Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 12

• 58 075
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
Дарк, миналия път какви бяха или не си правила натоварване?

Моите бяха с една идея по-добри, кз - 5.3 и инсулин - 11. Доки каза, че ще пробваме без хапчета.
За 2-3 месеца на режим (диета + спорт + ходене, като ходенето не е било толкова много, че беше декември и беше много студено) вкарах в норми кз (4.5). Инсулин още не съм пускала, но предполагам ще има подобрение и там.
Не помня дали беше започнала режима - ако да, продължавай смело! За мен задължително трябва да започнеш и някакъв спорт, отделно се старай да ходиш повече. Успех! Simple Smile

И да допълня : elitsa, какво стана с картофената диета?

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 11:06 от Dara77

# 706
Дара, не беше натоварване миналия път, но бяха старички. Тези сега ме вълнуват повече...
Спазвам горе-долу приличен режим на хранене според мен. Не е стриктно НВ-ВМХ, но не пия кола и сокчета, не ям тестени, картофи, ориз, сладки неща. Последния месец и половина обаче се поотпуснах повече, но въпреки всичко се стараех да внимавам какво ям.

Прочетох, че преди обременяване трябва да се храня по-въглехидратно, за да не са резултатите по-лоши, отколкото са. Обаче не знам дали това не повлия по-негативно. Започнах с ВХ още от петък и оттогава до самото обременяване в менюто ми присъстваха следните неща: тестена закуска, картофи, ориз, чипс, дроб сарма, пържен патладжан с панировка, боцках си боб от чинията на приятеля ми, ката деня преди обременяването беше пикът: закусих с баница и парче кекс, обядвах моцарелени хлебчата и крилца от Доминос и за капак, хапнах течен шоколад. Вечерята беше свинско със сметана, лук и гъби и след 20:00 не съм яла нищо друго. (Да, възползвах се зверски и свинки от ситуацията Grinning)

На следващия ден, преди обременяването, понеже бях чела постове на Невена, че след ходене кръвната захар и инсулинът са падат, вместо да повървя пеша 20 минути до лабораторията, съвсем умишлено си хванах рейса за 2-3-4 спирки, уж да не компрометирам резултатите...

Иначе напоследък вървя по-често, за разлика от преди, когато не си мърдах дупето без кола. Сега колата си стои самотна на паркинга, а аз ползвам градски транспорт и вървя, колкото се може повече. Не ползвам и асансьор. Друго движение нямам обаче и не спортувам.

# 707
  • Варна
Dark_Chocolate , преди ОГТТ се препоръчва по -въглехидратно хранене, целта е да се измери точно влиянието на въглехидратите , как реагира КЗ и Инсулин . Така че -правилно е, че си яла по-въглехидратно

Не са твърде зле цифрите ти,д ругите момичета имат по-голям опит от мен с тях, те ще коментират
Ти пиеш ли лекарства ? Ако не - спокойно можеш да продължиш само с режим и спорт, не си далеч от идеалните стойности .

Относно ходенето до лабораторията -точно обратното е, инсулина се влияе от движенията, когато има храна в стомаха, сутрин е по-добре по-малко да се шава преди теста -поне това съм чела .

На мен ми е много трудно да се изследвам сутрин, да съм спокойна, да не съм търчала до лабораторията, когато имам и две деца да разпределя на у-ще и ДГ , понеже не съм с кола, но не е и толкова далеч, че да ползвам обществен транспорт ... Но не се вманиачавам в това условие .

...аз днес си счупих рекордите, 16 км пеша , на обяд хапнах 3 яйца на очи с краве масло и 2 зелени пиперки, още не съм вечеряла и нямам желание даже ... Изморих се, но съм доволна , че надскачам възможностите си  Laughing

# 708
  • София
ДОбри са ти изследванията, инсулинът върви надолу. Видях ти и предните. За няколко месеца е спаднал с 4-5 единици. Давай още няколко половин година и ще влезнеш в добри стойности Simple Smile
Гледай реалистично на нещата, вървят сравнително бавно. Но вървят при почти всеки, когато вземе мерки.

# 709
И да допълня : elitsa, какво стана с картофената диета?
Прекратих я. Вече нямам нужда от нея, върнах се на НВ-ВМХ от вчера. И веднага проблема със съня се появи. Вие ставате ли през ноща, взимате ли нещо за сън, пия магнезиев цитрат, но не ми помага за съня.

# 710
  • София
Аз като бях махнала въглехидратите, записвах лесно и по- рано. При мен е обратният ефект.

# 711
Dark_Chocolateq не са толкова зле. Но си имаш проблем.
На режим ли си? И от колко време.

# 712
Ще си направя  изследвания на Щитовидната. Ако всичко е наред , значи може да е на психична основа

# 713
Момичета, май ми просветна докато четях коментарите ви и мисля че намерих обяснение за изследанията правени през времето.

Онези резултати, които пуснах преди няколко дена са от май месец, миналата година. Тогава не бях запозната с ИР, видях, че всичко е в норма и забравих. Докато не ги намерих онзи ден. Доста ме изненада инсулинът  (15.3 uIU/ml) след като вече знам, кои са оптималните стойности.

Вчерашните резултати ги видяхте и тук идва разочарованието ми, защото пък преди три месеца инсулинът на гладно ми беше 7 mU/l. Затова имах очаквания И сега да е добре. Но ми убягна една "мъничка" подробност и тя е, че тези изследвания са правени след един месец на НВ-ВМ режим без по-въглехидратно хранане преди това.

Скрит текст:
Май 2018 - Трикратен кръвно-захарен профил, защото според лаборантката няма нужда от обременяване. Взеха ми кръв на гладно. След това обядвах, както си ям обичайно, не помня дали ядох и десерт и се върнах по обяд за повтроно взимане на кръв. След 2-3 часа се върнах за трето боцкане
Кръвна захар: 5.13 mmol/l
Инсулин: 15.3 uIU/ml

Ноември 2019 - Инсулин и кръвна захар на гладно - всичко е чудесно, но са правени след месец на НВ-ВМ режим
Кръвна захар: 5.43 mmol/l
Инсулин: 7 mU/l

И вчерашните вече ги знаете:
Кръвна захар: 5.63 mmol/l
Инсулин: 11.53 mU/l
Елора, 4-5 месеца, неособено стриктен, но все пак изчистен от основните "боклучави" храни.

Макар и да се дърпах дълго време, радвам се, че си направих обременяването. Без него щях да си живея с мисълта, че всичко ми е супер, а реално има проблем, който няма как да се установи по друг начин. И вече не съм толкова разочарована от резултатите Stuck Out Tongue Winking Eye

Извинявам се за фермана... Smirk

# 714
И аз забелязах, че спя непробудно откакто съм на режима. Мислех, че е само от магнезия, но от няколко дни не съм го пила и е все така. Преди се будех всяка нощ в едно и също време и не успявах да заспя с часове.

# 715
Вие ме хвърлихте в дълбок размисъл. Но благодаря  , че споделихте. Ще видя втория месец как ще е.

# 716
Dark_Chocolate, не става за един месец да си на режим и да мислиш, че ще се излекуваш.
Ще видим аз как ще съм април или май като ги пусна.
Нали съм само на режим и хаповете ги махнах. Но последните изследвания са ми някъде месец след спирането.

# 717
  • София
Елорке, кога ще правиш обременяване Mr. Green
Да видим какви са след прием на глюкоза. Да се впишеш категорично в "излекувани" и да ви боднем с Невена на първа страница : ))

# 718
Знам, че не става за месец, но не подозирах, че имам проблем. Мислех си , че всичко ми е на шеС Grinning

И на мен ще ми е интересно да видя резултати от обременяване на Елора Grinning

# 719
Оф, не знам.
Април или май сигурно само на гладно ще пусна кз и инсулин.
Хич не мога да се настроя за обременяване. Ама хич Laughing

Общи условия

Активация на акаунт