Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 47 863
  • 736
  •   1
Отговори
# 585

Само като прочетеш "пъкне" и няма какво да те учудва Simple Smile

# 586
  • Пловдив
Момичета тази сутрин се събудих със доста силен световъртеж хапнах легнах и за час мина цял ден бях добре сега пак ме започва последно хемоглобина ми беше 124.. Кръвното е добре в 8 месец съм 34 г. С много е неприятно направо се плаша има ли и други като мен?

# 587
  • София
Какво, за Бога, значи колко време скед акта може да му пъкне?

Сара93, пробва  ли да си мериш кръвното? Аз съм така по цял ден, при мен е от ниското кръвно.

Последна редакция: вт, 05 мар 2019, 21:49 от Не се сърди, човече

# 588
Ако кръвното е добре, но световъртежа продължава, не си се обезводнила или настинала, аз на твое място щях да се чуя с АГто или направо да ходя към болницата...

# 589
  • Пловдив
Ако кръвното е добре, но световъртежа продължава, не си се обезводнила или настинала, аз на твое място щях да се чуя с АГто или направо да ходя към болницата...
вчера бях на ЖК пуснахме изследвания кръвното е добре, но границите се доближават дали може да е от това?

# 590
  • Наблизо
Здравейте! Съвсем нова съм в тези води,не съм следяла ни овулация ни нищо..
Получих си кръвния тест за бременност - 384 mUI/ml .. значи бременност но добре ли е като цифра? Развива ли се добре? По мои изчисления съм в 5та г.с.
Също така ... какво да пия ? Знам за фолиева киселина ,но друго?
Благодаря ви!

# 591
Здравейте! Съвсем нова съм в тези води,не съм следяла ни овулация ни нищо..
Получих си кръвния тест за бременност - 384 mUI/ml .. значи бременност но добре ли е като цифра? Развива ли се добре? По мои изчисления съм в 5та г.с.
Също така ... какво да пия ? Знам за фолиева киселина ,но друго?
Благодаря ви!
За да стане ясно добре ли се развива е нужно повтаряне на кръвния тест, за да се види има ли удвояване. Фолиевата е достатъчна в начална бременност.

# 592
  • Пловдив
Трябва да се види как нараства за 48 часа. Единична стойност не е от особено значение.

# 593
Здравейте мамита и бъдещи мами Simple Smile Бременна съм в 5 седмица (АГ видя плосно сакче , но ми каза да отида след 2 седмици за да останови пулс и развитие на ембриона) .. имам болки в корема като ПМС от деня на закъснението на цикъла ми , в началото бяха по-чести и силни , но и сега продължават .. пия no-spa , но не знам дали е нормално все още да продължават , някой знае ли нещо по въпроса ? Имам и съвсем леко бяло течение от време на време , няма сърбеж и неприятна миризма , но се притеснявам . Simple Smile

Не се притеснявай всичко на е наред аз ходих в 6 г.с и видяхме само плодно сакче сега вече съм в 10 г.с и видяхме и малкото бебче и чухме и сърчицето му .. За болките спокойно ще те боли още но по нарядко защото в момента се разпъва матката и от там идват и болките няма нищо страшно .. А за бялото течение в пърмите месеци от бременноста е съвсем нормално ..

# 594
Може да ползваш подобен калкуларор, за да изчислиш в коя седмица си: http://www.moetodete.bg/calculator/termin.html

Вземи си фолиева киселина, но да е метилирана форма - например - Неофилик Мета. Освен това, аз пия и Омега 3 с повече DHA, което е добре за развитието на плода.

# 595
вчера бях на ЖК пуснахме изследвания кръвното е добре, но границите се доближават дали може да е от това?

Да, при събиране на границите е възможно точно това - да ти прилошава, дори да ти се гади. Добре е да го обсъдите с АГ, пий айрян и повечко течности и трябва да премине Simple Smile

# 596
Момичето със "солна киселина" е писала през мобилната версия - автокоректор.
Най-вероятно става дума за физиологичен разтвор, натриев хлорид.

Охх, съжалявам за обърквацията- натриев хлорид, да. Ще гледам преди да натискам бутончето за публикуване вече какво пиша 😀

# 597
  • Gotham City
Аз също пия Фемибион, също така, доктор ми препоръча да не пия отделно фолиевата киселина, а витамини съдържащи я, тъй като може да подразни стомаха.

# 598
На мен пък АГ-то ми каза да си я пия задължително отделно. Никога не ми е дразнела стомаха.

# 599
  • Gotham City
Явно е индивидуално, тъй като мен при изпизсване от болница, след много, много повръщане, ми го каза доктора, че в никакъв случай не трябва да я приемам индивидуално.

Момичета, някой знае ли дали има маски за лице, които са противопоказни за бременни? Мисля да си понакупувам маски за лице, но не знам дали има такива, които вредят

Общи условия

Активация на акаунт