Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 48 473
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Скрит текст:
В 15та г.с. не ти трябва изобщо Дуфастон и не се изписва по принцип. Прогестерона се поставя локално, или ако нещо не позволява локално, пак не е Дуфастон, а поне Утрогестан, ако не и нещо по-ново.

А прогестерона може да се пие с антибиотици принципно, може и да има някакви изключения, но аз не знам за такива. Аз съм приемала заедно.
Аз пък пих дуфастон доста време за задържане, в следствие на кървене и предишен мисед.
На мен единствено дуфастон ми помогна, за да спре прокървяването в 8гс. Пий си дуфастона, ако си имала проблем и са ти го изписали, не слушай мнения тук, че не се изписвал

Имаш ли някаква идея изобщо, каква е разликата между 8ма и 15та, или просто така, да търкаме клавиатурата? Не се изписва. Изобщо трябва да се изтегли от пазара.

# 106
  • София
Salsisha за дуфастона и на мен са ми казали че след 12-та се намалява и спира, но ако има допълнителни фактори може да се продължи. Учудва ме, че в едни от най-големите репродуктивни клиники в София - визирам Щерев, където ми го изписаха при втората ми бременност и Надежда в която съм сега отново съм на дуфастон - в момента съм по схема за спирането му тъй като вече съм в 12-та седмица. В клиника Вита го изписват при неспукани фоликули. А за но-шпа съм на 3х2 от 6-та седмица когато получих зацапване, лекарката ми каза да го продължавам. Аз си го намалих и в момента не го пия на моя глава защото не мисля, че ми помага, а и АГ по ЗК ми каза най-малкото да го намаля. Идеята ми е че от това което прочетох явно в България или поне в големите частни клиники в София няма нито един читав лекар. В този случай как да избера при кой лекар да се следя?

# 107
Попова, това е труден въпрос. Аз лично като избирах, четох доста.
Но наистина е добр2 човек да си сверява часовника. Най-малкото като прочете листовките.

# 108
Salsisha, в няколко теми те засичам постоянно с такива нападателни, високомерни коментари и заключения за терапии, компетентност на лекари, ползване на лекарства и поведение на този или онзи в дадена ситуация. Честно казано малко ми омръзна да чета постоянно настървения ти тон сякаш ми размахваш пръст пред носа и само ти си наясно какво се или не се прави по време на бременност. Може да знаеш много, но начинът, по който го поднасяш е супер анти за мен. Това, че нещо според теб не се ползва, не значи че разбираш повече от лекари с дипломи и стаж, които си слагат името и подписа под терапиите на жените. То не беше нош па, то сега е дуфастона, утре ще е Аспирина, вдругиден кой знае какво. Нямам нищо против да чета мненията ти, както и на всички останали жени тук, които търсим помощ/съвети/насоки, но не по този начин!
Извинявам се, че не е по темата, но не се стърпях вече, защото в няколко теми, в които чета постоянно този твои тон ми омръзна.

Последна редакция: ср, 30 яну 2019, 16:48 от the doors

# 109

Salsisha, в няколко теми те засичам постоянно с такива нападателни, високомерни коментари и заключения за терапии, компетентност на лекари, ползване на лекарства и поведение на този или онзи в дадена ситуация. Честно казано малко ми омръзна да чета постоянно настървения ти тон сякаш ми размахваш пръст пред носа и само ти си наясно какво се или не се прави по време на бременност. Може да знаеш много, но начинът, по който го поднасяш е супер анти за мен. Това, че нещо според теб не се ползва, не значи че разбираш повече от лекари с дипломи и стаж, които си слагат името и подписа под терапиите на жените. То не беше нош па, то сега е дуфастона, утре ще е Аспирина, вдругиден кой знае какво. Нямам нищо против да чета мненията ти, както и на всички останали жени тук, които търсим помощ/съвети/насоки, но не по този начин!
Извинявам се, че не е по темата, но не се стърпях вече, защото в няколко теми, в които чета постоянно този твои тон ми омръзна.

Направо ми взе думите от устата, вече си мислих да се махам от тази група...Благодаря ти за перфектно структорирания коментар!

# 110
  • София
Аз пих Дуфастон до 12 г.с.
Имаше малко противоречие между АГ-то и ендокринолога докога да го пия, дали да е до 12г.с. или до 17 г.с., решението да го спра в 12 г.с. беше мое - нямах оплаквания, хормоните ми бяха високи и въобще нямаше нужда от поддържаща терапия.
Но лекарите не са имали разногласия дали принципно да го пия или не.

# 111
Слушайте си лекарите, ако им имате доверие. Ако не- отидете при друг, който ви вдъхва повече. 😁 Аз примерно пия Акард. На листовката пише да се пие до 28гс (или 27 не помня вече), но и следящата и лекарката, при която правих вече две фм ми казаха до 34гс.
За но-шпато мисля, че почти всички пият(при нужда естествено). Аз лично веднъж-два пъти да съм пила, и веднъж мускулно ми слагаха преди няколко дни. Сега дали защото шийката ми е ок и няма риск, или защото е практика- не знам, но вярвам, че хората, при които съм, са на “ти” с професията си. Не съм им първата или последната, имам им доверие на тях, щом са преценили, че нещо е нужно -ок.

# 112
Тук не е място за приятелски сбирки, харесване и нехаресване, а за обмен на информация. И това, че някой си ще се изнерви, изобщо не ме притеснява да напиша нещата, както са.

Щерев, мерев - факт, че Дуфастон е спрян и забранен почти навсякъде.

Ако някой не вярва - може да провери. След това да отиде при лекаря си в Щерев и да попита, защо го лекува с препарати спрени в цяла Европа, при положение, че има по-ефикасни и безвредни заместители.

И аз съм минала през много безхаберници, но не ми е било изобщо проблем да им кажа точно какво знам и да оспоря терапия, точно както го правя и тук.

Само с "вярвайте на лекаря си" - не става. Не и за всичко. Той не е нито Бог, нито свещеник, за да отиваме с някаква сляпа вяра. Поради тази причина съществува второто мнение, лекарска комисия, информирано съгласие и т.н., защото някои лекари почват да се мислят за богове, а някои пациентки да им вярват, че са такива.

# 113
Тук не е място за приятелски сбирки, харесване и нехаресване, а за обмен на информация. И това, че някой си ще се изнерви, изобщо не ме притеснява да напиша нещата, както са.

Ако някой не вярва - може да провери. След това да отиде при лекаря си в Щерев и да попита, защо го лекува с препарати спрени в цяла Европа, при положение, че има по-ефикасни и безвредни заместители.

И аз съм минала през много безхаберници, но не ми е било изобщо проблем да им кажа точно какво знам и да оспоря терапия, точно както го правя и тук.

Само с "вярвайте на лекаря си" - не става. Не и за всичко. Той не е нито Бог, нито свещеник, за да отиваме с някаква сляпа вяра. Поради тази причина съществува второто мнение, лекарска комисия, информирано съгласие и т.н., защото някои лекари почват да се мислят за богове, а някои пациентки да им вярват, че са такива.

Салсиша, извинявай, но ти освен че се правиш на експерт, ами си и нагла на веичкото отгоре. Ако някой напише такова нещо за мен и има 20 лайка, директно ще се махна от групата, защото явно досаждам по един или друг начин. Разбери, че нито си лекар, нито даваш съвет по адекватен начин. Ако искаш да знаеш, в групите които те няма, хората са приятелки и за мен лично е удоволствие да пиша и да чета всеки ден, и то не коментари на хора като теб- които се мислят за доценти без покритие и по велики от лекари. И за твое сведение има много препарати и лекарства, които са спрени и забранени за пиене, но ги изписват, защото помагат. Ако на теб не ти харесва този препарат не го пий, няма нужда да натрапваш с мението си по 2,3,4 пъти че бил забранен и лекаритр не били компетентни, разбира се и от първия ти пост. Това все пак е група за бременност и такъв хубав период, че нямаме нужда от негативизма и натрапчивостта ти, айде, ако не можеш да смекчиш тона поне излез от групата, защото явно досаждаш на всички, а и ти нали самата всичко знаеш, чудя се защо си тук въобще????

# 114
Ето точно тук се изпада в някакво противоречие Rolling Eyes - много често пишете "обадете се на лекаря си, слушайте лекаря си". И накрая "докторите са некадърници". Записал си се при някой, не може всеки път като изпише нещо и да се прибереш да проверяваш дали е спряно и трябва ли да го пиеш. Естествено , че в интернет ще се намерят сто мнения за и против и трудно ще се отсее истината от лъжата.

# 115
За съжаление, има доста некадърници. Трудно се избира лекар и не на сляпо доверие, а след като се докаже, като адекватен такъв.

Според мен бременната или плануващата бременност трябва да е изключително внимателна в това отношение, защото за някои тя е просто поредната касичка и досадница, но за нея бременността е едно от най-важните и значими събития в живота.

# 116
Дами 4 дена закъснение имам в м.ц. и тази сутрин си наприх теста .. и ми излезе 2 чертички, обаче втората така малко бледичко .. Обаче в опаковката за втората чертичка пише ако е бледа значи пак е положително .. 😊за пръв път ми е и реших да попитам на вас трябва ли да ходя при гинеколог или още няколко дена трябва ли да чакам ???

# 117
Честито. Simple Smile

Ако нямаш болки и зацапвания или предишни проблеми, върви на гинеколог след 10-14 дни закъснение, или ЧХГ 1000 - ако ще се ориентираш по кръвен. Преди това няма види нищо.

# 118
Добре Благодаря много 🤗😘😘

# 119
Дами 4 дена закъснение имам в м.ц. и тази сутрин си наприх теста .. и ми излезе 2 чертички, обаче втората така малко бледичко .. Обаче в опаковката за втората чертичка пише ако е бледа значи пак е положително .. 😊за пръв път ми е и реших да попитам на вас трябва ли да ходя при гинеколог или още няколко дена трябва ли да чакам ???

Честито и моята беше все така бледа даже почти не се виждаше Simple Smile леко бременеене :*

Общи условия

Активация на акаунт