Подготовка за малкия човек - тема 5

• 52 106
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Имах такъв бокс. Използвах го точно за Авентски шишета, носех само вода. Не е като термос.
АМ (на прах) носех в дозатор на Авент. Това само когато излизаме на дълга разходка, гости, пътуване и т.н.

# 631
  • Beyond the stars
Моят дозатор е ей такъв и е супер удобен.
BGN 4.55  34%OFF | Baby Feeding Portable Newborn Milk Container Infant Kids Formula Milk Powder Three Grid Snacks Candy Supplies Boxes
https://s.click.aliexpress.com/e/cLZbnCgs

Разпределяш на дози, отгоре последното е като фунийка и изсипваш в бутилката и празната кутийка отива най-отдолу.

# 632
Здравейте мами,
За всички сгъваеми кошари на две нива е необходимо да се купи допълнителен матрак за новородено, нали?

# 633
Да, няма значение от нивата, независимо дали кошарата се ползва като легло или място за игра, необходим е матрак. Ако ще е основно легло, лично аз препоръчвам да избягвате сгъваемите матраци и да вземете по-стабилен.

# 634
  • Г. О.
   Момичета, кажете ми вие как действахте относно изписването на бебето и събирането на роднини и приятели за почерпка. Кога ги събрахте - веднага след това, при прибирането вкъщи ли или на по-късен етап?
   Какво трябва да включва почерпката, има ли нещо задължително, което трябва да се сложи на масата?

# 635
  • София
При нас нямаше роднинско събиране. С щерката само майка ми дойде у нас.
След това събиране чак на погачата.
Със синът ми пък даже и погача не правих. Беше недоносен и не ми трябваха гости.

# 636
  • Плевен/Пловдив
И при двете деца на изписването дойдоха най- близките. Всички живеем в различни градове. За това след това в къщи се почерпихме и направихме снимки. След това сме ги събирали чак на годината.

# 637
  • София
В болницата и после вкъщи дойдоха родителите ми, свекървата, брат ми, сестрата на ММ с мъжа и детето и братовчед ми. Фотографът в болницата ни направи снимки и албум. После вкъщи поседяха час-два, поръчах кетъринг, а ММ беше взел сладки и безалкохолни. Оценявам го като излишно, защото достатъчно бях изморена от едноседмичен предстой в болницата, с болки от шевовете. Даже имам снимка идилия - свекървата държи сина ми, зълвата сменява наакан памперс на тримесечната си тогава дъщеря, а аз се цедя с помпата. Ужас.

# 638
Ние направихме прилично изписване. Бяхме ние, моите родители , брата на мъжът ми и кумувете. Дойдоха да но вземат от болницата, там снимки а у. После у дома почерпка и снимки и кой от къде е. Аз бях като муха в тъпан, но беше хубаво и сравнително спокойно, предвид, че на път от болницата към вкъщи брата на ММ падна в една канавка с все снаха, щерка и кумувете вътре в колата, но се разминаха само с уплах

# 639
Съпругът ми събра всички близки докато бях в болницата. После никой не идваше, защото аз исках спокойствие, не ми бяха нужни гости.

# 640
Само моите родители + свекървата.
Само , че ние с мм опитвахме да сменим първия памперс около час, детето не спря да реве 2 часа и така. За няма и два часа се разотиваха. Не исках гости при толкова малко бебе в грипната епидемия.

# 641
  • Beyond the stars
Свекървата и моите родители - толкоз.
Докато бях в болницата ММ е събирал приятели.
За мен с новородено това са излишни софри, които само напрягат обстановката и бих си ги спестила максимално.

# 642
  • София, България
Нашето изписване също смятам да е само с моите родители и свекърва ми. Ако е в делничен ден даже баща ми ще си е на работа, ще дойде само в болницата. После майка ми и свекървата вкъщи ще пият по кафе с малко почерпка и така Simple Smile Никакви прабаби, никакви приятели, никакви излишни хора Relaxed после след няколко седмици, един по един, който се интересува, ще го види Simple Smile

# 643
  • Телиш/Плевен
На изписването присъстваха само най-близките мои и на таткото роднини (майките и бащите ни, моята сестра и неговата баба). Вкъщи след около месец идваха на гости различни роднини и приятели, преди това изрично предупредихме, че не е удобно и никой не ни е закачал.
Не мисля, че има задължителни неща по изписването, почерпката и т.н. Всеки прави нещата така, както смята за най-добре.

# 644
В деня на изписването у дома дойдоха само моите и неговите родители. И без друго обстановката е напрегната, не мисля че е нужно да има и други хора, да се стараеш да ги почерпиш добре, да им обърнеш внимание и тн. Иначе си го направихме пак хубаво и тържествено. Бяхме поръчали питка за у дома, разни хубави неща за обяд за хапване, торта Добре дошла за дъщеря ни, отворих ме си шампанското, което ни бе подарено на сватбата за раждането на първата рожба и така. Преди това, докато бях в болницата мъжа ми черпи една вечер роднини, една вечер приятели. След това при бебето освен най-близките всички други видяха бебето чак на погачата й, т.е след 40 ден. По-рано не знаех и къде се намирам камо ли гости да ми идват постоянно изобщо не си и помисля. Много зависи за тези неща пак и какво ще е бебето, но.. 😊

Общи условия

Активация на акаунт