Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 12

• 58 698
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Миоки, глюкофаж ми изписа ендокринолог. През 2012 ме е регистрирала 60 кг (води таблица за теглото всеки път като отида на преглед). Рязко напълняване и невъзможност за сваляне, въпреки стриктната диета я накара да ми предложи лекарството. Аз отказах, но година по - късно вече каза, че няма на къде повече да отлага. Дори не иска да правя изследвания, направо ми даде схемата. Имам ПКЯ и една малка миома, предизвикана от доминантен естроген и погрешно лечение от АГ.

# 571
  • Пловдив
Да споделя нещо много любопитно, поне за мен. В момента съм втори ден на житен режим. След 9 мес НВВМХ. Очаквах КЗ да се вдига, тъй като въпреки малкото калории (около 900) храната съдържа доста ВХ (около 150 гр на ден). Неочаквано днес отчитам доста хипогликемичен ефект. Сутринта КЗ на гладно беше 4,8, каквато не е била никога през последните 9 мес (обикновено е 6-6 и нещо). Сега след 2 хранения и 1 л. мед е 6,5.  Shocked И това без метформин, днес не посмях да го пия. Нямам обяснение.  newsm78

Да и аз съм забелязала такива ефекти /един ден цял ден бях на влак в мен си носих само сандвичи от хляб лимец , масло и кашкавал/ препечени на тостера и чай и вода
въпреки липсата на движение и скапаната диета резултата беше като след пост -  1кг и по ниска КЗ ????

# 572
не е за цял ден сутрин хапнах едно сварено яйце със една филийка хляб обядвах създърма със малко домати към 4 часа супа. С една филийка хляб и към 19 часа риба и малко картофи но без хляб и към23:30  ми падна рязко глюко мера показа ЕО направо ми идваше че умирам добре че мъжъ ми беше домен и ми даде една вафла но да попотам какви трябва да хапвам за да не пада
Тя отговори, но вписано някак вътре в цитирането и... никой не разбра...
Глюкомера е показал "Грешка" Error, това е Е-то.
Ако падне толкова рязко кръвната захар се хапва лъжичка захар/мед. Тая вафла вдига захарта за дълго време. И е много количеството...
Яденето ти е въглехидратно и оскъдно откъм протеини и мазнини. Всяко ядене е с филийка хляб или картофи, а супата може би с картофче и фиде...

# 573
Може ли да попитам, защо толкова много от вас пият този метформин? Знам за какво е хапчето, но питането ми е, толкова ли е необходимо. Не намеквам нищо, напотив, интересувам се искрено.
Питането ми е свързано с това, че майка ми не е пила такива хапове, въпреки, че реално е диабетичка. Има ли праг, при който се изписва това лекарство?
На мен ми го изписаха, защото не свалях килограми, дори с НВД. Чувствах се ужасно зле, подута, уморена, 30 мин. след хранене ми се доспиваше и така около 3-4 часа бях дроб.
При натоварването с глюкоза на 120-та мин. инсулинът ми беше 135 (при горна граница 50).
Родих се с него. Свалих 8 кг без никакви ограничения, в смисъл по принцип се храня балансирано, но имам предвид, че не съм си променяла режима и не е твърдо НВД.
Сега задържах, защото минах курс Б12, адокато го пия не свалям, но няма начин, Метформинът пречи на усвояването му, така че се налага прием.

# 574
Това с Е0 си зависи от глюкомера - на повечето означава "недостатъчно кръв за пробата", а не кръвна захар 0. Виж си в книжката с указанията, Asen Gadzhevi 611806.

# 575
Миоки, глюкофаж ми изписа ендокринолог. През 2012 ме е регистрирала 60 кг (води таблица за теглото всеки път като отида на преглед). Рязко напълняване и невъзможност за сваляне, въпреки стриктната диета я накара да ми предложи лекарството. Аз отказах, но година по - късно вече каза, че няма на къде повече да отлага. Дори не иска да правя изследвания, направо ми даде схемата. Имам ПКЯ и една малка миома, предизвикана от доминантен естроген и погрешно лечение от АГ.
Майка ми имаше миома и в резултат на това доста силно кръвотечение по време на менструация. В следствие на това много нисък хемоглобин и като резултат тежка умора. Може би е добре да си погледнеш и кръвни показатели като желязо и вит.Д, ако тази умора не е само от хапчетата.

# 576
По повод миомите, понеже и аз имам, любими са им на докторите. Каквито и проблеми да има човек, имаш ли миома, не търсят друго. А това е опасно, защото често се оказва, че проблемът се крие другаде и се задълбочава.
ИР влияе на цикъла.

# 577
Аз спрях метформина много бавно и постепенно точно поради липса на Б12. А и мисля черния ми дроб не се чувстваше добре. Сега съм месец без него, но КЗ ми се вдигна от 5,5 на 6,1-6,2. Ограничила съм В до минимум и пак е по-висока, отколкото с хапчето. Пия хром , но не помага

# 578
Тази умора в момента започна след приема на глюкофаж, може би на третия ден. Нищо друго не съм променяла. Имам дефицит на витамин Д, желязото ми е супер.
Не се сърди човече, 5 години ходих по мъките и пих какво ли не, така че те разбирам напълно Hug

# 579
  • Paris, France
елица, нормално е да скача захарта като се спре Метформина. Не се притеснявай. Може да пробваш трика с бързото ходене след ядене, когато имаш възможност поне. Ще видиш, че ще е по-ниска захарта. Аз си сложих яденията в часове, в които имах време да ходя или поне потичам след ядене. Хром съм пила в миналото, пиколинат, никотинат. Ефект нула. Джипито ми каза, че бил безсмислен като добавка ако се яде с храната. Ябълков оцет преди ядене, канела, сминдух, магнезий ми помогнаха на мене.

Асен Гаджеви, извинявам се, не видях написаното. Е0 означава някаква грешка, а не, че захарта е 0. С вафлите сте до тук. Махате незабавно всички транс, хидрогенирани мазнини и замествате с масло, студено пресован зехтин, олио от лешници, конопено. Също махате създармите и увеличавате суровите моркови, чушки, краставици, магданоз. Не ви е била захарта нула, спокойно!

Пенева а, благодаря за цитата.

Миоки, пих Метформин в началото. Без него не можех да стана от леглото. Помогна да се свали инсулинът на гладно и да вляза в кетоза. Без него дебелеех на 1200 калории дневно и все ми се спеше. За диабетик с нисък инсулин е безсмислен по време на диетата. Това четох в сайта на Нюкасълския университет и в сайта на Гордън. Тези, които го пият бавно го намаляват и спират. Предупредени са, че има покачване на КЗ като се спре, но докато активно спазват диетата или изразходват захарта чрез кардио веднага след хранене проблем няма. С времето тя пада.

# 580
Тази умора в момента започна след приема на глюкофаж, може би на третия ден. Нищо друго не съм променяла. Имам дефицит на витамин Д, желязото ми е супер.
Не се сърди човече, 5 години ходих по мъките и пих какво ли не, така че те разбирам напълно Hug

И аз съм така непосредствено след започването на Метфогаммата. Сутрин съм като махмурлия, а през деня едва имам сила да вървя.

# 581
  • София
Може ли да попитам, защо толкова много от вас пият този метформин? Знам за какво е хапчето, но питането ми е, толкова ли е необходимо. Не намеквам нищо, напотив, интересувам се искрено.
Питането ми е свързано с това, че майка ми не е пила такива хапове, въпреки, че реално е диабетичка. Има ли праг, при който се изписва това лекарство?
На мен ми го изписаха, защото не свалях килограми, дори с НВД. Чувствах се ужасно зле, подута, уморена, 30 мин. след хранене ми се доспиваше и така около 3-4 часа бях дроб.
При натоварването с глюкоза на 120-та мин. инсулинът ми беше 135 (при горна граница 50).
Родих се с него. Свалих 8 кг без никакви ограничения, в смисъл по принцип се храня балансирано, но имам предвид, че не съм си променяла режима и не е твърдо НВД.
Сега задържах, защото минах курс Б12, адокато го пия не свалям, но няма начин, Метформинът пречи на усвояването му, така че се налага прием.

И аз като човечето - все едно е описала мен!
Много бавно достигнах предписаната ми доза 3х850 глюкофаж и сега вече се чувствам добре.

Не съм на НВВМХ, режима ми е също балансиран и без бързи въглехидрати.
6.5 кг в минус за 7 месеца.

# 582
От Глюкофажа нямам никакви странични ефекти, само в началото бях с по-разстроен стомах, но това беше само първия месец.
Не съм отпаднала, напротив, все едно някой ми сложи нови батерии Simple Smile
Пропуснах да кажа, че правих контролни изследвания, само на гладно, без натоварване с глюкоза, инсулинът ми вече е под 10, преди началото на лечението беше 13.

А на вас ендокринолозите ви назначават ли някакви почивки и за колко време?

# 583
Аз все още не съм достигнала пълна доза, а като я достигна, ендо каза минимум шест месеца да се пие. При мен няма дразнене на стомаха, обаче главоболие и сънливост имам. Тъй като спорта ми е забранен, се "разхождам" и се чувствам страхотно. Така успявам да се събудя и да съм адекватна:
https://www.google.com/search?q=leslie+happy+walk&client=ms- … w=360&bih=560

# 584
  • Paris, France
памела, можеш да намалиш наполовина дозите ако пълна доза не ти понася. Сутрин аз не пиех Метформин, защото получавах главоболие.

човече, аз спрях Метформина като започнах ниско калорична та за да може да опразня черния дроб от мазнина. След това, след 6 месеца пих пак 1-3 седмици и това беше. Ако влезеш стабилно в кетоза, а с инсулин 10 на гладно май не е лесно, и се задържиш на кето Метформин не ти трябва повече докато си на диетата. На мене ми казаха, че след рязкото сваляне на кила и падането на инсулина наполовина, от 190 на 80 на първи час той вече сам ще продължава да пада, но трябва Вх+ спорт или кето. Така и стана. Не съм го пила повече. Вдигна ме от леглото.

беки8, защо ти е забранен спорта?

Общи условия

Активация на акаунт