Къдрокоси красавици - 3

• 57 789
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря много!
Аз ходя всяка седмица, когато съм у дома, фризьорът ми е прекрасен (много години вече съм клиент).
Причината за честите посещения е много изсветлената ми коса (руса съм) и побеляването, особено силно по скулуфите. Правя пълни процедури (маска, ампула, масло), защото е невъзможно да е със здрав вид иначе, предвид дължината й и боята.
Самичка се старая, пак процедури, не я изправям изобщо, но професионалната грижа е нещо съвсем различно.
Много благодаря отново, ще разгледам и ще поръчам Simple Smile.

Оплитането по врата от шалове и яки е много неприятно. Реша я, на сухо, преди къпане и после, когато сложа маска под душа.

# 661
Момичета, тези от вас, които следват кърли  метода, каква термозащита използвате? Нямам време да я чакам сама да съхне

# 662
Имам този спрей https://www.amazon.com/Shea-Moisture-Jamaican-Strengthen-Protectant/dp/B01D57ADVU, но често забравям да го ползвам . Суша на ниска температура и поне на моята коса и без защита, не се отрязява зле.
Това сьщо е опция https://www.amazon.com/Shea-Moisture-Strengthen-Restore-Creme/dp … %2C280&sr=8-1, както и на Cantu https://www.kiyobeauty.com/products/cantu-shea-butter-thermal-sh … tectant-spray-5oz,  но за него не сьм сигурна дали е подходящ за CG

# 663
Препоръчайте шампоан за силно чуплива коса, но чувствителен скалп.

# 664

Аз ползвам този, като комбинирам с рипеир маската и маслото, пак на марката.
https://www.kosa.bg/product/1285/izglazhdasht-shampoan-macadamia … thing-300-ml.html

# 665

Аз ползвам този, като комбинирам с рипеир маската и маслото, пак на марката.
https://www.kosa.bg/product/1285/izglazhdasht-shampoan-macadamia … thing-300-ml.html
И аз съм с чуплива и много чувствителен скалп(като 1б, но по-къса). Не мога да използвам никакви гелове, лакове и тем подобни, защото ме започват сърбежи и ранички. При този шампоан пише, че е изглаждащ. Това означава ли, че ще се загубят къдриците и ще изглежда по-права?

Може ли да ми покажете този крем на Balea?
Също имам проблем в това, че нямам обем на косата в частта  на скалпа. Какво мога да правя за да не е слепнала там?
В къщи винаги съм хваната с щипка, което може би допринася за слепването, но не мога да я търпя пусната. Вие как я държите?

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 16:09 от tini4ka

# 666
Здравейте,попаднах на темата и реших и аз да споделя опита си.Трудно беше да открия шампоан,който да не е силно киселинен.Намерих 5.5 ph от фарком горчив бадем.Много съм доволна,не ми се изсушава косата,естествено се ползва маска или балсам след употребата му.Има значение много с какво се мие косата.Някъде четох в темата някой да поръчва кинки крем.Дали още някой прави поръчка?Благодаря!

# 667
На Joico са още по-добри.Протеиновите продукти много ми харесаха,днес ми пристигна и хидратиращата серия,утре ще я тествам.Ш е с 4,5-5,5 Ph, Б и М 3,5-4,5 Ph

# 668
Аз не бях доволна от Джойко, слабичка ми дойде хидратиращата серия (Ш и Б). Както бях писала сега пробвам Шиа мосчър Ш и М с ямайски рициново масло. Първите няколко пъти не останах очарована, стоях с маскта по половин-един час и едва си сресвах косата. Реших да следвам инструкции и да нагряван 15 Мин. И ооо чудеса! Супер хидратация. Може би и косата ми се отмила от гадните силикони и сега е много приятна на допир (въпреки, че е руса). За финиш до скоро си правих гел от ленено семе, хубаво оформя , но много ми сплесква косата. Поръчах си четка на Денман и помолих за мострички на кремове за къдрици без силикони, сулфани и т.н. Изпратиха ми два - на As I am и Yary. С четката не можах да се разбера , първи опит и доста се заплетох, за финиш пробвах желето на As I am. Като резултат съм много доволна - къдрици и мкогоооо обем, такъв до сега съм нямала. Не знам дали е от жрлето или четката. Ще пиша при следващи опити.

# 669
Как е пълното наименование на това желе? Не успях да го открия. Сигурно е от него, четката я имам, но не ми създава обем. Не знам кога ще мога да я ползвам, толкова много ми се навива косата с нея, че става наполовина по-къса Confused

# 670
Как е пълното наименование на това желе? Не успях да го открия. Сигурно е от него, четката я имам, но не ми създава обем. Не знам кога ще мога да я ползвам, толкова много ми се навива косата с нея, че става наполовина по-къса Confused
Как я ползваш? Гледах много клипчета, но не мога да се оправя, с две леви ръце съм Simple Smile и краищатата са ми много сухи и няма минаване с нея. Днес се надявам да стигна до кварталната фризьорка да ме подстриже. Ще се пробвам да прикача снимка на желето. Този крем на Белеа подходящ ли е за кърли метода?

# 671
Аз не бях доволна от Джойко, слабичка ми дойде хидратиращата серия (Ш и Б).
А маската пробва ли?
Току-що тествах серията Ш,М и Б.На моята супер суха и изтормозена коса се представиха невероятно.Аз съм хипер доволна

# 672
Аз не бях доволна от Джойко, слабичка ми дойде хидратиращата серия (Ш и Б).
А маската пробва ли?
Току-що тествах серията Ш,М и Б.На моята супер суха и изтормозена коса се представиха невероятно.Аз съм хипер доволна
Не съм я пробвала. Като цяло от всички професионални мига да класирам така: 1) макадамия обикновена/стара маска; 2) марокан Ойл 3) лореал рипеър 4) кюн нутри нещо си беше. Незаменим е еластизайзер екстрийм, но сега нямам от него. Ще наблюдавам маската на шия в дългосрочен план. Много искам да си възстановя къдриците. Маската на Макадамия наистина е супер , но много ми изправя косата, но е най-добрата хидратация от всичко което съм пробвала.

Последна редакция: нд, 05 яну 2020, 16:16 от Lubena

# 673
Кремът на Балеа не е подхдящ за CGM, има силикони. Аз обаче не следвам CGM, след като за една година този метод ми съсипа косата, така че силиконите са ми приятели. Четката я ползвам вече само за разнасяне на продукт. Ако сресвам сектор по сектор, косата ми се навива толкова много, а аз изобщо не търся такъв ефект. Не се смейте, но мерих с линийка един кичур от задната част, до врата ми - изпънат е 30 см, когато го пусна се навива до 5 см. Ужасно е.

# 674
Ако се  сресвам сектор по сектор, косата ми се навива толкова много, а аз изобщо не търся такъв ефект. Не се смейте, но мерих с линийка един кичур от задната част, до врата ми - изпънат е 30 см, когато го пусна се навива до 5 см. Ужасно е.
И това само от четката? Уау....

Общи условия

Активация на акаунт