Подготовка за малкия човек - тема 5

• 52 115
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Ние имаме този на Nuk:
Скрит текст:
Само да обърна внимание, че в упътването пишеше, че се запушва едната ноздра и така се вкарва накрайника в другата. Педиатърката ни каза категорично да не го правим това, защото можело да увреди ушите. Тоест не трябва да се запушват ноздрите при употреба! Скандализирах се тогава как е възможно да пише в упътването нещо, което може да навреди. Без запушване успявахме лесно да дръпваме секретите.

# 601
  • Телиш/Плевен
Момичета, какъв Аспиратор За носле да взема? Четох добри отзиви за Носко. Какво ще посъветвате вие?
И аз имам добри отзиви от Носко, ползвала съм го броени пъти, но е вършил страхотна работа.

# 602
  • Г. О.
Физиологичен разтвор ще бъде ли необходим още от първите дни на бебето вкъщи? А аспиратор? Нужно ли е да ги купя предварително или да изчакам, когато потрябват?

# 603
Аспиратор не ползвам, но ФР си вземи.

# 604
Вземете си физ. разтвор, след преминаването на бебето през родовия канал е възможно да останат секрети, които е добре да се изчистят. След това пък е хубаво да се овлажнява лигавицата на носа, особено ако въздуха у вас е сух.

# 605
  • Плевен/Пловдив
За ФР твърдо да. Вземи си предварително, аспиратора може и да почака. Но е хубаво да го имаш в предвид. Имах на калпол в кутия използвах го с предните си две дечица. Доволна бях. След това си купих вакуумен, в прахосмукачка който се слага, много доволна. Използва се и до ден днешен в цялата къща.

# 606
На моя бебок едното око секретираше след раждането, трябваше си ФР за почистване. За нослето също. Изобщо всичко, свързано с базов тоалет/хигиена препоръчвам да го имате налично, не лежете на това "винаги мога да пратя мъжа да купи".

# 607
  • София
Никога не съм ползвала аспиратор и то с две деца.ФР,промивки,редовно проветрение,температура около 20 градуса и не сух въздух.

# 608
А какъв физ.р-р взимате?
Трябва ли някакви уточнения в аптеката или варианта е само един?

# 609
  • София
Най-добре е физ. разтвор на дози. Ако ви трябва по-голямо количество можете да си вземете банка.

# 610
Мисля, че съвсем наскоро коментирахме ФР - и дози, и банки.

# 611
  • Перник
Ще се включа с препоръка от личен опит - ФР имам на малки дозички за почистване на очичките, но за нослето впоследствие взех флакон с накрайник за впръскване в носа, защото с малките дозички се случваше да одраскам ноздрите на бебето, защото то мърда. Разфасовката е икономична така или иначе, което донякъде компенсира, че излиза по-скъпо от банките или дозичките, а и в този флакон не изветрява така бързо.

# 612
  • Варна
Флаконът  спрей е супер, но понякога новородените се стряскат много от него и поради това не го препоръчват в началото. Но децата са различни, може да не влияе така. Нашият син се стряскаше и на 6 месеца, свикна после.

# 613
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
В болницата ми дадоха ръчен аспиратор.Ползвала съм го не повече от 4-5 пъти,предпочитам спрей за нослета на базата на солена вода.

# 614
Момичета , препоръчате ми термос . В Кауфланд има в момента на Дукати , някой да има впечатления?

Общи условия

Активация на акаунт