Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 12

• 58 639
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
  • Враца
Защо я ядете маята не разбрах?  newsm78

# 511
  • Кърджали
elitsa_b аз пия Инофолик Комбо, но от скоро.

vmarinska предполагам, че е заради вит. Б

Маята е една от най-богатите естествени източници на витамини от В групата. Богата е също на протеин, аминокиселини, ензими, много витамини (особено от В-група) и минерали (калий, фосфор, магнезий, цинк, хром, селен).

# 512
Във вегано/вегетарианския си период ръсех хран. мая върху салати, всякакви.Върху сандвичи, върху паста, вместо сирена.
Не че имаше някакъв ефект и ми помогна, де.....

# 513
Момичета, някой пил ли е инозитол?  Реших сега като съм спряла метформина да го заменя с инозитол,  фолат и хром. Фолат и хром съм пила на Солгар и съм доволна, но инозитол не знам на коя фитма да си поръчам

Kaто не ми понесоха Сифора и метформина лекарката ми изписа Инофолик прахчета като заместител. Дали е аналогично?

# 514
Момичета, някой пил ли е инозитол?  Реших сега като съм спряла метформина да го заменя с инозитол,  фолат и хром. Фолат и хром съм пила на Солгар и съм доволна, но инозитол не знам на коя фитма да си поръчам

Kaто не ми понесоха Сифора и метформина лекарката ми изписа Инофолик прахчета като заместител. Дали е аналогично?
Спомням си един пост, в който Невена казва, че Инозитол + Фолат=Метформин, но без нежеланите му ефекти.
На мен самата ми е назначен инозитол от доктор, но успоредно с метфогамма общо 1000 на ден.

# 515
Като стана въпрос за инозитола, какъв пиете?

# 516
Като стана въпрос за инозитола, какъв пиете?
Явно всички са на инофолик. Но аз имам фолат отделно и за това се чудих с някакъв чист инозитол да комбимирам.

# 517
И мен ме интересува инозитола, защото синът ми каза, че чул, че действал добре и на съня.

# 518
Защо я ядете маята не разбрах?  newsm78
По принцип се води добавка заради Б витамините, но аз лично - предимно защото ми е вкусно Grinning Има ми вкус нещо средно между пармезан и разните чипсове и крекери с вкус на сирене (поне доколкото си спомням вкуса им де, кой знае сега дали биха ми харесали щом наскоро и на мекици се намръщих).
Ако трябва да ям такова без да си го слагам на храната, малко не си го представям. Че и някой спомена 10 грама, това хич не е малко количество, вероятно ще се задавя с тях ако е само маята...

# 519

Аз пия този по препоръка на Денис, заради проблеми с репродуктивната система въобще (изчерпан резерв и проблеми с ову и миоми...) Първа опаковка ми е и в началото не бях много стриктна. От скоро разбрах, че съм с ИР и се старая да не го пропускам, заедно с хубав магнезий. И все пак започнах и глюкофаж 2х500, защото поне в момента не ми се губи време, часовникът тиктака. Да си призная, доста съм сънлива напоследък Grinning Взех го от iherb. При следваща поръчка ще го търся да е на капсули, защото този вариант е на прах, и доста "на око" го приемам. И въпреки приемът, точно сега, когато съм стриктна с него, съм задържала фоликули (това го казвам, защото ако правилно си спомням подпомагал и пукането...)

# 520
Аз от iherb не искам да поръчвам.

# 521
Здравейте,
Чета ви от известно време, ограмотявам се и се настройвам Simple Smile

Аз си пазарувам разни неща оттук. Инозитола, к предлагат е с вит Б4- холин. Има и други комбинирани продукти, за мерак, за далак...  Joy ако изпишете само инозитол на търсачката им, ще излезе една сюрия.

https://bulvit.com/vitamin-b.html

Хубава вечер Hug

# 522
... Спомням си един пост, в който Невена казва, че Инозитол + Фолат=Метформин, но без нежеланите му ефекти.
На мен самата ми е назначен инозитол от доктор, но успоредно с метфогамма общо 1000 на ден.
Инозитол (вит.В8 C6H12O6)+Фолат (вит.В9 C19H19N7O6) е нещо различно от Метформин (C4H12ClN5)

Инозола често/редовно го предписват при СПКЯ. А СПКЯ често върви с ИР...

# 523
Привет, дами.
Малко нова информация от майка ми отностно нейното състояние. Днес си е правила изследвания и гликираният хемоглобин е спаднал от 7,2 до 6,5 а триглицеридите ѝ вече с в референтните стойности. Предишният път са били над 2, сега са 1,3. Тези резултати са само след 3 месеца на режима. Тя е много щастлива както и аз Simple Smile
Вече няма и големите пикове в кръвното налягане. Не тези скокове до небето, които имаше в началото, а и другите които бяха нещо обикновено за нея през последните 20-тина години.

Извинявам се на тези, които счетат за досадно, че се изплясквам само за да я похваля  Whistling

# 524
  • София
Миоки, и ти си за похвала! Много се радваме за вас двете.

Общи условия

Активация на акаунт