Хипохондрички, сладки шматки, тормозят доктори с неравностойни схватки - 2

• 32 727
  • 771
  •   1
Отговори
# 630
Здрасти , знаеш ли вчера ме озари една мисъл . Аз непрекъснато си преглеждам гърдите. Само се изследвам . И вчера усетих , че го правя по- често. И осъзнах , че имам ОКР. Това ся обсесии. В събота съм на психолог и ще и споделя и на нея. Същото правя и с лимфните възли. Само се пипам да не са ми станали по - големи и вчера след като се осъзнах че това са обсесии си казах че
Няма да се проверявам повече. Да съм се пипнала два пъти. Влезнах да се къпя и гърдите изобщо не съм гледала. И бях по спокойна. Опитай да не се поддаваш на това. Като ти се прииска да мериш температура просто си кажи че това е фалшива тревога подадена ти от мозъка. И почни да правиш друго. Има една много добра статия в интернет снощи попаднах на нея с техники за справяне, но не знам как да я пратя тук.

# 631
Според мен тежката хипохондрия се лекува от психиатър, а не от психолог. Тя Е здравословен проблем, конто трябва да се лекува, защото стресът от нея стъжнява и собствения, и живота на близките. Аз съм пила хапчета преди години, спрях ги, ситуацията е значително по-добре. Гледам да не допускам да изпадам в кризи и да задълбавам много в четене, макар че имам интерес към медицината. Но според мен за тежки форми няма смисъл от психолог. Трябва истинско лечение. Иначе само се бави разрешаването на проблема, а животът става изключително непълноценен. И хората се дразнят, защото никой не иска да слуша за поредната болест непрестанно, при това след като си бил на лекар сто пъти.

# 632
Ами аз не искам да пия лекарства . Познавам хора с други психични проблеми на лекарства и са “ парцали”. Лекарството няма
Да ти заличи мислите. Една моя приятелка преди година имаше проблеми с приятеля си , изписаха и най - леките лекарства по думите ня лекарката и в момента в който ги спря по нейни думи беше много
Зле. Така че всеки случай е индивидуален . На едни са помогнали лекарствата , други са влошили и задълбочили
Състоянието им . 2014 когато бях страшно зле и се мислех че съм луда и едва ли
Не се бях отписала
Психоложката ми каза да не пия лекарства . До ден днешен съм и благодарна затова . Оправих се тогава , надявам се и сега да успея.

# 633
Само че психолозите не са лекари. Хипохондрията е вид тревожност, което си е заболяване. Да не говорим стресът от нея как вреди. А от лекарство до лекарство има разлика. Разбира се, всеки решава как да живее. Но от 2014 досега виждате, че не се подобрявате особено много.

# 634
Хипохондрията ми се появи след това. И не съм постоянно така. А на моменти. Тогава се борех с паник атака и други страхове. Толкова бях зле че не излизах сама дори до магазина. Аз си знам през какво минах тогава. През истински кошмар . И знам че
Ми помогна именно психолог и да знам че не са лекари. Но ако има начин да се оправя без да пия химии и отрови ще опитвам до последно.

# 635
След като родих, от човек, на когото не му пука особено за здравето, се превърнах в хипохондрик по отношение на детето. Опитвам се да се сдържам и да не занимавам другите прекомерно с тази тема, но за мен е много мъчително. Още повече, че съм с медицинско образование и съм запозната с доста рискове и потенциални усложнения и без да чета в интернет....

# 636
  • София
Пила съм лекарства преди години и не помогнаха, влошиха се нещата. Повече не посмях  да пия. Знам, че проблема ми  е в главата, плюс това хапчето няма да ти премахне страховете. Поне на мен не ми е. Хапчетата са временно решение за справяне със физическите симптоми, които  се проявяват. За сега се справям. Аз съм на приливи и отливи. Една година изкарах почти без паник атаки. Винаги края на зимата началото на пролетта ми  се обостря състоянието, така че си  знам какво  ме чака. За себе си лично смятам, че психолог би ми помогнал. Само остава да се престраша.

# 637
Пила съм лекарства преди години и не помогнаха, влошиха се нещата. Повече не посмях  да пия. Знам, че проблема ми  е в главата, плюс това хапчето няма да ти премахне страховете. Поне на мен не ми е. Хапчетата са временно решение за справяне със физическите симптоми, които  се проявяват. За сега се справям. Аз съм на приливи и отливи. Една година изкарах почти без паник атаки. Винаги края на зимата началото на пролетта ми  се обостря състоянието, така че си  знам какво  ме чака. За себе си лично смятам, че психолог би ми помогнал. Само остава да се престраша.
Аз също съм на твоето мнение за лекарствата. Дано никога не ми се налага да пия. И аз съм на приливи и отливи. И като на епизоди. За известно време се филмирам и след това от самосебе си излизам от състоянието .

# 638
След като можете без лекарства и сте на епизоди т.е. имате моменти на просветление, значи не сте чак толкова големи хипохондрички и нещата по-лесно ще се нормализират.

# 639
Аз вярвам в терапията и дано има нькакъв изход без лекарства :/  Все пак не е някакъв чисто физически проблем, че да се лекува главно с лекарства. Знам, че има някои ментални заболявания, които доказано са причинени от дисбаланси на вещества в мозъка, но мисля че здравната тревоност идва от някакви грешни наши "настройки"
Иначе аз от януари бях добре, но ето че пак някакво малко симптомче ме изкара извън релси. Просто неизвестността ме побърква. Появи се някаква странна болка долу в ляво. Може и да е някакво натоварване от вдигане на дете и т.н. но аз веднага търчах на Аг понеже реших, че е яйчник😑 нищо ми нямало. Надявам се да не е чревна болка, защото пък нямах симптоми други. Накрая както винаги ме удря стреса в червата и не знам вече какво е.
Та вече започнах да си мисля дали не си измислям тея усещания. Случвало ли ви се е ?

# 640
Аз вярвам в терапията и дано има нькакъв изход без лекарства :/  Все пак не е някакъв чисто физически проблем, че да се лекува главно с лекарства. Знам, че има някои ментални заболявания, които доказано са причинени от дисбаланси на вещества в мозъка, но мисля че здравната тревоност идва от някакви грешни наши "настройки"
Иначе аз от януари бях добре, но ето че пак някакво малко симптомче ме изкара извън релси. Просто неизвестността ме побърква. Появи се някаква странна болка долу в ляво. Може и да е някакво натоварване от вдигане на дете и т.н. но аз веднага търчах на Аг понеже реших, че е яйчник😑 нищо ми нямало. Надявам се да не е чревна болка, защото пък нямах симптоми други. Накрая както винаги ме удря стреса в червата и не знам вече какво е.
Та вече започнах да си мисля дали не си измислям тея усещания. Случвало ли ви се е ?
Да, чудех се дали халюцинирам. 😀😀

# 641
Точно това е хипохондрията.

# 642
[/quote
Момичета, аз преди два дни разбрах, че съм бременна. Сега не знам как ще се оправям с моята приятелка хипохондрия

# 643
Момичета, аз преди два дни разбрах, че съм бременна. Сега не знам как ще се оправям с моята приятелка хипохондрия
Точно по време на бременност мозъкът действа на друга честота, така е устроена жената, и вероятно няма да имаш никакви проблеми или поне ще е нещо леко. Спокойна бременност.

# 644
Здравейте, преди 4м ми откриха раничка на маточната шийка и от тогава не мога да живея спокойно. Все имам чувството, че имам бодежи във влагалището. Представям си всеки ден как се е разрастнала, превръща се в рак и ще умра. Ужасно е и съжалявам, че нахълтах така в темата ви. Постоянно мисля за лекари.

Общи условия

Активация на акаунт