Февруарските сладури започнаха да стават много щури

• 10 845
  • 285
  •   1
Отговори
# 180
  • гр.София-Красна поляна
Здравейте момичета,като гледам май идва вече есента Rolling EyesЧестит рожден ден на Мадам от Финландия,да е жива и здрава и много обичана.  Gift
newsm42

Ние също още сме на памперс,неще да седне на това гърне и това си е, но иначе казваме ама като сме свършили работата.
galia_mi честито и да сте много веселички и здравички. baloni

# 181
Без малко да пропусна- Честит Рожден Ден МОФ, да си жива и здрава, много щастлива и обичана, много късмет ти пожелавам и каквото си пожелаеш да ти се сбъдва!!! newsm51

# 182
  • Canada
Иначе ние сме на ясла, но днес е плакала много. Като ме вида на вратата и се разплака още по-силно, хвана ме за ръка и ме задърпа към изхода. Cry Ох, много ми е мъчно, но зная, че трябва да свикне. Ако не сега, ще е после и все си мисля, че по-късно е по-трудно.  Как са другите февруарчета, които станаха ученици? Laughing

Светлана, ще свикне сигурно по-бързо отколкото предполагаш. На малките дребосъци им трябват 2,3 седмици, за да се привържат към у4ителките и да свикнат с другите деца. Е стига да не боледуват и да им се разкъсва ходенето на ясла с престои в къщи.
В първата градина в която ходеше Йони, много боледуваше и нямахме пълна седмица престой, но сега в новата и трябваха 2 седмици и на края на втората седмица като я оставих ми каза 4ао и се гушна в у4ителката. Все още ходи с удоволствие, като види сградата на градината запо4ва да се смее и още от коли4ката ми вика 4ао....Така 4е стискай зъби , ще свикне. За това си права 4е трябва по малки да се дават, защото като пораснат и запо4нат пове4е да разбират става по-трудно.

Ние сме с памперс, но в градината ми казват да не бързам, 4е си има време за вси4ко. Там не и дават биба, имат една за всеки слу4ай, но аз в къщи развалям дисциплината и и давам да заспива с биба...

Гена, 4удесна инициатива за малкия бонбон. Ние от танци нямаме нужда, защото в градината много пеят и танцуват и тя пренася вси4ко в къщи все пее и танцува, но за 4уждите езици трябва да кажа, 4е като се запо4не от ранно детство е много по- лесно. На Йони в градината говорят на френски и английски и от време на време индийски (Йоана е любимка на една у4ителка от индийски произход). Та веднъж като отивам да я взема, ми я донася въпросната у4ителка, която и говори на индийски и Йоана се киска.Ина4е разбира като и говоря на английски и френски, но си мисля 4е ще има проблем с проговарянето, защото ще е много объркана от вси4ките тези езици...
Хей, колко много съм изписала.
Хайде 4ао от мен и лек ден!

# 183
Йони, аз я спрях от яслата. Тя се травмира много, плачеше в съня си и дори отказа да се храни. Най-много се разтревожих с храненето. Вече 2-3 дни сме у дома и я успокоявам, но все още се дърпа само като ме види да й подавам лъжицата. Всички ми казват, че е щяла да свикне, но аз се отказах. Ще я гледам и тази зима у дома, ще изкарам майчинството си до 2-те годинки.

# 184
  • Canada
Хей моми4ета, ама хи4 не пишете Crossing Arms
Къде сте из4езнали вси4ки ? Cry
Светлана, разбирам те напълно как се 4устваш. И ние имахме такъв период с пла4 през ноща и отказ от храна, а пък за болестите просто няма да говоря.....Аз нямах избор, защото свекърва ми си заминаваше, аз работех и трябваше да продължаваме да опитваме въпреки вси4ко. Свикна по-бързо  отколкото си мислех и сега ходи с удоволствие ,а пък колко неща е нау4ила само.....Но ако бях на твое място и имах възможност да си остана в къщи, сигурно щях да си остана.
И все пак колкото са по-малки, по-лесно привикват.....
4ао от мен и моми4етаааааа, пишете по някой ред като можете Hug

# 185
Здравейте момичета,
наистина май има застой и никой не пише в темичката, къде сте?

И Виктор вече ходи с удоволствие на ясла, преди плачеше и се дърпаше, но сега само като спрем с колата пред яслата и той умира от кеф започва да се смее и няма търпение да слезе от колата и да влезе вътре, а като влезем и едвам успявам да му обуя топленките, влиза си вътре дори без да ми обърне внимание Grinning, а преди плачеше и се държеше за мен. Просто му е хубаво с децата и се забавляват много, имат си пързалка вътре(а той много обича пързалките), много играчки, моторчета разни, пък и много песнички и танци и затова им е хубаво там. И наистина колкото са по-малки, толкова по-бързо свикват, Викито много бързо свикна. Даже госпожата каза, че вече редовно ака на гърнето, а преди в къщи не искаше и плачеше и аз се отказах за известно време да го слагам, няма нужда да насилвам нещата, и ето сега без проблем си ходи на гърнето.
Мами, много сме доволни с татито от почивката на Боровец, обаче много ми беше мъчно за моят мъник и с нетърпение очаквах да си дойдем и да си го видя. Абе мислех си че ще отида някъде да си почина от деца и задължения, а то какво-от тръгването все за детето си мисля, все ми е пред очите и ми липсва и искам да си е с мен, така че май вече без него не тръгвам Grinning
Хайде днес е дъждовно, дано се включите и вие.
МОФ изчезна някъде, не казваш как си изкарала рожденния ден

# 186
  • София
Здравейте и от нас със София!

Много отдавна не съм писала, ама сега ще се отчета!
София за наше изумление обожава да ходи на ясла, но сега я спираме, защото чакаме да се роди всеки момент нейната сестричка. От понеделник сме с нова /поредната/ бавачка и искрено се надявам този път да се получи иначе незнам newsm77. Много хора ни препоръчват да я оставим на ясла щом й харесва, но мен много ме притеснява какви болести ще донесе вкъщи, а не ми се иска бебка да я подхванем с разни вируси още от самото раждане.
Имаме се 12 зъбчета и в момента ни мъчат кучешките, с говоренето сме малко скарани т.е. тя си говори нещо, но е неразбираемо. С размерите сме многооо зле 78 см. и 9300гр. биеме всички рекорди по злоядство. Добрата новина е, че преди месец заради поредния летен вирус се отказа от нощното хранене, сега поне закусва с някакво желание.
Сега с татито сме изтръпнали как ще приеме бебето, тя е толкова ревнива по принцип, а сега как ще разделя мама и тати с някакво ревливо същество Thinking

Поздрави на всички сладурковци и обещаваме скоро пак да пишем! newsm51

# 187
И аз да се отчета. Марти вече е с 15 зъба.
Много добре казва и показва животните ама сме до там с говоренето.
Започнала е да чукна на дърво много хубаво да се заиграва сама. Взима си кукла или някоя животинка и ги слага да спят, говори им нещо и им се кара.
Ние се отказахме от яслата засега, че този месец изкара 2 настинки пък и си имаме баба на разположение.
Поздрави на всички мами февруарки и целувки на малките слънчица.
Вили пожелавам ти успех с новата бавачка и леко раждане.

# 188
  • София
Ние вторник започваме ясла...уж де.
Последно сме 88см и 13,500, според лекарката. Купили сме едно бебе-кукла, със синя дрешка, за да свиква с "бебето", за сега много го бича, даже спи с него. Crazy Зъби имаме 11 за сега, т.е. 11 сега пробива. С проговарянето напредваме, казва каквото и изнася, на пример Кока Кола, веднага!!! се казва, ама нещо на сила да я накараш да каже..тц! Naughty

# 189
Здравейте и от нас!  Hug
Вики расте и учи нещата от живота Laughing
Висок е 83 см. и тежи 10,500 кг. Както и преди и сега набляга на плодовете, а не на манджите. Обаче харесва и сладките неща, особено шоколадовите бонбони, на които казва: ”Бон”. Има дни в които е на плодова диета Много обича диня и само ми говори: „Дин-дин”. Те обаче вече не са сладки и като купим напоследък се налага да ги хвърляме, защото не само не са сладки вече, ами са направо безвкусни. Той обаче и днес настояваше за диня . Като ходи при детегледачката в съседния вход( намерих си комшийка, която да ми помага) и при нея търси диня, даже отваря шкафовете, защото се чувства като у дома си и повтаря: „дин-дин”.
Бяхме август месец за 2 седмици на море, на свободно летуване. За него беше върха на удоволствието да седи на брега на морето и да си играе с другите деца с кофичките и лопатките. За нас също беше една много хубава почивка. Вики се запозна с повечето хора покрай нас на плажа и като отивахме на плаж доста от тях го викаха по име- и деца и възрастни хора. Един комшия от новия ни блок в София го позна и го извика по име, а нас с баща му даже не ни и познава, както и ние него, де Simple Smile Вики като решеше, че му се ходи някъде и тръгваше да се разхожда покрай чадърите, а хората го заговаряха. Ние не го изпускахме, естествено от поглед, но пък и той лесно ни откриваше после, защото го оставяхме да видим дали ще ни намери. Мъкнеше си играчките нагоре и надолу и все се връщаше с чужди, а своите някъде при други деца ги оставяше. Това дете няма чувство за собственост.
На 17.09. Вики стана православен християнин. Направихме си празненство и в ресторанта, в който бяхме се оказа че има още една група с кръщелник. Та се събраха 2 кръщелника на едно място. Честито и на малката Мартина на galia mi.
Говори доста неща и като иска нещо се опитва да го казва. Като му се спи сочи креватчето си или по посока на стаята си и вика: „Нани- нани”. Казва: „кола” доста отдавна на колите. Като иска да се къпе и сочи към банята и казва: „Душ” , ама „У”-то му е м/у „У” и „Ю”. И чисти много в нас- като падне боклук от нещо веднага го вдига и вика: ”Ати”, т.е. „аки” и го хвърля в кофата за боклук. Или му е любимо да вземе мопа за пода и да чисти. Мокрите кърпички ги отваря, взима си по една и бърше прахта от мебелите с тях. Абе, голям помощник ми е Laughing
Друго любимо занимание му е да си отваря, ако може играчките и да вади батериите от тях и после се опитва да ги слага, като не може идва при нас за помощ. Ако не може да си отвори някоя играчка, взима отверката и почва да ровичка с нея по играчката, защото така е виждал баща си да прави.
Искам да го дам на ясла, защото той търси постоянно контакт с децата и като минаваме покрай някоя детска градина и вика: ”Кака- кака” и иска да влезе вътре да си играе с тях. За него още няма разлика- всички са каки, дори и батковците. Харесва му в детските кътове и даже не се сеща за нас.
За изучаване на английски още от тази възраст, аз съм с две ръце „За”. Даже карам мъжа ми да си говорим в къщи на английски пред Вики. Така хем аз го доизучавам езика, хем и Вики ще свиква поне със звученето му.
В момента е пипнал нещо вирусно и е сополив и очичките му сълзят. Вече 4 пъти за тази вечер се буди с плач, защото не може да диша от носа.  Понеже мрази капки и лекарства ми е много трудно с лекуването му. Насила при него нищо не става. Опитвала съм се да му сложа капки след 1000 уговорки- не дава, като се опитам насила- е, стига до повръщане от рев, посинява, но капки не дава да му сложа.

# 190
Мерси Бинито, честито и на вас и да сте живи и здравички.
Явно много хора сме си избрали 17.09 за кръщане Simple Smile).
Ние също изкарахме някаква настинка с хрема след кръщането.  Аз и пръсках в носа Стеримар - по лесно ми е а и съм против капките.
Блазе ви за душа - Марти като чуе , че ще я къпем започва да плаче и да бяга:((. Това след морето - уплаши се от водата.
Поздрави от нас.

# 191
  • гр.София-Красна поляна
Здравейте момичета, Hugда се отчетем и ние.
Тежим 12 250 и сме високи 85 см. и си имаме 16 зъбчета.За говоренето казваме мама, тати,бако (което означава батко) и непрекъснато бръщолеви нещо ама само той си го разбира Joy
Svetl@na големият ми син беше така като тръгна на ясла.Непрекъснато плачеше,будеше се през ноща,постоянно беше залепен за мене и направо се бях видяла в чудо #CrazyСлава богу свикна и сега ходи с голям кеф.
villi и ние се бяхме притеснили как ще приеме бебо нашия батко,но той много му се зарадва,не е имало никаква ревност и много се обичат двамата.Не се притеснявайте и леко раждане ти желая.  bouquet
Това е за сега от нас,поздрави и много целувки на сладките дечица.  love001

# 192
Zdravaite !Az sam mama na edno malko sladuranche na godinka i sedem meseca koeto e mnogo sturo za momice no e i mnogo sladko. V momenta e malko bolnicko no ste se opravi. Samo nosleto mu ezapusheno i ne se opravia. Spriahme kapkite za nos zastoto vece ne triabva da gi kapim.Daite ideia kakvo da pravim s tova nosle

# 193
Zdravaite !Az sam mama na edno malko sladuranche na godinka i sedem meseca koeto e mnogo sturo za momice no e i mnogo sladko. V momenta e malko bolnicko no ste se opravi. Samo nosleto mu ezapusheno i ne se opravia. Spriahme kapkite za nos zastoto vece ne triabva da gi kapim.Daite ideia kakvo da pravim s tova nosle

Здравей! Добре дошла във форума!  bouquet
За нослето бих ти препоръчала хомеопатични хапченца Коризалия, но все пак може би е добре да се консултираш със специалист.

# 194
Пробвали ли сте със стеримар или да й капеш солена вода. А може и нещо хомеопатично ама по добре да минете през специалист ако използваш хомеопатия.

Общи условия

Активация на акаунт