Хипохондрички, сладки шматки, тормозят доктори с неравностойни схватки - 2

• 33 581
  • 771
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, мили хора. Пиша тук, защото съм страшно объркана и притеснена.
Страдам от хипохондрия вече 8 години. Изпитвам страшен ужас от мисълта за болести .
Дядо ми почина от рак на бял дроб, вуйчо ми от спин .. това остави отпечатък в моето съзнание.
Ходя редовно на прегледи на млечна жлеза.. вчера също бях. Ходих при гръден хирург. Човека ми каза , че имам съвсем леко увеличени лимфни възли под мишницата , което според него е от бръсненето. Каза ми , че не е патологично , да не се притеснявам и да не мисля глупости, само че аз не съм се спряла. Не ми излиза това от главата. Чета в интернет всякакви неща и имам чувството че ще полудея.
В паниката си вчера забравих да му кажа, че трябва да ми дойде другата седмица и че миналата седмица бях леко настинала , имах температура и болки в гърлото.
Може ли някой да
Ми каже дали е имал такъв проблем с лимфните възли ?

# 601
  • София
На мен ми  се е подувал лимфен възел от  вирус. Когато  е подут първо си личи доста ясно при напипване и  второ, мястото  е болезнено. Колкото повече го мислиш и четеш в интернет, толкова повече  ще ти се усилват страховете. Аз поне успях  да спра с четенето  в нета, може да те докара до лудост.

# 602
Аз се бях спряла с четеното и от вчера съм изчела всичко каквото имаше. Силно тревожна съм и не знам какво да си мисля. Ако бях нормален човек, може би щях да приключа с мислите още вчера , когато излязох от кабинета, а аз още повече се напрегнах. Опитвам се да го приема така , че ме е видял все пак гръден хирург и че щом казва , че няма проблем, значи наистина е така. Осъзнавам
Го , но откачам от тревога. Мислите ли , че трябва да посетя и друг лекар?

# 603
Четенето води до психясване, особено ако си хипохондрик. Лично изпробвано.

# 604
Аз вече съм психясала.

# 605
  • София
На мен лекар като ми каже, че ми няма нищо и всичко ми минава, явно обаче при теб нещата не са толкова лесни. За да си спокойна най-добре си запиши час при друг лекар. Второ  мнение вече би трябвало  да те успокои. Може да опиташ все пак да се справиш с тревогата като  се разсейваш и тн.. обаче хипохондрията си  е гадно нещо.

# 606
На мен лекар като ми каже, че ми няма нищо и всичко ми минава, явно обаче при теб нещата не са толкова лесни.
Скрит текст:
За да си спокойна най-добре си запиши час при друг лекар. Второ  мнение вече би трябвало  да те успокои. Може да опиташ все пак да се справиш с тревогата като  се разсейваш и тн.. обаче хипохондрията си  е гадно нещо.
При нея просто е следващ level т.е. казва ти доктор, ама ти се съмняваш, и мислиш за следващ доктор. Хипохондрията не е гадно нещо, а е нещо повече от гадно.
Ani_anito, опитай да си набиеш в главата, че лекарят е добър и няма причина да те лъже или да греши. Пий успокоително, за да отпуснеш нервната система и да се изпрати сигнал до мозъка, за да притъпи тревожността и да излезеш от психясването ..... засега. И така до следващия път.

# 607
Точно , усещам се вече , че не се успокоявам, което става още по - мъчително. Според вас , като трезво мислещи , трябва ли да се притеснявам или просто да приема , че всичко е наред?

# 608
Точно , усещам се вече , че не се успокоявам, което става още по - мъчително. Според вас , като трезво мислещи , трябва ли да се притеснявам или просто да приема , че всичко е наред?
Аз ти казах моето мнението. Пий нещо успокоително и легни да подремнеш, ако можеш, за да вкараш нервната система в граници. Опитай се да поговориш с някого, обикновено помага.

# 609
Много ви благодаря. Малко ми олекна , като споделих тук.
Искам да попитам и друго. Психолог или психотерапевт ? Ходя на психолог , но сякаш не ми помага. Чета, че с психотерапевта се постигат резултати .

Последна редакция: ср, 12 апр 2023, 16:35 от Ani_anito

# 610
Баба ми (страдаше) и майка ми страда от вид хипохондрия която не вярва на лекари. Мисля, че това е наистина най-страшният вид хипохондрия. Аз например като посетя лекар и ми каже, че няма да мра защото пак съм се вглъбила в някакъв си мой проблем и се успокоявам. Те двете са хипохондрички на друго ниво - едната сменяше лекари, които й казваха че е здрава. Търсеше си други, за да й кажат, че е болна. Другата се диагностицираше в интернет и изобщо не искаше да посещава лекар.
Аз за себе си съм разбрала, че в нета нищо не трябва да се чете - като имаш някакви здравословни проблеми отиваш на лекар.
Ако в интернет задам дадена болест там автоматично ми излиза или че е рак или че ще умра.
Знам, че звучи тривиално, но развличането и отвличането на мисли, чрез четене на хубави книги, слушане на музика, разходки, чист въздух, хубава храна и срещи с приятни хора помагат (наличието на секс също, освобождава серотонин и успокоява).
Витамини, зеленчуци, плодове и много течности.
И всеки път като се решиш да се диагностицираш сама в интернет просто включваш някоя забавна комедия, дишаш дълбоко три пъти, излизаш на разходка.
Ако и това не помага след известно време, не веднага отиваш при личния, за да разсееш съмненията. Ако ти каже, че за пореден път си здрав, може би психолога не е чак толкова лош вариант.

# 611
Благодаря ти много. На мен проблема в момента ми е, че са ми леко увеличени лимфните възли под мишницата и сйм се хванала за това. Да не ми стане нещо страшно от това ей такива си ги мисля. А ако имаше нещо мисля че все пак лекаря щеше да ме насочи към друг специалист. Направо мислите ми ме убиват.

# 612
Благодаря ти много. На мен проблема в момента ми е, че са ми леко увеличени лимфните възли под мишницата и сйм се хванала за това. Да не ми стане нещо страшно от това ей такива си ги мисля. А ако имаше нещо мисля че все пак лекаря щеше да ме насочи към друг специалист. Направо мислите ми ме убиват.

Ето, че отново продължаваш да говориш и да се вглъбяваш още повече в проблема.
Преди време посещавах психолог, който ми каза, че открито отказва да работи с хипохондрици, защото голяма част от тях не искат да им се помогне, а само си повтарят колко са зле и как ще мрат.
Така привличат внимание и се имат за "важни". Поне той така каза.
Имах позната, която едва не си разби брака защото при всяка болежка натоварваше съпруга си, че "вероятно е рак" и въпреки това, че лекарите го опровергаваха тя пак си знаеше нейното и не спираше да го повтаря.
Стана толкова досадна, че и аз спрях да контактувам с нея. Ти би ли искала да общуваш с такъв човек?
Как би намерила партньор, ако само говориш за болести и нищо друго?
Когато мен ме обхване такава паник атака си задавам същият въпрос.
Опитай се да се погледнеш критично отстрани  - какво виждаш? Харесва ли ти това, което виждаш?

# 613
  • София
Аз не мисля,  че се правим на "важни" .Много лошо изказване за човек, който  е психолог и се очаква да помага на хората. Да , има и такива, които грам не вдяват какво им се говори, но  да се правят на важни е направо убийствено изказване. Момичето по-горе е написало защо се страхува. Аз се страхувам от инфаркти , защото майка ми умря пред очите ми от инфаркт и още не мога да го преживея. То е очевидно защо  сме развили тази хипохондрия и не мисля, че се правим на важни Grinning Не е истина направо.
Не се заяждам просто изказвам мнение.

# 614
Ели, а не е ли извън пътя човек с цяла папка изследвания, които показват, че е здрав и да идва да се кара с психолога как всички лекари, които са го преглеждали са идиоти?!
Точно за такива случаи ми е споделяно без да се казват имена разбира се.
За мен такава крайна хипохондрия е токсична и честно не мога да си представя да общувам с такъв човек.

Общи условия

Активация на акаунт