Подготовка за малкия човек - тема 5

• 52 120
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
И аз не гладя,само първия месец и бързо се отказах.Няма оправия,при мен всичко е двойно и пералня пускам абсолютно всеки ден.
Имам везни и я ползвам веднъж седмично,за да следя качването на кг.Педиатърката ги тегли също,но ходим веднъж месечно и ми е незадоволително.Едно от най-смислените неща,които съм купувала.

# 586
Какви термометри да купя? Гледам на пазара супер много видове, за момента си мисля, че е добре да взема един тип биберон и един обикновен с мек връх:
https://www.emag.bg/digitalen-termometyr-alecto-s-mek-vryh-rozov … earch-Action=view
За стая си имам, трябва ли ми и още някакъв?

# 587
Аз имам безконтактен на Гератерм и съм много доволна

# 588
Момичета, на колко градуса да изпера отделните части на количката (Jane muum matrix, ако има някакво значение). Някакви по-специални изисквания има ли?

# 589
Момичета, на колко градуса да изпера отделните части на количката (Jane muum matrix, ако има някакво значение). Някакви по-специални изисквания има ли?
По-добре без градуси, че да не се свие нещо или по-зле. Повечето даже ги перат на ръка или само изчеткват. Аз още се чудя как да я чистя .

# 590
  • София
Аз съм с обикновен термометър на Хартман. Мери за няколко секунди под мишницата, така че иска или не - търпи.

# 591
  • София, България

Моята я изпрах на ръка Simple Smile накиснах ги в легени с Тео бебе за половин час и ги изплакнах. Simple Smile По-трудоемко е, но такива са изискванията към количката ми, а и не ми се рискуваш в пералнята. Но ако пералнята има ръчно пране без центрофуга, може на максимум 30 градуса да я пуснеш. Simple Smile

# 592
  • Германия
Какви термометри да купя? Гледам на пазара супер много видове, за момента си мисля, че е добре да взема един тип биберон и един обикновен с мек връх:
https://www.emag.bg/digitalen-termometyr-alecto-s-mek-vryh-rozov … earch-Action=view
За стая си имам, трябва ли ми и още някакъв?

Биберон-термометър не ти трябва. На новородено температурата се мери най-точно в дупето, всеки термометър с мек връх ще ти свърши работа, но е по-добре да мери бързо, защото колкото по-големи стават толкова повече се изнервят. Аз бях взела един на Braun за 10€, мереше за 2-3 секунди. Нормалната температура е между 36,5 и 37,5

Безконтактен термометър или такъв за ухо (или комбиниран) са подходящи за малко по-големи дечица - от около годинката. Нашият го взех от Лидл за 20€, пускат ги 2-3 пъти в годината

# 593
Да ме посъветвате с какви дрешки трябва да се снабдя за спане за бебе, което се очаква да се роди след края на април или през май за първите месеци, т.е. За топлите месеци?
Трябва ли задължително да купувам от тези целите пижамки тип гащеризон или може с боди и ританки или само боди?
Благодаря!

# 594
  • Beyond the stars
На мен въпросните цели пижамки са ми най-удобните дрехи по принцип.
За априлско-майско бебе според мен дългото ръкавче си е препоръчителен вариант. Колкото да е топло не е лято, а новородените са с несъвършена терморегулация.

# 595
И на мен целите са ми най-удобни . Но аз оставях малкия да спи по боди тип потник от май месец

# 596
  • София
Синът ми е роден в края на месец май. В началото на юни имаше хладни дни и го обличах с цяло боди.
През лятото през денят стоеше по боди потник или тениска. През нощта - обикновено с цяло боди (дълъг ръкав).

# 597
Момичета, какъв Аспиратор За носле да взема? Четох добри отзиви за Носко. Какво ще посъветвате вие?

# 598
Имам носко.

# 599
Аз поръчах на Canpol в една кутийка с няколко накрайника, дано ми върши работа 🤷🏻♀

Общи условия

Активация на акаунт