Сватба, булките на 2019 тема 3

• 53 040
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
Да, така е. Аз имах късмет, не бях в системата, но ме въведоха и си подадох за документи. Но иначе тук всичко става със записан час и за новата книжка има чак през март. Ще карам със старата до тогава, но е малко като домино  Simple Smile

Благодаря ви Blush още нещо мога да ви посъветвам и то е да не се прегърбвате по време на церемонията Simple Smile добре че се усетих по някое време, че щеше да ме е яд после за снимките. Ох и да се оплача, че смяната на името повлича голяма бюрокрация, това го знаех, но все пак е голяма досада. Например тук в Германия банките никъде не казват точно кога и какви документи да им пратиш, трябва ли им само свидетелство за брак или и лична карта (която ще е готова най-рано след 4 седмици).

И в България е същата работа. Първо ходил в паспортното, ако отидеш много бързо може да не се е обновило името в системата на ЕСГРАОН, както стана при мен, та се връщах втори път. След като ти е готова личната карта отиваш в КАТ, редиш се цял ден и после още 1 ден за получаване. Ходиш по банки да си сменяш имената, при личния лекар също трябва да се смени. Пращаш новите документи на работодателя. И всичко това заради 1 фамилия...

# 196
  • Sofia
Здравейте,  момичета! Knysna, честито! Видях, че сте писали за Wedding Style - поканите им са прекрасни наживо и правят проекти по ваши идеи. Според мен си струват цената! Ние ще ги използваме и за цялостна украса за сватбата.

Имате ли отзиви за сладкарница Бордо? За гола торта за 120 човека цената им е 360 лв, което е доста по-ниска цена на фона на други известни софийски сладкарници. Интересува ме дали са вкусни.

# 197
Ако не се лъжа Бордо бяха на изложението на Алегрия, края на 2018г.
Имаше и дегустация.. нищо особено на вкус, бих казала доста тоталитарни, със сметана и по-евтини продукти. На външен вид хич не ми допаднаха, бяха грубовати и с лошо изпълнение на детайлите. За мен сватбената торта трябва да е нежна, изискана и елегантна. Тези на Бордо определено не са такива, за рожден ден може и да стават, но за сватбена торта бих заложила на нещо по качествено.

# 198
Моята дъщеря и тя иска с тире.Трите й имена са доста дълги,сега и по съпруг фамилията ще е дълга.
   Аз засега няма какво да пиша,че детето е в сесия и се е конценрирала във вземане на изпити.

# 199
И моите са дългички, но може би защото и майка ми е с тире (те и нейните не са съвсем кратки) и така съм го възприела за нормално. От друга страна тя почти винаги изписва само едната или само другата фамилия, реално в общия случай на човек доста рядко му се налага да си изписва данниите по лична карта, че да се притеснява чак толкова за дължината Grinning

# 200
    Ааа,тя не се притеснява.А и усещам,че някак не й се разделя с нашата фамилия,то е някакво усещане на принадлежност.Поне в нашето семейство.Но ще уважи и фамилията на съпруга си,ще бъде с тире.

# 201
При мен с тире щеше да стане дълго и направо невъзможно за произнасяне за немците, те и сега се мъчат де Grinning но на мен бащиното ми е еднакво с фамилията по рождение, така че все нещо ми е останало Simple Smile а много ми харесва да си имаме едно фамилно име и ако имаме деца някой ден да се казваме еднакво.
А да, моята майка пък не се е налагало да си сменя фамилията, защото с баща ми са с еднакви Simple Smile не знам колко често се случва това, като не е най-стандартно името. Те са и разведени, така че и това си е предимство, не се е налагала смяна обратно.

# 202
Аз също бях на изложението и опитах торта от Бордо. Беше страшно вкусна и сочна - с маскарпоне и череши мисля, че беше, но наистина ми хареса. За цените не мога да коментирам, тъй като не съм запозната. Може би е имало няколко вида торти, тази която опитахме аз и приятелките ми, хареса на всички ни. Може би трябва да отидеш на място и да опиташ Simple Smile

# 203
На мен пък не ми харесва фамилия с тире. Или едното или другото.. ама всеки с предпочитанията си, естествено. Аз изцяло ще си я сменя, много по-добре е според мен да сме с еднаква фамилия.

# 204
  • София
Knysna,честито! Желая ви здраве, дълъг и щастлив семеен живот Hug А през лятото един луд купон Heart Eyes
Ние май се спряхме на агенция. Като цветове - бледо розово, сиво и зелени клонки. Дано се получи Heart Eyes

Peoney, много се радвам да те видя в темичката! Честито! Simple Smile Цветовете, които сте харесали са страхотни! Ще споделиш ли коя ви е агенцията?

# 205
Лаленце, и аз много се радвам да те видя Heart
По темата с имената - аз засега съм решила да съм с тире. Simple Smile

Последна редакция: пт, 01 фев 2019, 20:38 от Peoney

# 206
На мен пък не ми харесва фамилия с тире. Или едното или другото.. ама всеки с предпочитанията си, естествено. Аз изцяло ще си я сменя, много по-добре е според мен да сме с еднаква фамилия.
И аз съм на това мнение-сменям я Simple Smile

# 207
  • София
И аз си смених фамилията и съм много доволна от избора си. Първо ми харесва трядицияха, второ сега вече, когато имаме бебе сме всички с една фамилия. А не съпругът ми и бебето с една, а аз с друга.

# 208
Аз също се нареждам сред булките, които ще си запазят фамилията и ще са с тире.
Кой, както го чувства. Аз си обичам много фамилията. Рядко срещана е и интересна, а и мъжът ми няма нищо против, така че ще си я оставя.

# 209
А аз ще си запазя моята. Надявам се да не е голям проблем ако имаме деца, но ще стане ясно.

Общи условия

Активация на акаунт