За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 74

• 42 166
  • 765
  •   1
Отговори
# 165
И моя беше така в началото само като е гладен,сега ела да го видиш чак ме плаши понякога така се дере хаха

# 166
Мдам. Моя калпазанчо същия. Като бебе - тихичък, кротичък. Не плаче за нищо освен храна и сън.
Сега...за всяко нещо мокри очите. Ама хич не му се впечатлявам. Wink

# 167
  А и вино не пия Joy
Доста ми е тревожно така . Възможно ли е пък въобще за нищо да не се разсърди.

Да, възможно е. Едното ми е такова - много, много рядко реве, почти никога, дори когато е гладна, веднъж в седмицата най-много да ревне и то леко. Другото злото обаче ... за най-малкото нещо надува гайдата.

За къпането - гледай да не става хладно на коремчето или друга част. Слагай мокра, топла кърпа, докато и търкаш другите неща, на гърба или корема - зависи как я къпеш и кое остава открито. Ако не им е студено никъде, не плачат при къпане.

# 168
 За къпането само тогава плака.  Баща и я хвана със студена мокра ръка и тя се разсърди. Иначе даже и харесва и си кротува . И това ми е странно, каката каквото и да и правех  при къпане постоянно се дереше. Беше ми взело страха това дете и сега явно ми трябва време да свикна Joy

Последна редакция: нд, 27 яну 2019, 15:02 от _limonche_

# 169
И дъщеря ми врещеше при къпането в легенче. Сега се къпе с душа и няма проблем. Потопим ли я в легена, почва се...

# 170
  • София
Здравейте.
Как трябва да изглежда пъпчето на бебето като падне щипката?
На бебчо е пред падане, но отдолу стърчи доста под щипката и се чудя нормално ли е и ще се прибере ли само Flushed .

# 171
Нашето пъпче падна първата сутрин удома. Беше вдлъбнато. Доколкото са споделяли момичета тук, на някои изпъкнали пъпчета са слагали лепенки, предписани от педиатър за прибиране.

# 172
  • Варна
Пъпчето падна на 10 ден, беше вдлъбнато от раждането до падането.

# 173
На моя син, му падна щипката чак на 18 ден и пъпчето му беше изпъкнало. Педиатърката ми каза:"Спокойно, до следващата консултация не се ли е прибрал, ще ти кажа какво да правиш"
За няма и седмица се прибра сам.

# 174
Някой давал ли е на детето си сироп Синекод?
Сина ми беше лепнал грипа в допълнение с ангина и пи 1 седмица антибиотик. Температурата изчезна за моя радост , но се появи преди няколко дни кашлица, суха и дразнеща. Изписаха Синекод и за него и за мен , че и аз не се разминах, но откакто го пие (2дни) имам чувство , че кашля повече и вече не в толкова суха кашлицата. Сега се чудя дали утре пак да го водя или е нормално преминаването от една кашлица към друга в самия процес на излекуване..🤔
ПП И аз започнах да кашлям повече вследствие на сиропа .

# 175
  • София
Аз пих също Синекод, понеже беше 31ви декември и един аптекар каза, че е съвместим с кърменето. И аз почнах да кашлям повече от него и на 3ти като ходих при педи каза да го спра, защото е безсмислен и да всема Стодал. Излекува ме, но пък не знам колко малки деца могат да го пият, ако искаш консултирай се с лекаря си за него.

# 176
Мами пюретата за 8 месечни и 12 месечни само по грамажа ли се различават,имам в предвид тези със същите съставки,но различен грамаж?

# 177
Мами пюретата за 8 месечни и 12 месечни само по грамажа ли се различават,имам в предвид тези със същите съставки,но различен грамаж?

Не всички. Още не съм купувала, но гледам от тези на една позната - някои са с различна консистенция, други са с глутеново нишесте за 12 мес, за 7 с безглутеново, за 4 изобщо без нишесте. На една марка ако са - винаги имат разлика за 8 и 12 мес.

# 178
Тези за 8м би трябвало да се с по-гладка консистенция от тези за 12м.

# 179
С напредване на месеците парченцата за дъвчене от бебето стават по-едри.

Общи условия

Активация на акаунт