Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 12

• 58 561
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
Момичета да споделя моя опит с храненето на картофи. След като почти месец бях на НВ-ВМХ с много малко В, а картофи не бях яла от години, за месец свалих 2 кг, като започнах картофите в събота качих около 1,5 кг за 2 дена. Разлика обаче от вчера и днес няма. В началото след смяната на режима бях като утрепана, без грам сила. Но всяко чудо А 2 дни, така че енергията на третия ден ми отново се засили, но след ядене около час  определено ми е доста по - малко в сравнение с ВМХ . А как сладко си спя по 10 часа без прекъсване, не е истина. Такъв сън не помня от кога съм нямала. Няма го честото уриниране през ноща.  Днес продължавам с картофите и утре съм на лекар. Та има и предимства и недостатъци.Метформина го бях спряла за месец и Кз ми се беше вдигнала от 5,5 на 6,10-20. Сега заради картофите взех отново да го пия и веднага ми спадна на 5,4.

# 691
  • варна
Здравейте момичета, нова съм тук, и имам въпрос, ще се радвам на всяко мнение....та от януари тази година съм с диагноза ИР и метаболитен синдром, изписаха ми глюкофаж 2х500мг на ден. В началото ми действаше на апетита, т.е почти го нямаше и сладко никак не ми се ядеше, но сега вече месец и половина по късно, апетита за боклучави храни и то вечер направо е невероятен, пробвах да ги пия на гладно, по време на хранене, след хранене, абе нищо не помага
Иначе през деня спазвам режим, и по принцип от години съм на разни режими, то сигурно затова съм на тоз хал сега...и въпроса ми е дали дозата е малка, дали да сменя глюкофажа с метфогама или сиофор?? Как се справяте с туй сладко

# 692
Креми, аз се справям така: просто не го ям! И при мен така подейства глюкофажа, изчаках да видим дали ще се адаптира организма - не се случи и за сега просто се удържам (от инат). Иначе дозата ми е 3х1000, ако ще те ориентира по някакъв начин. Успех.

# 693
Здравейте момичета,
Скрит текст:
нова съм тук, и имам въпрос, ще се радвам на всяко мнение....та от януари тази година съм с диагноза ИР и метаболитен синдром, изписаха ми глюкофаж 2х500мг на ден. В началото ми действаше на апетита, т.е почти го нямаше и сладко никак не ми се ядеше, но сега вече месец и половина по късно, апетита за боклучави храни и то вечер направо е невероятен, пробвах да ги пия на гладно, по време на хранене, след хранене, абе нищо не помага
Иначе през деня спазвам режим, и по принцип от години съм на разни режими, то сигурно затова съм на тоз хал сега...и въпроса ми е дали дозата е малка, дали да сменя глюкофажа с метфогама или сиофор??
Как се справяте с туй сладко
Като не го ям.И като ям храни, които "убиват" глада за сладко.....Не е лесно определено, особено за захаромани, но с времето тялото отвиква.Като с всяка "дрога".
С уточнението, че повече от три години вече сладкото е само по изключение.Иска си време, това е...не става от днес за утре.

# 694
Организмът получава ли зависимост от глюкофажа?
Когато се спрете, как се чувствате,?

# 695
  • София
Моята ендокриноложка ми изписа за справяне с глада за сладко да пия хром по една таблетка на ден и беше страхотно - просто изгубих този вълчи глад за шоколад. Дано помогне и при теб.

# 696
Най-накрая се прежалих за глюкозния тест. 20-25 минути след като я изпих, така ми се доспа, че направо оклюмах. Сега вече съм малко по-добре и ми светна. А глюкозата беше сладка колкото баклава Simple Smile Очаквах да е по-зле Smile

# 697
  • варна
Моята ендокриноложка ми изписа за справяне с глада за сладко да пия хром по една таблетка на ден и беше страхотно - просто изгубих този вълчи глад за шоколад. Дано помогне и при теб.

Може ли да ми кажеш какъв точно е хрома, че има мн видове

# 698
  • варна
Организмът получава ли зависимост от глюкофажа?
Когато се спрете, как се чувствате,?

Ами при мен е рано предполагам за зависимост, тъй като го вземам от месец и половина , може другите момичета, които го вземат отдавна да кажат, че и на мен ще ми е интересно

# 699
  • София
Може ли да ми кажеш какъв точно е хрома, че има мн видове
[/quote]

Аз взех на Walmark - Хром Форте от 200 мг.

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 09:40 от Alex_Dim 08

# 700
  • София
И аз щях да пиша, че хромът помаха.
Яжте повече мазно и протеин докато отмине зорът за сладко. Няма начин да изям няколко яйца с масло или вратна пържола или бекон и подобни и после дори да ми мине през ума, че ми се яде нещо и то сладко. Ако е такъв зор - черен шоколад над 75% какао. От него няма как да се изяде количество. Поне при мен е така.

# 701
Креми, определено се консултирай с лекаря ти и му обясни как се чувстваш вечер.
Иначе - важно е да имаш психологическа преграда, която да те възпира в лабилните моменти. Ако се изкушаваш при пазаруване, иди при сладките неща и започни наред да четеш опаковки - калории, въглехидрати, гадории в състава. Ако става въпрос за сладкиши - вадиш телефона и гугълваш рецептата - като видиш какви количества захар и брашно съдържат, ще де стреснеш ще размислиш за покупката.
Вкъщи не дръж наготово неща, които те изкушават - иначе сама се измъчваш.
От личен опит и наблюдения - най-ефективно е хубаво да се уплашиш от последиците на разни "боклучави" храни,  както ги наричаш, тогава желанието за тях просто се изпарява и гледаш на тях по съвсем различен начин. Стискам ти палци да намериш за себе си копчето,  което активира механизмите ни за самоконтрол и заедно с това самосъхранение.

# 702
Здравейте, може ли да приемат едновременно и Метформин и Карзил, не заедно в различни часове?
Нашият ендокринолог каза, да.
Вие как мислите?

# 703
kremi1975, ако гладът е за точно определено нещо, примерно шоколад, може и да е от недостиг на магнезий или нещо друго. То това повечето го имаме май дето сме тука, та си е доста вероятно и такова нещо да има. При мен понеже съм нередовна с вземането точно на магнезия, ако почна да пропускам често, си ми се яде страшно много шоколад преди цикъл. И ядки. Добре че обичам горчив шоколад и без това. Ако си го вземам без да го забравям известно време, дори и тогава не ми се прияжда особено.
Иначе ако е просто навикът за ядене на сладко... там вече е друго, основно с инат става работата и ядене достатъчно на подходяща храна. Хром пиколинат някои казват че им е помогнал много, други че не са видели ефект от него, явно е различно при всеки.

# 704
Ще помоля за коментар на изследванията ми от вчера. Нали няма да подминете поста ми като последния път, разчитам на вас Grinning Разочарована съм доста, очаквах по-добри резултати Sad

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт