Професионални серии за коса - тема 124

• 74 409
  • 799
  •   1
Отговори
# 705
Взех днес, малко импулсивно, Еднократна доза система  ColorpHlex, като косата ми не е боядисвана, рядко ползвам преса.
Как да нанеса продукта и колко време да стоя с него?

https://www.zlatnaribka.com/colorphlex/ednokratna-doza-sistema-z … yavane-colorphlex Тук е описано Blush

# 706
  • на земята
Терапист определено не е мислена за здрава коса,а за изтощена и късаща се,и точно затова не отговаря на очакванията.На мен ми разхвърчава косата както от прекалена хидратация.Аз искам плътен косъм,да пада тежко,а с терапист става на пух.Пък на късаща се коса не знам.
Задължително трябва да се хидратира преди протеин иначе ще се докъса косъма.

А какви серии използвате за да стои косата тежка и плътна,бихте ли споделили?
Благодаря
И още един въпрос,кои от сериите на Керастаз,Лалга и Алтерна са хидратиращи без протеини?
Благодаря

# 707
  • Добрич
Взех днес, малко импулсивно, Еднократна доза система  ColorpHlex, като косата ми не е боядисвана, рядко ползвам преса.
Как да нанеса продукта и колко време да стоя с него?

https://www.zlatnaribka.com/colorphlex/ednokratna-doza-sistema-z … yavane-colorphlex Тук е описано Blush

Аз това го видях, още като поръчвах, разчитах на мнение от по-опитните в  темата 😉  

Понеже има различни методи, кой да избера, това ми беше идеята, а може и друг метод, знам че някои нанасят за цяла нощ първа стъпка.
Скрит текст:

Опция 1 - пълна грижа
1. Напръскайте върху измита и подсушена коса ColorpHlex Стъпка 1, разреден с вода в съотношение 1:3 (пример: 4 мл Стъпка 1 към 12 мл вода). Разнесете с пръсти или с широк гребен.

2. Загрейте косата за 10 минути. (За супер подхранване, можете да изсушите косата изцяло. В този случай, косата трябва да бъде в желаната форма, т.е. сресана и подредена или при къдрава коса - сресана и оформени желаните къдрици).

3. След времето на действие, нанесете малко количество (около 7.5 мл) от ColorpHlex Стъпка 2 на влажна коса и разрешете от корена до върха. Оставете да подейства 10 минути и изплакнете обилно с вода. Оформете по желание.

Или:
Опция 2 - бърза грижа

- За слабо изтощена коса смесете 1 мл ColorpHlex Стъпка 1 със 7.5 мл ColorpHlex Стъпка 2 и нанесете върху измита с шампоан коса. 
- За средно изтощена коса смесете 2 мл ColorpHlex Стъпка 1 със 7.5 мл ColorpHlex Стъпка 2 и нанесете върху измита с шампоан коса.
- За силно изтощена коса смесете 3 мл ColorpHlex Стъпка 1 със 7.5 мл ColorpHlex Стъпка 2 и нанесете върху измита с шампоан коса
След като сте нанесли сместа върху косата, разрешете с гребен от корена до върха. Оставете да подейства от 5 до 10 мин. Топлината ще подсили и подобри действието на терапията, затова можете да я загреете.
3. Изплакнете обилно с вода и оформете по желание.

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 23:01 от Sneakers

# 708
  • Варна
Моята коса е много добре балансирана винаги.Не допускам напротеинчване и прекалена хидратация.Горе описах как да излезе момичето от ужаса късане или поне да опита.Аз бих отрязала до здраво и да сменя боята.Имам тези продукти задължително и при нужда са ми безценни.
Ползвам еласт.екстрийм на почти всяко миене да ми е мирна главата.Иначе тежко падаща я докарвам винаги с любими продукти.Например Хронолоджист ш+маска(шапка и хавлия за 10мин)+олиото.Косата ми става копринено мека,тежка с много блясък.
Тук обаче много отрицателни мнения има  за серията.Винаги имам ампули,често правя терапии.
Изтъняване жестоко получих от хранене 2 години без животински и млечни.Месо вече ям,млечни не.Косата-до рамената и наново.Цъфтежи и късане не съм допуснала дори до кръста като беше.Спаси ме това,че е много гъста,но косъма стана тънък.Липсата на протеин е страшна направо.Сега ям много риба,омега 3,грижа за скалпа и всичко си дойде на мястото.Много бързо расте и връхчетата не изтъняват.

# 709
  • Някъде там
Моята коса е много добре балансирана винаги.Не допускам напротеинчване и прекалена хидратация.Горе описах как да излезе момичето от ужаса късане или поне да опита.Аз бих отрязала до здраво и да сменя боята.Имам тези продукти задължително и при нужда са ми безценни.
Ползвам еласт.екстрийм на почти всяко миене да ми е мирна главата.Иначе тежко падаща я докарвам винаги с любими продукти.Например Хронолоджист ш+маска(шапка и хавлия за 10мин)+олиото.Косата ми става копринено мека,тежка с много блясък.
Тук обаче много отрицателни мнения има  за серията.Винаги имам ампули,често правя терапии.
Изтъняване жестоко получих от хранене 2 години без животински и млечни.Месо вече ям,млечни не.Косата-до рамената и наново.Цъфтежи и късане не съм допуснала дори до кръста като беше.Спаси ме това,че е много гъста,но косъма стана тънък.Липсата на протеин е страшна направо.Сега ям много риба,омега 3,грижа за скалпа и всичко си дойде на мястото.Много бързо расте и връхчетата не изтъняват.
Аз съм ограничила месото .Мисля да го изключа изцяло, по точно ще го заменя единствено и само с морски дарове и риба .
Ондин, пробвай еластайзера , може да вземеш и маската на олиосета за блясък, мисля ,че ще ти допадне .
Евтинка е , но има наистина страхотен ефект .
Видях,че пишеш ,че използваш банановата храна на гарниер .Аз също я използвам и мога смело да кажа, че не отстъпва по нищо на професионалните маски.Косата става страхотна.Хем мека, хем има и плътност ,придава и блясък.Изобщо страхотна маска Simple Smile Не очаквах ,че толкова евтин продукт ще се отрази толкова добре на косата ми и ,че ще е толкова хубава .
Ще взема и тази с Macadamia .

# 710
Момичета, аз реших проблема кардинално и категорично. Отрязах си косата на някакво късо каре. Отзад я изряза фризьорката докато изравни накъсаните от преди месеци кичури, отсттани си запазих изгорялото, щото не искам чак толкова къса коса. Мъка ми е, защото я пусках много време, но смятам, че е безсмислена борбата с унищожена от боя и преса коса.. Дано съм била права.
Взех от Лидл една изостанала въртяща четка за изправяне. От както я взех не съм пипала преса. Ще търся ампули аминексил, нещо за косопад и растеж на косата.. Поне сега разходната норма на маските ми падна значително, щото наблягам на два кичура отпред Joy останалата част от косата е с почти изрязано най-русо и най-изгоряло и изглежда добре.
PS: Мъчно ми е, че пак съм с толкова къса коса Sad

# 711
Gerrche, косата трябва да изглежда здрава, за да е красива. Няма значение колко дълга е, но да изглежда жива и плътна. През септември минах по твоя път и 2 седмици много преживявах подстригването, но се приех с такава дължина и с въртящата четка изглеждам с винаги оформена коса - нещо, което не може да се получи (поне при мен) на обезобразената от русо коса. Освен това косата ми започна да расте много бързо - не съм намалила грижите, даже напротив - терапии, маски, грижа за скалпа. И сега расте по-бързо, но най- вече изглежда здрава и лъскава. Изгорялата коса си е за махане...

Последна редакция: пт, 01 мар 2019, 17:15 от bonibon_

# 712
Да, няма какво да мъча това подобие на коса. То не че съм отрязала много, ама като знам колко време я пусках и с какъв зор..
Каква грижа полагаш за скалпа? И като цяло какви ампули да погледна за косопад и растеж?

# 713
  • Варна
СНИКЪРС в блога ми има пълно упътване за терапия с продукта да не се повтарям пак.

# 714
Аз не познавам дългогодишни вегетарианци със супер буйни коси. Въпрос на избор е и не искам да твърдя, че само месото е Пътят. Обаче подкрепям-всички вегетарианци в приятелския ми кръг или такива от училище даже които познавам, следването и т.н. че даже и мъжът ми беше 1 година само на риба веднъж в седмицата и иначе млечни и яйца без месо-се оплакват от косопад или имат редки коси. Познавам едно момче от унито, което от 8 годишен по собствено решение не яде нито месою нито риба. На 21 беше вече като 40 годишен мъж с напреднал косопад и не знаеше от какво му е. Отиде на много лекари и му казаха, че има тотален дефицит на много аминокиселини и много ниски нива желязо и някои други витамини. Последно като го видях се беше подобрил-беше започнал да вкарва месо в менюто си и отстрани му се беше запълнила малко косата, но да си го кажем честно.... все още изглежда зле. Едно друго момиче от следването пък имаше проблеми със зъбите от прекалено ниски нива на вит.Д след няколко години вегански начин на живот и отделно беше на инжекции б12. Дори потъмнял преден зъб не я накара да почне пържолите, това не мога да си го обясня. Вярно, че вит Д е предимно от слънцето, но и храната влияе, защото лекарите й бяха казали да започне да яде поне млечни.

За други примери от семейството ми като братовчед/ки и т.н., които са отчасти вегани направо няма да говоря. Не са били никога с лъвски гриви, но с годините хич не изглеждат по-добре. Аз много се заглеждам по косите на хората и мога с чисто сърце да кажа, че на тях са им по-редки от нормалното. Добрею че мъжът ми спря тая глупост. Беше започнал да губи малко повече коса, сега всеки ден яде шунки, месца, наденички и косата му е по-добре, представя се по-добре във фитнеса.

При мен е същото-била съм и аз млада и глупава на 18 и бях веге за няколко месеца. Ужасно беше.

Последна редакция: пт, 01 мар 2019, 11:27 от bananadana

# 715
Добре, че съм силно месоядна. моята коса и така е рядка (хормонално), представям си, ако не ядях месаци всеки ден Grinning

# 716
Точно. Дайте да вдигнеме наздраве с един колаген. :Д 20 гр в 200 мл мултивитамин сок без захар-страхотно действа! И спирам да спамя, но го казвам за ваше добро, дами. Месото, айде не млечните, ама поне месо и яйца съдържат наистина незаменими витамини минерали и аминокиселини за КРАСОТА, сексапил, здраве и... либидо.

# 717
Момичета, препоръчайте ми нещо за косопад...Не третирам косата си изобщо, 1-2 пъти в месеца я изправям с преса, не използвам сешоар, но пада много. Когато си слагам маска я разнасям с пръсти, после събирам една шепа с коса. Не знам как да ви опиша как пада, но е много. Дълга е , гъста и къдрава. На постригване ходя рядко, не видях полза от по-често ходене...Очаквам препоръки за всичко каквото се сетите...процедури, продукти и т.н.
Честита Баба Марта Heart

# 718
  • София / Перник
По темата за храната и косата мога да добавя моя опит - никога не съм харесвала вкуса на месото, просто организма ми не го приема, имало е моменти, когато ям месо и след няколко часа повръщам. Следователно, спрях да ям месо, но риба и млечни храни консумирам без проблем. В следствие на липсата на протеин дълго време имах косопад, косата си ми е тънка по принцип, наследствено, защото и родителите ми са с тънки коси, въпреки, че нямат проблем с яденето на месо. Една съфорумка ми препоръча да пия суроватъчен протеин заради косопада и мога да кажа, че имаше ефект - косопадът намаля, дори спря. Суроватъчния протеин, който пия не ми е любим като вкус, но се понася, важното е, че не повръщам от него, а дано и тялото да получава необходимите хранителни вещества, но определено върху косата ми има ефект откакто приемам протеин, независимо, че не е от месо, което консумирам. От тук си вадя и заключението, че не само шампоана и маската са достъчни за здрава коса.

Последна редакция: пт, 01 мар 2019, 14:47 от dessista

# 719
Това е комплексно "заболяване", тук и да искаме не можем да ти опишем всичко нужно за твоя проблем. Има тема за косопада, там момичетата са доста навътре. Трябва да четеш сама и да си напраеиш някои изследвания. Иначе всеки един серум и ш за косопад са добро начало, но не можеш да излекуваш с ш и серум косопад. По-скоро е вътрешна причината.

Общи условия

Активация на акаунт