Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 12

• 58 628
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Забрани ми го очен лекар. Правиха ми няколко АЛЦ процедури, тогава тренирах активно, каза ми да спра с бойните спортове, при спорт да не се навеждам надолу с главата, да не вдигам тежко, да не тичам... То всъщност забранено е силно казано, но човек трябва да направи своя избор.

# 586
Nevena Virolan, отчая ме. Мразя месо и не знам как ще намеря сили да се върна пак към строга НВД. Няколко години бях на нея и просто не бях жива, повдига ми се само като се сетя...
Не че не го ям, но като част от балансирано меню. Ако трябва пак да се връщам там, предпочитам да се

# 587
  • София
Може да пробваш трика с бързото ходене след ядене, когато имаш възможност поне. Ще видиш, че ще е по-ниска захарта.

Това действа, но само да кажа, че поне при мен поради недобрата регулация на захар и инсулин, предполагам, води до главобол. Пада ми захарта още по- рязко според мен, защото неведнъж съм мерила кръвно и си беше нормално до ниско. Сега съм с нормално кръвно, впрочем, като горната понякога ми бяга, а преди бях с ниско. Laughing
(Не съм на Метформин. Имам много много ниско Б12 и кофти показатели на черния дроб.)
Онзи ден пак ми се случи. Веднага след ядене се разхождах в парка (така се случи, не е умишлено) и после зверски ме боля главата. И ми беше супер отпаднало.

# 588
  • Sofia
Невенка, имах много работа и не успявам да ви следя, много пишете. Simple Smile
Иначе съм добре. Гликиран Хб 5,5 последно. До тук свалих 32 кг, имам още 8. И понеже последните месеци се позабавиха нещата, а аз вече нямам търпение, реших да направя житния режим. Хем малко да се прочистя от тия месища, че много ми омръзнаха. Но не разбирам защо при толкова много ВХ (2-3 пъти повече от преди) толкова ми пада КЗ?

# 589
Миоки, това е мое лично мнение, нека се изкажат по-запознатите с режима, но това което правиш не е здравословно!

Да, брашното и глутена водят до възпалителни процеси, но е важно в менюто ти да има обилно количество нисковъглехидратни зеленчуци.

# 590
Дорис, мисля, че ти грешиш.  bouquet
Убедена съм, че диетата ми е добра, поне на този етап и това е базирано на личните ми предпочитания към вида храна още от дете, както и е потвърдена от информацията, която събирах последните месеци, относно храненето. Не на последно място на това как се чувствам.

Никога не съм консумирала големи количества зеленчуци или фибри. Ядях бял хляб и бял ориз. Не съм яла пълнозърнести никога. Картофите също не са ми били любима храна и не харесвам изобщо боб и леща. Не мога да ям постни манджи, гадни са ми. Винаги съм предпочитала месо и яйца пред салата. И на плодовете не съм била голям почитател, освен ако не са сладки, така че реално диетата ми не е много по-различна от обикновено, минус пшеница, картофи, ориз, захар и растително олио. 

Ако някой знае със сигурност, какъв проблем може да възникне от този начин на хранене, ще се радвам да сподели, но до сега не съм попаднала на убедителна информация, какво би ми липсвало. Нямам и проблеми с бъбреците или някакви доказани заболявания. Подозирам само ИР в начална степен, а може би не чак толкова начална, защото не съм изследвала инсулин и КЗ, само гликиран хемоглобин, който е 5,5 и според мен не добър. Факт е, че злоупотребявах със захар последните няколко години и няма как да не ми се е отразило.
Бих прочела всякакви изследвания, по отношение на препоръката, да се ядат големи количества нисковъглехидратни зеленчуци, с най-голямо удоволствие. Продължавам да чета и да се образовам по отношение на храненето и съм готова да си променя мнението, ако намеря доказателство, че греша.
До тогава, мисля да се доверя на тялото си, а не на всеобщото мнение.  Hug

# 591
Невенка, имах много работа и не успявам да ви следя, много пишете. Simple Smile
Иначе съм добре. Гликиран Хб 5,5 последно. До тук свалих 32 кг, имам още 8. И понеже последните месеци се позабавиха нещата, а аз вече нямам търпение, реших да направя житния режим. Хем малко да се прочистя от тия месища, че много ми омръзнаха. Но не разбирам защо при толкова много ВХ (2-3 пъти повече от преди) толкова ми пада КЗ?
Може би защото скача много след житото, от там и инсулина също и я смъква много?          Лично мнение, но според мен правиш огромна грешка със житото и меда. Дано не съм права...

# 592
Колко калории дневно са това, Савина? Ултра нискокалорична диета се получава. Невена я споменава като лечебен протокол. Под 800-600калории дневно е VLCD. Браво за резултата ти!  Чудесен

# 593
Добре де Миоки, най-простото за което се сещам - витамин Ц как си набавяш?

Има няколко групи хора, които са само на месо и месни продукти и често човек се подвежда, но те ядат сурово месо, пият кръв, ядат всякаква карантия, която при нас се изхвърля и правят храна с кръвта на животните /както ние сме правили кървавица/.

Например моряците в миналото са ядяли осолено месо и са ловяли риба. Боледували са много и са умирали към края на пътуването, а на един лекар му е направило впечатление, че им опадат зъбите /скорбут/ та така е открита ролята на витамин Ц.

Фибрите също имат важна роля. Не просто да нямаме запек.
Тука в тази тема станах пословична с фотоестрогените - ами тях от къде? Според мен храната не е просто хранителни вещества, тя е основата на толкова много процеси в нас.

Част от приетата растителна храна ферментра в нас и така трябва, защото храни микроорганизмите в червата ни. А те отделят ензими и вещества, които влияят пряко на имунитета, който 80% е в червата ни. Дори за вида микроорганизми в нас храната има значение каква е.

Друга тема, на която съм се забила сега и чета е хистамина. Ако човек се храни предимно с животински продукти няма начин да не го пресити. А пикочната киселина? Тя не се ли повишава драстично? А триглециридите?

Не ме разбирай погрешно, не ти се меся как се храниш. Твое е здравето и ти решаваш. Просто разсъждавам върхху написаното от теб. Наистина се надявам да си здрава и жизнена  Hug

Последна редакция: чт, 21 фев 2019, 22:57 от the Дорис

# 594
За витамин С - ям по малко боровинки и ягоди, а също в костния бульон добавям лимонов сок. Нямам опасения от скорбут. Моряците не са ядяли прясна храна. Аз ям агнешки сърца и пилешки дробчета. В тях има също вит.С дори след готвене, макар и малко. Готвя си ги от прясно. Доста по-различно е от осолено от месеци месо.
Препоръките пък за колко на ден да се консумира са толкова разнообразни, че явно никой не знае колко точно е необходимо или на базата на какво са си изсмукали от пръстите количествата Laughing  За сега имунната ми система работи добре. Пропуснах един вирус, който циркулираше вкъщи наскоро.

Ето една интересна статия за вит.Ц при диета с 0 въглехидрати https://zerocarbzen.com/vitamin-c/

Фибрите никой не е доказал, че са нужни за нещо и без тях не може да се живее. Ако нямам бактерии, които се хранят с влакна, те просто ще си измрат и ще останат само тези, които се хранят с това което им подавам. За два месеца ще трябва да са поизмряли ненужните. Факт е че в началото всичко не беше гладко. Имах стомашни киселини и подуване въпреки силно редуцираните растителни храни, но нещата се нормализираха бързо и в момента храносмилателната ми система работи неусетно.

Фотоестрогените не знам какво са, за пръв път ги чувам. Ще погледна за какво става въпрос.  bouquet
Дорис, изобщо не мисля, че ми се месиш. Радвам се когато някой се опитва да обори инфото, което аз имам. Това ми помага да погледна от различна позиция понякога. Не съм доктринирана и се наблюдавам изкъсо. Ако усетя че нещо не е наред, ще преразгледам храненето, но за момента, няма сила която да ме накара да предпочета болката пред потенциалните рискове.

Последна редакция: чт, 21 фев 2019, 23:43 от Миоки

# 595
  • Paris, France
Миоки, фитоестрогени има предвид Дорис, но е натиснала съседната буква. За фибрите не съм съгласна - има хиляди проучвания, доказващи връзката липса на фибри - диабет. Човекът е всеядно и някаква доза фибри са нужни. Ескимосите, които карат предимно на риба, ядат водорасли и някакви боровинки или треви когато ги има. Техните предци са еволюирали да живеят от глюконеогенеза. Имат много по-голям черен дроб и по-къси черва, май беше. И ядат предимно риба, не месо. Човешка група, съществуваща само на месо няма, особено на юг. Абее, щом се чувствуваш добре и показателите ти са хубави, няма проблем.

Дорис, в животинските вътрешности има много повече витамини отколкото в растителната храна. Адреналите на тревопасните са доста богати на витамин Ц. Някои хивотински храни, като шкембе, например, са доста богати на фибри. Бях попаднала на скрита група за суровоядци на месо в един форум. Витаминните им нива са доста по-добри от твоите и моите заедно. Сигурно е и въпрос на генетика. Аз се запичам ужасно без въглехидрати, дори като ям по цели легени, както някой писа в предишна тема, треви. Никакви фибри и галони вода не ми помагат.

За хистамин - в прясното месо такъв няма. Има хистидин. Най-полезното оре храни са колбаси и сирена, но Миоки такива не яде. Ще ти пусна едни линкове за инсулин и хистамин. Много е интересно. Само да ги намеря. А защо си решила, че имаш проблем с хистамин?

Савина, браво. Когато гликирания падне под 5.5 диабетът регресира. Ниската ти захар след въглехидрат се дължи на наличието на място за глюкозата. Това е като да опитваш да наместиш 2 кашона с нови дрехи в гардероб. Ако е празен е достатъчно да ги сложиш вътре, но ако пращи от дрехи се налага мъжът ти да бута закачалките на една страна, а синът ти на друга и пак може цяла нощ да не успееш да ги прибереш в гардероба. Същото е със КЗ. В момента отслабваш и си на каквото изчука, изпука. Всеки грам въглехидрат го изразходваш. Така в черен дроб, мускули, вече има място и не е нужен инсулин. Инсулинът ти все още е висок и по навик скача за да се опитва да закара захарта някъде. Ако минеш на изокалорична, високо ВХ диета, това няма да е така. Но, засега се радвай, но без да прекаляваш. Сигурно изглеждаш като нова. Забелязаха ли околните? Браво, браво, поклон и тихичко честито.

# 596
Ааа, ям сиренце аз - бри, камембер, крема сирене, ементал и фета. Може би трябва да опитам мухлясалите, но за сега нещо не ме вдъхновяват. И кисело мляко ям (в него май няма вит С)

Колбаси за сега не, защото много често имат или ориз или картофено/пшенично нишесте, а доста често глюкоза или малтодекстрин. Шунка само ям, тя по-често е чиста.

На месо само не, но само на животински продукти има, Масаите са в Африка  Simple Smile

# 597
  • Sofia
Фръц, 900 ккал ги смята моят калкулатор и то без меда. Малко са, но не са екстремно малко. Днес ми е трети ден и мисля да приключвам. Никак не се чувствам добре. Мозъчната боза се върна, прилошава ми чат-пат, не мога да се концентрирам. Така или иначе нямах намерение да го правя цялото, исках няколко дни за прочистване и малко почивка от животинските храни, че много ми омръзнаха. Сега ми се върна апетита за месо.  Mr. Green
Невенка, благодаря. И аз съм много доволна. Като съвсем друг човек се чувствам. Околните няма как да не забележат -33 кг.  Мъжът ми е той свали към 20 кг. Странното е, че всички ахкат и охкат, но като чуят за каква диета става въпрос никой не ще да се присъедини. Много странно.

# 598
  • София
Скрит текст:
Момичета,моля за помощ-имам ли инсулинова резистеност?Чак в четвъртък съм на лекар...

Последна редакция: пт, 22 фев 2019, 15:21 от Не се сърди, човече

# 599
  • Sofia
Отговорих и в другата тема - според мен да. Не е тежка, но е добре да се вземат мерки. Например някаква нисковъглехидратна диета.

Общи условия

Активация на акаунт