Професионални серии за коса - тема 124

• 74 426
  • 799
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
 Дам...зависи от вида на грижата,от причината за използването и,и не на последно място от мързела ми. Всичко де що е грижа ползвам само след миене т.е. 2-3 пъти седмично. Единствено гела на Давинес едно време го ползвах седмица ежедневно и Меди целаген последно един месец сутрин и вечер. И двата пъти беше шок терапия при косопад. В останалото време като поддържаща грижа след миене ми е достатъчно.

# 691
  • Велико Търново
И аз слагам грижа за скалпа след всяко миене - 2-3 пъти седмично. Редувам спрея за фоликули на Медисютикълс, Лореал Сериоксил, спрея на ДМО, някоя друга ампула...

# 692
Принцеске, мерси за препоръката. Значи следващата покупка ще е екстеншънист. Благодаря и на останалите момичета за впечатленията! Аз от терапист съм доволна, при мен много ми дефинира къдриците, прави я мека, но в никакъв случай хлъзгава.

# 693
  • София
...
.♥.Петя.♥. Този ли е шампоана за изглаждане и блясък https://www.zlatnaribka.com/lanza/healing-smooth-za-izglazhdane- … ossifying-shampoo ?
аз го взех малко "на сляпо" ще дам тепърва отзиви от него, както и от шампоана Kevin Murphy Young Again Wash.
...

Точно този е. Ще чакам твоя отзив с интерес. На мен добре ми се отразява.

Принцеске, благодаря ти за окуражаването за шампоана на Меди. Не е Хидрокленз моя, взех най-малкия за тест, X-Derma, 180 мл. Действително много добре се отразява на скалпа.

Аз съм в известна степен като австрийската инператрица Сиси (, която е пример за огромна грижа към косата от онова време, в което не е имало сешоари и тя е отделяла по един цял ден всяка седмица само за косата си - миене, грижа, съхнене, прическа). Сиси страшно е мразела да вижда останалите по гребена коси при разресване след миене. И нейните придворни дами са се опитвали да крият от нея това, че винаги пада някаква коса. Та и аз като Сиси съм леко вманиачена в това да не ми пада коса Simple Smile И цялото това го разказах, защото с шампоан на Медисютикълс се постига намаляване на косопада. Simple Smile

banandana, на моята коса Екстеншънист беше ок, без да ме влюби в себе си, но бих си я взела отново определено, хубава е за дължините, пробвай я.

# 694
  • Street of Dreams
Понеже преди няколко дни никой не се включи по въпроса ми за счупващия се косъм, се спрях на реконструктора със зелен чай на Афоджи. Сега обаче се притеснявам да го ползвам, да не би да втвърди косъма. Струва ми се, че той е по-скоро за изрусени коси, а аз съм естествено руса, боядисана в черно. Косата ми на пипане е мека, но в краищата (десетина см) стои твърдо - ако я държа водоравно, стои така. За коса малко под раменете е доста. Косъмът е тънък, чупи се някъде 5 см преди края и се къса.
Какво да очаквам от този реконструктор при това положение?

# 695
  • Варна
Първо хидратирай добре.Еластисайзер екстрийм преди всяко миене ти препоръчвам или добра хидратираща маска.Какви продукти ползваш?Боята е виновник номер 2, след пресата,за състоянието на косата.
Аз не харесвам Афоджи.За късане бих ползвала Архитект ш+м,ампулите на Наши и еластисайзер докато спре.Тук момичетата харесват Терапист.На мен ми  разхвърчава косата и нищо не прави.Зелените ампули на Керастас и Архитекта плюс еласт.екстрийм са ми най-действащите продукти.

# 696
  • Street of Dreams
За терапист писах по-назад, че ми съсипа косата. Явно това е последното, което ми е нужно. От еластисайзер съм много доволна, но като всяко друго нещо - косата ми свикна. Професионални серии в момента сменям - Олео Релакс, Хрома Каптив и Алтерна розовата за обем. Използвам и дрогерийни шампоани отскоро - исках да пробвам дали наистина има разлика и засега не виждам. Имам балсам Анти Фриз на Инсайт и банановата храна на Гарние.

В интерес на истината боядисвам само корени. Смятам по-скоро че нещо в организма ми не достига на таз коса.

Току що напръсках от реконструктора, след малко суша и стискам палци да ми хареса.

# 697
Как така терапист съсипва коса? Това не мога да си го представя честно казано.

# 698
Как така терапист съсипва коса? Това не мога да си го представя честно казано.
Ако косата е яко напротеинчена, една силна протеинова серия наистина може да я съсипе. Доста време е нужно после косата да се балансира и да не изглежда като слама. Поне моята е така.

# 699
  • Варна
 Навремето ме освиркаха когато казах,че една съсипана коса се нуждае първо от дълбока хидратация и чак след това от терапевтичен протеин.
  bananadana твоята коса е почти не третирана,здрава и в повечето време с перфектен баланс тъй,че е нормално да харесваш Терапист. Ако обаче се приложи на една пресушена,изгорена,късаща се коса без хидратиращ преуош/Еластисайзър екстрийм е идеален/  резултата ще е катастрофа. Серията има преуош собствен,който е задължително да се ползва особено ако не познава човек косата си и не е наясно от какво има нужда. Тоя преуош прави точно необходимата предварителна хидратация,за да понесе косъма Терапевтичния протеин на маската.

# 700
  • Пловдив
Момичета, в lookfantastic има - 35% на  керастаз и поне на мен ми хваща код още - 10% CHANCEX10. Но не знам как стои въпроса с доставката до БГ.

Относно kosa. Bg имат един и същи адрес със ЗР.

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 22:49 от *dreamer*

# 701
Навремето ме освиркаха когато казах,че една съсипана коса се нуждае първо от дълбока хидратация и чак след това от терапевтичен протеин.

аз не бих Grinning

вчера се боядисах с боя, която ползвах няколко пъти вече /супермаркетна/ и този път нещо не ми понесе независимо, че бях намазала косата с масла преди това - този път не сложих зехтин директно в боята както обикновено и съжалих
у дома намерих една неизползвана двустъпкова грижа за възстановяване на алокси и се намазах
косата е по-добре, но удърно ще продължава поне няколко пъти с любимите си оранжеви тигита и синият б-м на джойко; чак после ще мисля за нещо балансирано, а як протеин за мен не е подходящ
днес мярнах някъде из темата, че продуктите за коса били замазващи и лекуващи /по памет/ - как да различа кой от продуктите, които имам /и които бих купила в бъдеще/ какъв е?
ако е бъкан със силикони /"умерени" силикони харесвам и ползвам с кеф/, косата първия ден е хубава, а втория е метла - ясно, чисто замазване, но има ли и други критерии? обективни и според етикета?

# 702
*dreamer* От 2 месеца след къпане (2 пъти седмично) слагам по една ампула аминексил. Косопада спира и забелязвам доста нова коса. За мен l’oreal е най-добрия, но е по-скъпичък. По-евтин вариант - biolage, много съм доволна.

# 703
  • Варна
Терапист определено не е мислена за здрава коса,а за изтощена и късаща се,и точно затова не отговаря на очакванията.На мен ми разхвърчава косата както от прекалена хидратация.Аз искам плътен косъм,да пада тежко,а с терапист става на пух.Пък на късаща се коса не знам.
Задължително трябва да се хидратира преди протеин иначе ще се докъса косъма.

# 704
  • Добрич
Взех днес, малко импулсивно, Еднократна доза система  ColorpHlex, като косата ми не е боядисвана, рядко ползвам преса.
Как да нанеса продукта и колко време да стоя с него?

Общи условия

Активация на акаунт