Захранване - въпроси и отговори - ТЕМА 4

• 44 762
  • 724
  •   1
Отговори
# 240
В овеса има глутен, но е по-малко от останалите в схемата - ечемик, лимец или спелта и пшеница, и затова се препоръчва овесена каша за начало. Има и овес без глутен, тоест с премахнат глутен, просто като факт Simple Smile

# 241
Няма глутен, а протеин, подобен на този в глутена.

# 242
Също така се произвежда/обработва заедно с култури съдържащи глутен и се счита, че може да е поел глутен от тях. Аз лично в момента давам овесени ядки, после ще давам ечемичени ядки иии съм купила някакво съчетание на разни ядки, ще дам и тях. За сега давам с плод, но най се харчат с ябълка, тиква и кокосово масло.

П.С. тая попара ми порастна на главата. Във ФБ групите всеки ден се пита за рецептата на попарата и вече почвам да мисля, че трябва поне двудневен готварски курс за нея. Ама съм взела едни сухари от спелта, научила съм на изуст рецептата и някой ден ще дам!

# 243
Доста сериозен курс си трябва за тази попара, хаха.Ти стигни до нея и ще разбереш.
А ти как така даваш "ядки" на бебето, как ги даваш?

# 244
Gerada, подготвена съм на теория, на практика ще видим скоро. Ако се мръщи ще давам сирене и глутен под друга фирма и така. Ама аз не бързам - подготвям се с рецепти и събирам кураж Grinning

Ядки давам фини овесени, като само ги кисна с вряла вода или вода от варененето на пара, ако съм правила ябълки или круши в уреда, и добавям плодове. Ечемичените и другите, които не са фини, ще кисна няколко часа, варя и пак с плод/сирене или каквото следва (но за сега нямам точна рецепта, че не са популярни като попарата).

# 245
Здравейте, мами, аз се включвам за първи път, но ви чета от много време.
Има ли начин да приготвя овесени ядки на моето момче, така че да не се "лигавят"?
Хубав ден на всички!

# 246
Здравейте, мами, аз се включвам за първи път, но ви чета от много време.
Има ли начин да приготвя овесени ядки на моето момче, така че да не се "лигавят"?
Хубав ден на всички!

Измий ги след като го свариш.

# 247
  • Варна
Сега като се замисля никога не са се "лигавили", когато ги накисна от вечерта. После сменям водата, варя за 1-2 мин и са добре.

# 248
Как действат на стомахчето овесените ядки - разхлабват ли, газове? Купила съм фини, които смятам да накисна.

# 249
Как действат на стомахчето овесените ядки - разхлабват ли, газове? Купила съм фини, които смятам да накисна.

Няма газове, а заради фибрите при нас действат диуретично, но например не е като сливи или круши да омаже всичко. Grinning

# 250
Цитат на: 🌷Лале🌷 link=topic=1090237.msg382431
[/quote
Няма газове, а заради фибрите при нас действат диуретично, но например не е като сливи или круши да омаже всичко. Grinning
Диуретично - пишка повече
Диария - ака повече
Може би имате предвид второто Thinking

# 251
Овесените ядки регулират изхождането и при малки,и при големи 😉

# 252
Овесените ядки регулират изхождането и при малки,и при големи 😉

Това е ясно, регулиране и диарично са различни неща, затова попитах. В такъв случай с какво могат да се заместят? Ръжени ядки? При тях какво наблюдение имате?

# 253
Не са диарични, просто обърках понятията. Регулират изхождането в смисъл, че от запек става нормално, а при диария не мисля, че се препоръчва. Ръжени ядки не съм давала.

# 254
Продължава да не иска да яде. Вече съм в лек ужас. Не иска и една лъжичка. Опитах и карфиол, броколи. Банан, слива, днес круша. Даже спря и моркова и тиквата, дето ядеше. Избива ми лъжицата от ръката, огъва се назад, смених и лъжичката. И пак - не! Моля за съвет как да подходя? Да добавя - кърма не отказва.

Последна редакция: пн, 18 фев 2019, 15:27 от Lol90

Общи условия

Активация на акаунт