Захранване - въпроси и отговори - ТЕМА 4

• 44 801
  • 724
  •   1
Отговори
# 405
Моята педиатърка казва, че вечерята до годинка трябва да е мляко.

# 406
Костния бульон си го поръчвам от една био ферма, на лс, който се интересува. Правят по технология, варене 48 часа, с картоф, целина, морков, обезмасляване и т.н , много е хубав, по еконт ми го пращат 5 и 60 лв е цената на буркана. Готвя и супите с него. Вечеря към 18 и 30 с нас. Изяжда към 100 грама някъде, някой път по- малко, друг път повече, колкото и се хапва толкова. Къпем се и към 20 часа лягаме на спалнята и се кърмим.

# 407
  • Варна
Аз си правя бульон, но не слагам количествата, която тя описва, защото няма как да успявам с тях. Правя с вода и добавям кубчета бульон(замразен е). Давам към 20 ч супа(късно заспива 21-22), кърмя за заспиване. Мисля, че от 9-10  месец започнах със супата. Колкото пожелае. Понеже иска да яде и сам, отделям парчета зеленчуци преди да я пасирам и той си яде или с ръка, или ги гони с вилица. Вече разнообразявам с печени зеленчуци с масло на фурна, хапва ги сам.

# 408
Здравейте. Моята принцеса ще навърши в края на март 6 месеца. Храня я  6 пъти на ден изцяло на кърма съответно в: 5:30; 9:00; 12:00; 15:00; 18:00 и 21:00 часа. Въпроса ми е: Според Вас, в кое от храненията да започна да давам пюре? Благодаря Ви предварително за отговора.

# 409
  • Варна
В 12.00 със зеленчуково започнах аз.

# 410
Аз преди 12 давах, за да имам време за реакция, ако получи алергична реакция.

# 411
Детето ти наистина ли спи от 21 до 05? Смяна?
На обяд се дава зеленчуково пюре, постепенно сутрин се дава плод и накрая и следобедна каша докато не стигнеш до бульон за вечеря.
Когато е обедът на детето, тогава зеленчуково пюре. Към него после ще редуваш един ден зеленчуково пюре с месо и един ден зеленчуково пюре с жълтък, но това към 7ми месец. Успех Hug

# 412
Благодаря за изчерпателния отговор. Да спи още от първия ден нощем, имаше и още едно хранене в 23:30 и аз я събуждах да яде. И педиатъра каза да го спирам, щом тя не се буди сама. Относно смяната, ако не е свършила голямата работа чак на сутринта. Вечерния й памперс е доста по-сух, от тези през деня за три часа си ги пълни подобаващо. 😊

# 413
Здравейте!
Започнах захранване преди 20тина дена. Малката е захранена със сладък картоф, пъщарнак, тиква и морков. Стигнахме до 100грама,но тя се запече и стана много крива. Като видеше лъжица и стиска джуките и до там. Реших да изчакам, но ми се наложи да вляза в болница и таткото остана с беба сам вкъщи. И сега вече една седмица не е вкусвала пюре. Вече си ака нормално, каза таткото.
Как да процедираме сега?
Отново бавно ли да вкарваме зеленчуците или?!

# 414
  • Плевен
Дай няколко лъжички от нещо, което е опитвала. Ако пак има проблем с акането въведи слива или круша.

# 415
Предлагайте вода между храненията за да не се запече отново.

# 416
Редувайте или смесвайте запичащи с разхлабващи пюрета. Например днес картоф, утре тиква, или смесени тиква с морков, тиква с картоф.

# 417
Моят син отново отказва пюретата. Гладен е, обаче на инат стиска устата и не иска да яде.  Ако предложа хляб ще изяде 2 филии, сух хляб. Много се ядосвам Angry

# 418
И ние сме така. Не иска пюре, давам от нашето ядене, ама не успява да се наяде добре, изморява се сякаш, освен това прави яденето на топка в устата и се дави. Иначе хлебец хапва, но пак малко.

# 419
Той и от нашето не иска. Не търси да суче.
Обаче хляб, палачинки,  кекс, мъфини ще изяде до пръсване.  А аз не искам да се учи само на суха храна.

Общи условия

Активация на акаунт