С какво ви дразнят свекървите - тема 105

• 36 835
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • Fort Worth, TX
Как бихте реагирали, ако имате домашен любимец и снаха ви изисква да го затворите в клетка-друга стая , за да доведете детето или самата тя да дойде?

# 316
  • София
Свекървата не ми е приятелка.
Съвсем конкретен въпрос ти зададох, ти зави към приятелството. Не ставаше дума за него, а за натрапването на мнение и вмешателството. Както и да е. Гледаш предубедено. Неизброимо много са хората като теб, нищо ново под слънцето.

Приятелите ги даде ти за пример, аз посочих, че примерът ти е неудачен. Свекървата ми е роднина по неволя. Когато седя с приятели, каквата свекървата не ми е, и обменяме мнения, ако приятелите ми не се опитват да налагат мнението си, нямам проблем. Ако седя със свекървата, се държа по-дистанцирано, защото не ми е приятелка. Мнението на човек, който не ми е приятел и/или не ми е много близък, не ме интересува. Ако този човек държи да ми го даде без да съм го искала, значи той ми го натрапва. Същото се отнася и за вмешателството, но там съм по-категорична.
Прочети примера за разговора, който на теб ти се иска да е с приятели, като разговор със свекърите. Какво лошо той да протече по същия начин? Кое е натрапване на мнение или непоискан съвет? Споделяте си планове и те казват, че на ваше място биха направили това и това. Възможно е и да се обосноват, което ще придаде и известна тежест на мнението. Тук ли е моментът на пречупването?
Приятелите и свекърите са "различни коридори". Първите ги подбираш, вторите – не. Няма как "разговорът да протече по същия начин". С приятелите споделям планове, със свекърите – не. Няма как да избера за приятел човек с характера на свекъра ми. Абсурдно е да бъде слаган на едно ниво с мой приятел. По каквато и да е линия.

# 317
Как бихте реагирали, ако имате домашен любимец и снаха ви изисква да го затворите в клетка-друга стая , за да доведете детето или самата тя да дойде?
Лигава работа. Да не гледате тигри  Simple Smile Представям си някое лошо огромно, бясно куче .Тук чета само някакви крайности. Моля те не казвай, че става дума за коте или болонка .

# 318
  • волно калдъръмче
Какво прави снаха, която не обича животните, в семейство с домашен любимец? Той живее там преди нея. Предполага се, че знае за съществуването му.

Извън казуса. Определено смятам, че бебе (малко дете) и домашен любимец не може да има в една къща. Ако снаха ми реши да дава на кучето да ближе бебето, не знам...

Приятелите и свекърите са "различни коридори". Първите ги подбираш, вторите – не. Няма как "разговорът да протече по същия начин". С приятелите споделям планове, със свекърите – не. Няма как да избера за приятел човек с характера на свекъра ми. Абсурдно е да бъде слаган на едно ниво с мой приятел. По каквато и да е линия.
Излез от ограниченията на личния си опит и помисли глобално. Не всеки има точно твоя свекър и не всеки е теб. Напълно е възможно друга жена да му влезе под кожата. Нямате късмет и двамата.

# 319
  • при късмета
Вяра, приятелите ти, на колкото и различно мнение да са при някакво обсъждане, няма да ти намилат сума време своето и няма как да ти го наложат. Доколкото това на свекървите им е патентовано, ако снахата не прави нещо както свекървата смята за правилно, може на сина да дудне, да я разнася пред други роднини, в темата дори е имало случаи да споделят, че се обажда на сватовете да се оплаква от дъщеря им. Приятели дали ще направят подобно нещо?
Аз имам обясние. Всъщност са няколко. Може детето или тя да са с алергия. А може и да е чисто и просто страх при някого от двамата. Разказвала съм как детето се наплаши от кучета, защото го ухапа домашно куче. Беше на 2 години и 2-3 месеца и човек като се наплаши толкова малък, особено при лично преживяване, този страх никак не се изкоренява лесно. Колкото и на някои да им се струват глезотии

# 320
Не харесвам кучета и котки в къщи ,на гости ще изтърпя.В къщи да ми дойдат  ще мрънкам.

# 321

Ами аз съм алергична. Ако иска да ходим, естествено, че ще го затваря в другата стая.

# 322
Казвам глезене, защото мои познати имат малко кученце. Имат и внуче, което го обожава.  
Не си представям някое лигаво голямо животно ближещо бебе или алергии Simple Smile И тук пак става въпрос за конкретната ситуация.

# 323
  • София
...
Излез от ограниченията на личния си опит и помисли глобално. Не всеки има точно твоя свекър и не всеки е теб. Напълно е възможно друга жена да му влезе под кожата. Нямате късмет и двамата.

Глобално и неограничено:
Човек избира приятелите си.
Човек не избира свекърите си.
Отношенията с хора, които лично си избрал да ти бъдат близки няма как да бъдат поставени на едно ниво с хора, които са ти натрапени поради някаква причина.

Неглобално и ограничено:
Отношенията между моя свекър и мен ме устройват идеално. В това отношение се чувствам късметлийка. Подозирам, че същото се отнася и за него.

# 324
Какво прави снаха, която не обича животните, в семейство с домашен любимец. Той живее там преди нея. Предполага се, че знае за съществуването му.

Извън казуса. Определено смятам, че бебе (малко дете) и домашен любимец не може да има в една къща. Ако снаха ми реши да дава на кучето да ближе бебето, не знам...
Предполагам, че не се е омъжила за домашния любимец и съм сигурна, че не е влязла в това семейство, а е тръгнала да създава свое. И това няма нищо общо с любовта към животните.
Инак, аз не бих си пуснала малкото дете да пълзи, да пипа, да яде на оня акъл, че и на сегашния, в дом, в който има животно - косми. Страхлива и гнуслива откъм бацили съм.

# 325
Проницателна си, защо да пояснявам? Simple Smile
Проницателна съм за хората, с които живея. Примерът, който дадох, беше житейски. С никого не съм се надцаквала, та затова. Дай сега форумен отчет, както подобава на добрите нрави, щом искаш да си говорим. Ако не искаш - твоя воля.

А защо реши, че трябва да се припознаеш в "надцакването"? Не съм търсила диалог с теб и този манталитет на дружинна председателка ми идва малко отгоре. Отчети не давам на никого.  Simple Smile

Нека оставим снахите да се оплакват, нали това е темата сепак Wink

# 326
Хмм, 2 кучета и бебе. И са го облизвали, о ужас. Безсрамна съм. И не ходим в бащиния ми дом на гости, защото майка ми не ги иска в къщата си. Живее в друг град, няма как на дълъг път и гости с преспиване да не ги вземем.
Свекървата ги обожава.

За снахата - странна работа,айде в другата стая добре,ама чак клетка. Мисля,че мъжът й трябва да си поговори с нея. Той е израснал/растял с куче, да обясни на жена си, че това нейното не е баш нормално.

# 327
  • волно калдъръмче
Глобално и неограничено:
Човек избира приятелите си.
Човек не избира свекърите си.
Отношенията с хора, които лично си избрал да ти бъдат близки няма как да бъдат поставени на едно ниво с хора, които са ти натрапени поради някаква причина.

Неглобално и ограничено:
Отношенията между моя свекър и мен ме устройват идеално. В това отношение се чувствам късметлийка. Подозирам, че същото се отнася и за него.
Мда, виждам, че изборът ти е водещ в отношенията. Човек не избира и родителите си и те ли са му натрапени по някаква причина?

# 328
  • София
Да. От майка ми отдавна също не приемам вмешателство и натрапени съвети. Минало му е времето на това.

# 329
А то щото всички родители са цвете за мирисане? Няма родители-насилници, които малтретират децата си и такива, дето ги изоставят? Реторичен въпрос. Вяра, айде спри се с това търсене на диалог. Стана много офтопик вече. Има си лични съобщения. Оплачи се от свекърва си, ако те сърбят ръцете.

Общи условия

Активация на акаунт