Хипохондрички, сладки шматки, тормозят доктори с неравностойни схватки - 2

• 33 647
  • 771
  •   1
Отговори
# 240
Няма да ходиш в никакви спешни. Беб е добре. Ти също. Прочети поста на Крист от снощи. Желая ти спокойна вечер!
Благодаря ти. Лека и спокойна вечер!

# 241
Здравейте, чела съм предишните теми. Искам да ви споделя как преминах през тези- същите неща. Минаха 7 години, 1 от които дадох жертва на лоши мисли.
 Бях с бившия си приятел. Непланувано забременях, не бях готова и внезапно осъзнах, че нямам желание да прекарам дните си с него и дете от него( моля, не ме съдете). В нач. на 3- ти месец направих спонтанен. Чувствах се виновна. На прегледа при гинеколога след месец, тя( гинеколожката) каза, че имам изразени бучки в гърдите. Изпаднах в ступор. Записах час при специалист след 2 седмици, само аз си знам как ги изкарах. Прегледаха ме обстойно и ми казаха, че при всички млади и по- слаби жени, особено преди цикъл, се наблюдава зърнеста структура на гърдите. Олекна ми, но отникъде една вечер нещо ми “застана “ в гърлото и получих ПА. Оттам нататък последва една изгубена от живота ми година. Справих се така:
 В момента, в който си дадох сметка, че нищо страшно не ми се случва реално, реших, че нямам цялото време на света и трябва да се мобилизирам. Всеки, ама всеки път, когато усещах лоши мисли, с много усилие ги гонех от ума си. Това ми стана навик и всъщност мислите спряха. Пропуснете ПА през ума си, тя ще мине. В този момент спрете и вдишвайте, казвайте си, че това е реакция на ума ви, нищо повече. Че е само мисъл, че няма физическо измерение, тя си е ваша и няма да ви навреди физически. Нито ще ви спре сърцето, нито ще припаднете, гарантирам ви. ПА е отглас на мислите ви, не се плашете от нея, когато аз добих този навик те изчезнаха. Желая ви много търпение и да успеете да мобилизирате вътрешните си сили.
Същата работа и при мен.Преди седмица си напипах зърнеста структура на млечните жлези,която винаги си е била сиг такава и се филмирах,че имам бучки.В крайна сметка си докарах страшни болки от натискане и ръчкане,докато не разбрах,че това си е нормално за млади жени,особено по време на овулация и преди цикъл.Докато не спрем да се плашим от физическите си симптоми и не ги приемем, няма да има край.

# 242
Човешкият организъм е сложна система, хора живеят и оживяват след невероятни травми, а до болестите - те не се развиват фатално за 2 мес. Няма как един млад човек да се “ гътне” ей така, от нищото. Тези мисли са за много възрастни хора. На нас се пада да се радваме на живота.

# 243
Понеже съм имала контракции по време на цялата втора бременност, ще ти кажа да не спираш ношпа, да включиш магнезий, да лежиш, и да не правиш секс и по никакъв начин да не стимулираш гърдите. Също да не пътуваш.
Аз лично съм лежала и в болница, но всичко това по преценка на лекаря.
Мисля, че съветите ми по горе няма да навредят, ще ти помогнат да намалеят болките. Бих ги спазвала до края или поне до 30 и някоя седмица.
Успех

# 244
Понеже съм имала контракции по време на цялата втора бременност, ще ти кажа да не спираш ношпа, да включиш магнезий, да лежиш, и да не правиш секс и по никакъв начин да не стимулираш гърдите. Също да не пътуваш.
Аз лично съм лежала и в болница, но всичко това по преценка на лекаря.
Мисля, че съветите ми по горе няма да навредят, ще ти помогнат да намалеят болките. Бих ги спазвала до края или поне до 30 и някоя седмица.
Успех
Позволих си да пътувам след като попитах лекаря си. Не ни е ксзал да лежа, да не излзиам. Чуствах се добре и мисля че беше по хубаво да правя леки разходки,до вчера след обяда. Това,, боцкане'' отдолу също малко ме уплаши, започнах да мисля за рвзкритие, контракции... Надявам се да няма проблем и в четвъртък да ми каже същото и лекаря. Благодаря ти

# 245
Здравейте.От известно време започнаха някакви проблеми с очите-особено сутрин като стана виждам плуващи черни или бели точици с периферията.Не знам дали има общо с главоболието в главата,което ми е от синузита,който пак се обостри.Цялата носна кухина ме боли и имам чувството че имам заседнала топка в синусите.Дали очните проблеми са свързани с това или е нещо друго.Пак започнах да се филмирам,че имам склероза или тумор.На някой случвало ли му се е ?

# 246
Аз имах такива плуващи черни точици, по принцип съм с късогледство. Отидох на лекар и се оказа, че имам някакви промени по периферията на ретината и ми правиха лазерно укрепване, процедура за 10-на минутки беше. Сестрата на моя мъж също виждаше такива плуващи точки, но при нея всичко беше нормално. Аз и след това лазерно укрепване още виждам такива плуващи неща и ми казаха, че то вече си е такава структурата на окото. Отиди на очен ако те притесняват.

# 247
Аз всеки ден виждам след 8 ч. на компютъра. Толкова са ми изморени очите, даже и след сън. Да не си търкаш очите, като станеш, защото аз като ги търкам и виждам такива неща.

# 248
Търкам ги да,защото ме болят.Едни са ми тежки такива,особено вечер и сутрин като стана,едвам гледам.Аз доста чета и работя на компютър,но преди не ми се беше случвало.И слънчевата светлина много ме дразни,по принцип съм със светли очи и трудно свиквам със силното слънце в началото като изляза навън.

# 249
По същия начин и аз- светли очи, цял ден седя на бяла светлина в офиса и щом излезя съм като вампир Grinning

# 250
Здравейте момичета. Как сте? Аз днес пусках пкк суе и урина и всичко е ок, освен малко бактерии в урината но аг каза, че е ок за бременност. Суе е 2 при граница 37 в цибалаб. Миналия месец беше 4 и пак бях в паника, че е ниско, че нещо става с мен. Сега моя леля мед сестра каза, че е перфектно, аг също, но някак си не се успокоявам. Отделно от два три дни имам(извинявам се за уточнението) на срамната устна пъпка която прилича на ухапване от комар. Сърби много рядко, съвсем леко е зачервено и леко подуто. Вчера и днес цял ден не съм усещала нищо, но преди малко засърба и филма започна... Писна ми.. До кога ще сме така? Имате ли идея калво може да се случва с тази пъпка, а и това суе според вас? Не ми е удобно през ден да ходя при лекаря или да му звъня, и без това по телефона не може да разбере какво ми е. И тези усешания всякаш някой ме дърпа, натиска отдолу около влагалищито ме плаши. Казах на аг но не кяза нишо за това. Но знаете, че си мисля страшни диагнози. Разкритие, нещо имам отдолу.. Рак.. Нищо пе имам цитонямазка... Помагайте 😪

Последна редакция: сб, 04 юли 2020, 19:05 от Diana Dimitrova

# 251
  • Бургас
При толкова ниско СУЕ какъв рак?
Малка или голяма срамна устна?На големите се получава понякога при завъртян косъм,възпалена жлезичка...А да не говорим,че може да е ухапано от комар,хапят гадините на невероятни места.
СУЕ е скорост на утаяване на еритроцитите.Няма долна граница,трябва да е <37,нали?Защо да е притеснително,щом е бавно утаяването,организмът е спокоен.Дори е показател,че малкото бактерии в урината не са проблем.
Разкритие?Че то се установява при преглед от АГ,а Вие сте били на АГ...
Всичко е нормално,разхождайте се по по-хладното,гледайте комедии,четете книги и приказки за бебето(вярвам,че усещат още в корема на мама,когато им се говори).

# 252
При толкова ниско СУЕ какъв рак?
Малка или голяма срамна устна?На големите се получава понякога при завъртян косъм,възпалена жлезичка...А да не говорим,че може да е ухапано от комар,хапят гадините на невероятни места.
СУЕ е скорост на утаяване на еритроцитите.Няма долна граница,трябва да е <37,нали?Защо да е притеснително,щом е бавно утаяването,организмът е спокоен.Дори е показател,че малкото бактерии в урината не са проблем.
Разкритие?Че то се установява при преглед от АГ,а Вие сте били на АГ...
Всичко е нормално,разхождайте се по по-хладното,гледайте комедии,четете книги и приказки за бебето(вярвам,че усещат още в корема на мама,когато им се говори).
Всичко това което казахте го знам че е така, но нали знаете хипохондрията? Просто това усещане, което имам около влагалището и костите отдолу ме плаши, понеже не намирам никоя жена, която да го изпитва или изпитвала през бременността. А пъпката е на големите срамни устни и наистина е като от комар, но не е косъм със сигурност. Гледах дооста подробно. Но сега не знам дали защото си го внуших и го мисля, но имам дискомфорт отдолу, като на гъбички и някакво възпаление примерно. Лошото е че четох за това че при бременност бактерии или гъбички може да навредят до това че да спукат мехура... И все такива гадни неща. В понеделник ще пусна микробиология говорих с аг, казах му и за това как ме дърпа, натиска, боцка каза няма страшно... Но някак си по друго е ако каже някой че го е имал. Просто е като спазъм за скунда и като усетя подскачам. Не е болка просто е неприятно. Вече от няколко часа е постоянно. Натисне, дръпне спре. И пак... Просто и нервите са  ми тотално разбити, 😣😣😣😣

# 253
  • Бургас
На мен през бременността ми препоръчваха Седатив(хомеопатично е),също и седмицата от Шуслеровите соли помага.Нещо билково може само лекар да препоръча.Казваха ми да пия Лексотан,но не посмях,за да не навредя на моя син.
Гъбички може да има при бременност,но не е толкова страшно.
Мен също непрекъснато ме дърпаше коремът,боляха ме костите,особено опашната кост.Но е нормално,тазът се подготвя за раждането.Остри болки имах в гърдите и още имам,че и мляко тече още,а съм родила преди 14 години.Така и не спря напълно да изтича бяла течност,казват коластра,но според мен е мляко.Имам ужасно висок пролактин,в резултат на друго ендокринно заболяване.
Всеки месец по време на бремвнността,около датата за менструация много ме дърпаше коремът,все едно ще ми дойде.Тогава казваха да вземам магнезий и но шпа.
Нищо не вземах,не от инат,а защото правя много тежки алергии към лекарства и никога не бях пила но шпа или магнезий и ме беше страх.И фолиева киселина не вземах,а ми беше изписана.
Дано те успокоя,природата си знае работата.Не се пука толкова лесно мехура,на мен цяла вечер преди раждането коремът се свиваше на топка и се отпускаше,но на сутринта като дойде моят лекар,каза,че мехурът не е спукан.Пукна го(не боли),започнаха напъните и родих.
Няма страшно,ходи си и си питай лекарят за всичко.Моят го бях побъркала,когато родих ми каза"Леле,какво направи ти?Просто смая света!".Аз взех да се извинявам,докторът каза,че от двайсет години не бил виждал жена звук да не издаде при раждането.Добави,че каквато съм лигла,си е мислел,че ще го побъркам докато родя.Но аз не усещах никаква болка,контракциите дърпаха,напъните бяха силни,но болка нямаше.Същият лекар ме ши без упойка,имаха само Лидокаин,а съм алергична.Заболя ме наистина само последният шев,но стиснах зъби.Аз си мисля,че от високото ниво на адреналин не усещах нищо,и друг път от силен страх се е случвало.Така че хипохондрията е плюс понякога!

# 254
вземете си изкуствени сълзи, хубав лутеин, носете черни очила със 100% защита дори и да няма силно слънце вън и почивайте повече като почивката от компютър да не става с четене на книга, бродиране или нещо друго очеизбодно
поне един път в годината преглед на читав офталмолог с добра апаратура
също синузитът може да направи проблеми с очите, но тумори или склероза нямате

Общи условия

Активация на акаунт