Захранване - въпроси и отговори - ТЕМА 4

• 44 790
  • 724
  •   1
Отговори
# 450
Да попитам понеже нещо не разбирам четейки опаковката на хип комбиотик 2ката дали става за 6 месечно бебе или да продължавам с 1цата?

2ката е за бебета, навършили 6 месеца. И аз питах педиатъра - каза да започваме 2ка.

# 451

Ааа добре, че аз още давам 1. Почвам от утре 2ка. На 4 часа ли храниш бебето?
Да попитам понеже нещо не разбирам четейки опаковката на хип комбиотик 2ката дали става за 6 месечно бебе или да продължавам с 1цата?

2ката е за бебета, навършили 6 месеца. И аз питах педиатъра - каза да започваме 2ка.

# 452
2ката е за бебета навършили 6 месеца, но не е задължително да минат на 2.
Ако единицата вече не задоволява хранителните потребности на бебето тогава се преминава към 2(това го пише и на кутиите с млеката).

2-ката е преходно мляко, то е частично адаптирано докато единицата се доближава най-много до майчината кърма или поне това пише на кутиите.

# 453
A 3 какво е, кога се дава?

# 454
Ами каквото и когато пише на кутията Grinning

Мисълта ми беше, че не е задължително при навършени 6 месеца да се преминава на 2 има бебета, които си пият и единица до доста късничко, затова и са написали на кутиите, че към 2 може да се премине ако единицата не отговаря на хранителните потребности на бебето.

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 22:35 от Mn.nikol

# 455
A 3 какво е, кога се дава?
Сухо млЕко, когато имаш излишни пари.

2,3,4,....5,6 и т.н. са маркетингови трикове и запълване на пазарна ниша Stuck Out Tongue Winking Eye

# 456
Обикновено 3, 4 са с по-ниска цена  от 1 и 2, така че ако бебето е изцяло на АМ не е съвсем вярно горното твърдение "ако имаш излишни пари".

# 457
Храним се на 4-5 часа, 4 хранения на ден, обедното ни е полу-заместено.

# 458
Обикновено 3, 4 са с по-ниска цена  от 1 и 2, така че ако бебето е изцяло на АМ не е съвсем вярно горното твърдение "ако имаш излишни пари".

Да, вярно е че са по-евтини с лев-два-три...също така е вярно, че са с повече захари и палмови мазнини. Освен това 3 и 4 са за над годинка, че и две, когато се предлага, че са въведени почти всички храни и ако детето няма специални потребности и алергии, може да консумира и обикновено краве  ( било то кисело или прясно) или друго мляко. Да, "обогатени" са със синтетични витамини и други добавки ( желязо например). Но при една балансирана диета на детето тези добавки и витамини може да ги получи и натурално.
Все пак всеки родител сам решава, кое е добро за детето му.

# 459
Веднага се излюпи някой да вкара фразата "всеки родител сам  решава кое е добро за детето му".

Това е повече от ясно и защо изобщо се натъртва постоянно....
Каква е тази отбранителна реплика, спокойно никой не напада.

Дискутирахме разликата между АМ 1, 2, 3 и т.н. никой не е давал акъл какво да се дава на децата....

Ти даваш пък за пример обикновеното краве мляко (кисело или прясно) ми то има ли вече да се продава качествено такова ?

# 460
Естествено, че има. Да не говорим, че всеки може да си закваси кисело сам, супер елементарно е, даже има роботи за тая работа, че и някои хлебопекарни съм виждала с тая опция.

Съгласна съм, че е маркетингов трик. Както и глупостите на педиатрите да се дават инстантни каши вместо да си ги прави майката сама, не помня какъв беше абсурдния "довод" там. Ама те педиатрите си работят с дадени марки, рекламират си ги, няма проблем.

Не виждам репликата да е отбранителна. За една майка би било ок да дава АМ номер 3, за мен би било по-добре да квася кисело мляко и да готвя на детето си, трета ще си купи кисело мляко и ще взема кухня, опции разни, фактите са си факти обаче. Vartoglava вече ги е изредила.

# 461
Е хубаво де ама ние дискутирахме АМ 1, 2, 3 и т.н.
Никой не е наливал акъл какво да се дава на детето, нито пък някой е сравнявал АМ с кисело мляко, или пък някой е казал давай АМ не кисело мляко, че да се вкарва тая така БАНАЛНА реплика "всеки родител решава какво да дава на детето си".

Въобще защо в дискусия за АМ се коментира кисело мляко не ми е ясно, че и всеки родител сам решавал какво да дава на детето си....Е то пък оставаше и да не решава....

Направо разконспирирахте  фирмите за АМ и техните маркетингови трикове, давайте да квасим кисело мляко и да зарежем АМ 1 и 2 ( това в кръга на шегата разбира се).

Последна редакция: ср, 13 мар 2019, 06:08 от Mn.nikol

# 462

И твоето не е съвсем вярно,  защото по-големите деца консумират повече количество за едно хранене.  Друг е въпросът колко хранения има на ден.
Явно всичко е индивидуално.

Веднага се излюпи някой да се заяжда и да спами темата. Защо ти е да се хващаш за израза за родителите и как си гледат децата? Rolling Eyes 

# 463
  • Плевен
Аз двойка дадох на 8 месеца и половина, тройка на 13 месеца.
На моя братовчедка педиатърката казала да дава само пюрета хип и в никакъв случай домашни и тя така прави. Обясних й, че няма по хубаво от домашната храна. Но тя не ме послуша. Еми...
Кактус, как я научи с лъжица. Моя е вече на 14 месеца и никакъв интерес към лъжица. Показвам му, но той не проявява интерес. Иначе някои неща си хапва сам с ръце.

Последна редакция: ср, 13 мар 2019, 07:46 от delenita

# 464
Имаше някъде назад идеи за закуска. Моля, някой да ми ги цитира и вие с каква закуска започнахте?

Общи условия

Активация на акаунт