Захранване - въпроси и отговори - ТЕМА 4

• 44 789
  • 724
  •   1
Отговори
# 465
Относно млеката 1,2,3...
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/ncp.10261

Относно закуските, можеш да погледнеш има тема кой, какво хапва днес. Нещо подобно беше заглавието.

# 466
Започнах да давам на закуска различен вид каша от следобедната с плод, правя вече принцеси бебешки с жълтък и сирене, юфка с масло и сирене..засега така

# 467
Имам дилема със закуската и моля за идеи. Синът ми е на 8+++ и има следните хранения (плюс-минус половин час): 6 - кърмене, 11.30-обяд, 16.00 - ЗС, 19.30, 22.30 и 1,2 пъти през нощта. Преди седмица опитах да дам закуска към 8.30 и да изместя останалите хранения, но дори и с минимално количество З, преди 15 не искаше да яде О. Махнах З, прояде пак към 11.30, но по 120-130 гр. и после не огладнява преди 16.00. Чудя се дали пак да му разбутам обяда и да предложа закуска или да дам вечеря. И ако е вечеря какво да бъде? И до колко месеца могат да катат на две заместени хранения?

# 468
Обикновено 3, 4 са с по-ниска цена  от 1 и 2, така че ако бебето е изцяло на АМ не е съвсем вярно горното твърдение "ако имаш излишни пари".

И твоето не е съвсем вярно,  защото по-големите деца консумират повече количество за едно хранене.  Друг е въпросът колко хранения има на ден.
Явно всичко е индивидуално.

Веднага се излюпи някой да се заяжда и да спами темата. Защо ти е да се хващаш за израза за родителите и как си гледат децата? Rolling Eyes  

И това не е съвсем вярно, защото по-големите деца са захранени и консумират по-малко количество мляко, определено не заминават толкова кутии колкото за едно бебе само на АМ, което не е захранено още и говорех за цената на кутия.

И не спамих аз темата с теориите за киселото мляко и маркетинговите трикове и баналните фразички, моля, моля, в спама се включи и ти, та да го приключваме.

Последна редакция: ср, 13 мар 2019, 08:43 от Mn.nikol

# 469
Карол, моят син почти до годинката беше с 2 хранения. А след годинката ги отказва и наличните, та явно ще се кърмим вечно  Joy

# 470
За яденето зависи от детето, моето е почти на 1 годинка със 4 заместени хранения .Заспива в 8:30 ,закуската е чак в 7:30.
Как учите бебето да пие вода от чашка?

# 471
Моето само проявява интерес към повечето неща, които правим, не го уча и насилвам. Като му види, че пиь вода, идва, сочи и мучи докато не му дам. Оливя се целият, но ще се научи.

# 472
Аз най-голям успех имах с една капачна от шише. Преустанових обаче опитите за малко, след като мъжът ми се опита да ми даде чаша в устата и олях всичко 😆 Давам с шишета с разалични накрайници.

Мерси за отговорите 🤗

# 473
Не съм казала че я насилвам. Иска да пие от чашка но се олива или дави.

# 474
Пробвайте с обикновена сламка, моят син се научи сам само като му показах как да сръбне, още на 7м.А като види да пия от чаша отваря уста, обаче я дъвче и не става.
Oh! Carol на същата възраст е бебчо.И не хапва големи количества  храна.По 100-150 го засищат каши и пюрета, кърмя за приспиване денем, не си иска отделно, стават 3 твърди хранения и 4 пъти кърмене за деня.

# 475
Kikair, извинявай, не съм искала да кажа, че я насилваш, а че дори за възрастен може да е трудно да пие, когато друг му дава. Иначе им е много интересно и се кефят. Обаче идва лято и ще могат да се учат на спокойствие.

# 476
Delenita, за лъжицата
Скрит текст:
първо беше зор да намеря удобна лъжица. От както я захранвам й давам да играе с лъжица, предимно се чеше с нея. Имам на томи типи комплект за самостоятелно хранене лъжици, ама са й големи, та мъжа ми един ден донесе една керамична чаша с лъжичка комплект, малка и удобна(видял я някъде на витрина и купил). И почнах да й давам тази малка лъжичка. Не гребе сама, аз й я пълня и тя я взима от ръката ми и си я тъпче, като приключи ми я тресва на таблата, за да я напълня 😂 но пак не винаги е в настроение. Има моменти, когато я хваща, хвърля на пода и иска да бърка в купичката с ръце (особено с км е тако, не знам защо е тоя мерак да го маже навсякъде). Та начинът е да даваш лъжицата за игра, ако вече си играе с нея, може да сложиш една малка купа с нещо пред него и ти отстрани да ядеш супа или друго с лъжица и дано реши да имитира. Последно пробвах със супа това упражнение. Остави лъжицата и извади едно по едно всичко в супата, остана само бульона и надигна купата да го пие.....мааазалооо. Но напълнена лъжица взима, защото не понася да я храни някой 😂
Kikair, ами така е, дави се още чат пат, олива се стабилно, но просто й оставям чашата и тя се самообслужва (самоолива) и чакам да се научи. Баш в началото аз й придържах чашката, тя лочеше буквално. Аз давам кафена чашка и има една бебешка, но без капак(всякакви накрайници мрази) пие директно от чашите.

# 477
Моето се научи на 11 месеца със сламка да пие. Пробвах да предложа от чашка да пие, но изпи ужасно много въздух и после няколко път е оригна и беше на кантар дали ще повърне с това оригване, та не повторих.

# 478
Кои сокчета разхлабват и кои запичат?

# 479
Кои сокчета разхлабват и кои запичат?

Логично както е при плодовете, една търсачка пускате и имате отговор,тук едва ли майките дават точно сокове с такива цели
https://m.bg-mamma.com/?topic=69241
Даже ето..сливи,кайсии,праскови,круши,ябълки,ананас..ама защо сокове все пак?

Общи условия

Активация на акаунт