-силно, в никакъв случай като на голям човек, но леко кисело, малко като оцет. Няма значение дали е къпан, или не, появява се пак. Ще питам ЛЛ на следващата консултация, но ако сте имали подобна ситуация, споделете каква беше причината и как и дали се оправи.

# 132
Синът ми е на 8 месеца и от известно време усещам, че потта на вратлето му има мирис. На главичката няма, защото като яде се изпотява, но не се усеща нищо. Но на вратлето е малко по-силно, в никакъв случай като на голям човек, но леко кисело, малко като оцет. Няма значение дали е къпан, или не, появява се пак. Ще питам ЛЛ на следващата консултация, но ако сте имали подобна ситуация, споделете каква беше причината и как и дали се оправи.
Гънките на гушата, под брадичката, чисти ли са? На дъщерята там се замърсяваше и миришеше наистина много неприятно.

# 133
  • София
Колкото и да ги чистя, все нещо се задържа там, но от скоро има по-странен аромат и отзад на вратлето.

# 134
Така докато яде и се поти съм чувала че става въпрос за рахит,но не искам да поставям диагнози. Най добре е лл да го види и ако трябва някакви изследвания.
Иначе слагай пудра,да видиш как ще е.

Общи условия

Активация на акаунт