Хипохондрички, сладки шматки, тормозят доктори с неравностойни схватки - 2

• 32 670
  • 771
  •   1
Отговори
# 735
Оффф и аз отново съм във филма ,а уж се бях справила и от доста време не се бях филмирала . Гледах си животеца и не обръщаx внимание до преди няколко дни. При профилактичен кръвен тест ми излязоха повишени лимфоцити -5.4 от максимални стойности 5 и левкоцити 12.5 от Горна граница 10.5 . Личната каза някаква инфекция ,че съм прекарала и да не обръщам внимание ,а да повторя теста след 15-20 дни ,но… тоя пуст мозък . Лимфните възли тъкмо си ги бях оставила намира на шията ,сега ръцете постоянно пак там и се почна великото четене в Гугъл . Назначих си всички възможни диагнози , ужас направо. 🥲

Имате ли дори леко увеличение на лимфните възли ? Ако са увеличени, с резултатите идете на хематолог ...Ако личната не би ви дала направление ,имате ли допълнително здравно осигуряване да си запишете час при специалист?
 Хематолозите не ме обичат особено ,защото директно и  тревожно им задавам въпроса за най-лошото ,но любезно го подминават .

# 736
Оффф и аз отново съм във филма ,а уж се бях справила и от доста време не се бях филмирала . Гледах си животеца и не обръщаx внимание до преди няколко дни. При профилактичен кръвен тест ми излязоха повишени лимфоцити -5.4 от максимални стойности 5 и левкоцити 12.5 от Горна граница 10.5 . Личната каза някаква инфекция ,че съм прекарала и да не обръщам внимание ,а да повторя теста след 15-20 дни ,но… тоя пуст мозък . Лимфните възли тъкмо си ги бях оставила намира на шията ,сега ръцете постоянно пак там и се почна великото четене в Гугъл . Назначих си всички възможни диагнози , ужас направо. 🥲

Имате ли дори леко увеличение на лимфните възли ? Ако са увеличени, с резултатите идете на хематолог ...Ако личната не би ви дала направление ,имате ли допълнително здравно осигуряване да си запишете час при специалист?
 Хематолозите не ме обичат особено ,защото директно и  тревожно им задавам въпроса за най-лошото ,но любезно го подминават .

Бях ,бях. Посмя ми се малко,едва успя да ми напипа възелчетата и то след като аз му сложих пръста където трябва (които възелчета са съвсем малки,като грахово зърно от години насам) , поиска допълнително да му занеса кръвна натривка - на стъкло ,защото настоявах ,че ми има нещо, за да я разгледа на микроскоп ,и каза ,че кръвта ми е чиста и да не се филмирам излишно. След настояване от моя страна ,ми предложи ,щом тоооолкова искам , ако имам път за София ,да си направя някакво изследване в Александровска, забравих му името обаче ,някакво с имуно нещо си ,много дълго ,където ти разглеждали кръвта и всяка кръвна клетка по отделно ,коя с какво ядро е и тн и това откривало всякакви процеси в организма . И така съм щяла да спра с тези мисли Simple Smile

# 737
Имаме близък приятел с тежка хипохондрия, който е вече на силни успокоителни.
Не иска никого да вижда - затворил се е в себе си. При него хипохондрията се изразява в това, че си мисли че психически не е добре. Обиколил е сумати психолози и психиатри. Всеки си го диагностицира както си иска и само го тъпчат с успокоителни. На няколко пъти оставаше и без работа заради това.
Как да му помогнем? Не мисля, че да продължават да го тъпчат с успокоителни е някакво дългосрочно решение на проблема.

# 738
Аз😟
Здравейте ,

Колко от вас страдат от онкофобия?

# 739
Аз😟
Здравейте ,

Колко от вас страдат от онкофобия?

И аз!

# 740
Моля някой да пусне нова тема.

# 741
Не че е лошо хипохондричките да сме се излекували вече и да няма никой нужда от тази тема като гледам каква е замряла , но аз все пак да се опитам да я подновя и да поискам от модератор нова такава ? Мисля ,че все още се среща по някоя от нас ,на която би била полезна 😆

# 742
BonnieKate, пуснете нова тема

# 743
Здравейте,
може ли някой, който е минал по този път да ми каже как боли апендицит?-остра или тъпа болка е

# 744
Здравейте,
може ли някой, който е минал по този път да ми каже как боли апендицит?-остра или тъпа болка е

Много силна е, концентрирана от дясната страна на корема. Мен са ме оперирали преди 40 години, но още помня болката.
Мисля си, че не може да бъде сбъркана тази болка, но ако някой е минал по този път, нека също каже.

# 745
Здравейте,

Много силна е, концентрирана от дясната страна на корема. Мен са ме оперирали преди 40 години, но още помня болката.
Мисля си, че не може да бъде сбъркана тази болка, но ако някой е минал по този път, нека също каже.

Много благодаря!
Моята не е силна засега, но съм много притеснена.
Не знам колко бързо трябва да се реагира, личните лекари са до обяд.
Аз съм на работа, ако се наложи ще посетя и спешното-дано да не се налага.

# 746
  • Карлово
За апендицита
Има два вида болка - при острър и хроничен. И описана по-горе болка е при остро възпаление. Аз имах такова и в рамките на деня минах операция. Но коремната болка може и да е от друго. Вземи си но-шпа или спазмалгон. Мисля, че ще ти мине.

# 747
Аз чувствам дискомфорт от седмица, но днес усетих на няколко пъти един вид стрелкаща болка, не е силна, дори да налага прием на медикамент, но ме стресна т.к. е в дясно.
Може да е яйчник също, но понеже се познавам реших да се допитам защото няма да мога цяла нощ да мигна да чакам болката.

# 748
Уретрата вижте, пуснете стерилна урина сутринта за възпаление на пикочните пътища

# 749

Какво мислите че може да е това изпъкналото на шията ми? Почвам много да се страхувам, а личния каза че е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт