На море в Турция - тема 58

• 76 884
  • 790
  •   1
Отговори
# 570
  • Varna, Bulgaria
Какво общо има транспортът, от къде как и с какво ще пътуваме с гражданството?Направо тотално ме объркахте.

# 571
Ще разкажа за първата ми резервация за почивка в Турция. Избрах хотел 5*, почивката е петдневна с автобус в Кушадасъ. Цената ме устройваше и на 28.02 позвъних на агенцията за да резервирам за 5 души без деца. Госпожата на телефона след като провери някъде си ми каза, че цената е по-висока от предишния ден - разлика около 40 лв. на човек. Обяснението беше, че сигурно сутринта са сменили цените. По нейни думи, ранни записвания били до края на януари, но фирмата, видиш ли, на добра воля ги удължили до края на февруари. Не можахме да се разберем, 28.02 сутринта, февруари ли е или март. При разни проверки по други хотели ми каза, че "паричките" са повече от посоченото в сайта им и срам не срам й затворих телефона. Колеги ми препоръчаха Ориент99, разгледах им сайта и избрах DIDIM BEACH RESORT AQUA & ELEGANCE THALASSO. Разговарях с тях и чудо, нямаше промяна в "паричките"Hushed единствено, че за избраната от мен дата 04.06 нямаше свободни места  и ще се ходи на море от 24.05.  До края на деня цената беше същата, а може би продължава да е такава. Та, резервирах и първата си почивка в Турция.

# 572
Като правих сравнение с цените преди и сега на първия ми хотел, ме налегна носталгия и отворих прашните албуми, да разгледам малко снимки. Мога да кажа, че не само ценово се е променил. Когато го избирах единственото ми изискване беше да има много, ама наистина много зелена градина с много, ама страшно много финикови палми. Т'ва плаж, храна, анимация, стаи, обслужване все едно не съществуваха - никакви претенции към тях. Направо се чудя как съм намерила читав хотел с тези нулеви изисквания Simple Smile Е, поне ми е стигнал акъла да търся високи оценки, де.
Та за зеленината иде реч Simple Smile
Скрит текст:
Преди много години

Сега

Това е централната алея, която води към плажа. Беше уникална, палмите бяха огромни, слънчев лъч не преминаваше през тях. Имаше такива алеи по цялата територия. Сега са само бегло подобие на оня зелен разкош.

# 573
Така ме притеснихте с това доплащане ,че и аз днес пуснах запитване за потвърждение въпреки ,че ги питах в онлайн чата още когато правих резервацията.Казаха ,че щом няма написано в условията за ограничение няма проблем.
И аз когато направих резервацията търсих да видя има ли някакви ограничения. Нямаше и бях спокойна, докато не ме посъветваха тук да направя проверка. Попитах ги, върнаха ми съобщение в което питаха от кое летище ще пътувам. Отговорих им Истанбул и след 2 дни дойде съобщението за доста по-високата цена. Не знам ако бях посочила друго летище или автомобил дали щеше да е същото.
Е тва вече е прекалено!! Защо бе хора правите така? Напълно подкрепям Роже...заради презаредени с енергия и малоумни въпроси хора, цените ще се вдигат. Извинявайте, но много се ядосах! Правете си резервации чрез бг агенции и си живейте спокойно!

Последна редакция: сб, 02 мар 2019, 16:59 от mim4eto_84

# 574
  • София
скоро не бях влизал в темата и се ужасих като влязох.
Масово източване на карти, масово доплащане на хотели, резервирани през тур. агенция, която не е от Европа, а от 18-я свят...
Ужас, я да отивам да си почивам в хотелите в Белек, които резервирах през Травел републик, и които няма да доплащам на място hahaha
Догодина посмъртно няма да казвам откъде резервирам, защото нищо чудно благодарение на масовите психози, които се вихрят тук агенциите да наложат рестрикции, за които дори и не са мислили, че ще имат Joy

За вас може и да е психоза но нас ни поискаха 795 евро !!! точно в Белек... от Травел Републик нищо не направиха!!!  Нямаше никакви условия за гражданство много внимателно четох!!! Три пъти преди това бях вземала през тях за Турция и проблем не е имало!!! Направих ме скандал мм щеше да ги бие... не и не... намерихме друг хотел на място чрез приятелка туркиня и през турска агенция. Върнаха парите но извинение не получих!!!

Всеки си има глава на раменете сам да си решава, аз повече нерви за такива неща нямам!!!

Еййй, тук наистина последните дни е станало много интересно.
Истинско нашествие на туристически агенции.
Първо някой придвидливо, ей така между другото подхвърля, че задължително трябва да се пита Травел Републик дали хотела ще ни приеме или не на цената, на която сме резервирали, след това от 20 питали един се оказа, че не може да почива на тази цена, а трябва да си доплати.
И на всичкото отгоре видите ли му държали сметка откъде ще пътува newsm78. Все едно си е купил туристически пакет, а не резервация на хотел. Е те такова чудо не бях чувал...
Същият този потребител dia1 се опитва пък в друга тема  да ни докаже, че Букинг му източват карата, щото бил регистриран там, нищо че опитите за теглене на пари са от други места. От сайтове за игри.
Важното е сами да не резервирате. От никъде, а да се обръщате към..... български туристически агенции Grinning
ВЕЧЕ ИМАМЕ И ХЕПИЕНД В ДРАМАТА.
ДИЯ 1 РЕЗЕРВИРА ПРЕЗ БЪЛГАРСКА ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ И ВСИЧКО Е ЦВЕТЯ И РОЗИ
/извинявайте за големите букви, нито се карам на някой, нито натъртвам нещо, просто така излязоха случайно и не ми се пише текста отново./
Ейй, хептен на балъци ни взехте вече, уважаеми туристически агенции...
Тъкмо бяхте поизчезнали в темата....
И накрая като за капак се появи свише и една нова потребителка, която се регистрира днес в 14,52ч. във форума, а в 15.03 вече е публикувала и мнение, което цитирам по-горе.
Като основното в него звучи страшно: За вас може и да е психоза но нас ни поискаха 795 евро !!! точно в Белек... от Травел Републик нищо не направиха!!!
И това е първото и и засега единствено мнение във форума на този потребител.
А думите и преведени звучат така:
Ейй, всички Вие български туристи, я резервирайте единствено и само от български тур. агенции,  защото от европейски такива няма да стане номера Ви. Няма да Ви оставим възможността да спестите пари и ще Ви правим сечено по всички възможни начини.
А най-лесно е да Ви манипулираме и насаждаме съмнения у Вас!
От 100 избягали, 10 да върнем в правия път все е нещо Grinning

# 575
  • Стара Загора
Като правих сравнение с цените преди и сега на първия ми хотел, ме налегна носталгия и отворих прашните албуми, да разгледам малко снимки. Мога да кажа, че не само ценово се е променил. Когато го избирах единственото ми изискване беше да има много, ама наистина много зелена градина с много, ама страшно много финикови палми. Т'ва плаж, храна, анимация, стаи, обслужване все едно не съществуваха - никакви претенции към тях. Направо се чудя как съм намерила читав хотел с тези нулеви изисквания Simple Smile Е, поне ми е стигнал акъла да търся високи оценки, де.
Та за зеленината иде реч Simple Smile
Скрит текст:
Преди много години

Сега

Това е централната алея, която води към плажа. Беше уникална, палмите бяха огромни, слънчев лъч не преминаваше през тях. Имаше такива алеи по цялата територия. Сега са само бегло подобие на оня зелен разкош.

Астерия Heart
Миналата година бяхме там.Чудесен хотел!

# 576
Първо някой придвидливо, ей така между другото подхвърля, че задължително трябва да се пита Травел Републик дали хотела ще ни приеме или не на цената, на която сме резервирали, след това от 20 питали един се оказа, че не може да почива на тази цена, а трябва да си доплати.

Само един лек коментар искам да направя относно някои откровени глупости, които си навързал в "стройна" конспиративна теория. Аз не съм подхвърлял, а съм обяснил ето тук, защо смятам, че трябва да се пита, след разговори с техния съпорт при резервации, които аз съм правил. Ако ти смяташ, че можеш да гарантираш на всички, че няма да имат проблеми при положение, че съпортът им твърди друго, направи го тука пред всички и им гарантирай, че ако има проблем с хотела ти ще им го решиш. Аз лично предпочитам да се доверя на този, от който си резервирам хотела и от който ще трябва да търся отговорност при проблем, а не на случаен човек от форум.

Относно това, че в този форум имало само един, на които са казали, че трябва да доплати, всъщност има много повече, ако трябва може да се намерят постовете, дори мисля, че и списък някои бяха почнали да правят, така че не проблем да се провери колко точно са отказите.

Другия посредник, които изтрих от първия си пост си беше Direct Booking, след като хора от форума ми обърнаха внимание, че техните цени били само за румънски граждани. Видя ми се странно, тъй като много пъти съм резервирал през тях, последния път миналата година, но след като им се представих изрично и те на два пъти ми заявиха, че цените им са само за румънски граждани и за български ще бъдат други, аз престанах и да ги препоръчвам.

Освен това както е видно целта на първия ми много дълъг пост в този форум всъщност е да насърчи хората сами да си организират почивката, а не обратното.

Темата с агенциите изрично я избягвам, само защото имам силно негативно отношение към всичките гаражни фирми (а те всички български ТА са такива), които функциониране предимно като сайтове за колективно пазаруване. При малкия ми досег с тях, при опит да организирам почивки за познати, които се притесняват да пътуват сами, съм видял единствено зверска простотия, глупост и некомпетентност и отговори като „ми то така не може“ за съвсем стандартни неща. И тъй като тази тема от форума за съжаление се върти предимно около агенциите, а аз нямам за цел да дразня хората с крайното ми мнение по въпроса, просто както казах избягвам темата.

Това е от мене и не искам да бъда замесван във всякакви конспирации и други игрички, които явно си играете тука, свързани с тоя въпрос, нито пък ме интересува въобще.

# 577
  • Varna, Bulgaria
Аз, когато правих резервацията също ги питах на съпорта ,обясниха ми ,че щом  не е написано няма проблем и така направих резервация.Преди това гледах много изгодно предложение за друг хотел ,но там наистина имаше ограничение.Сега се притесних защото съм направила и на друго семейство и ако излезе проблем при пристигането не знам.Направо нямам думи, ако някой се опитва да ни халосва тука!!!

# 578
  • Varna, Bulgaria
Благодаря на Adventurer за съвета да поискам потвърждение от Travel Republic, че от хотела ще приемат цената, на която съм резервирала за български граждани? , ако не Ви бях прочела най-вероятно нямаше да направя това запитване и щеше да има ,,олеле, каква стана тя,, като ни поискат в хотела да доплатим.
Да споделя развитието на моето запитване за резервацията ми в Travel Republic за Kamelya Selin Hotel. Потвърждават ми резервацията, но на цена за двойна стая  увеличена с 689Евро от обявената. Канцелирах резервацията.
Резервирах през БГ агенция, не ми стигнаха куража и търпението да започна отново да ровя, да сравнявам  и накрая при потвърдена резервация да има риск ме изненадат с различна цена отново.
Резервирах за TUI MAGIC LIFE MASMAVI 5* UALL, Белек . Не сме почивали  Белек. Нямах много време да разглеждам хотела. Ако някой е бил в него, моля нека пише как е.
Сега да ти кажа,че проверих в Travel Republic за Kamelya Selin Hotel.Ами там е написано още в началото на условията ,че има ограничение и ти ,като ги питаш за BG паспорт ти дават естествено колко трябва да доплатиш.Ами ,като избираш хотел освен цена се гледат и условия нали така?Когато се пише тук се дава правилна информация за да няма недоразумения!Тази тема е да бъдем полезни един на друг!

# 579
  • Русе
В момента сме в хотел в Турция с резервация през Букинг и нито лев не ни е дръпнат от картата. От снощи, след като първо прочетох в одринската тема карам ММ да си проверява картата, че неговите данни е оставил и парите са си там до стотинка.

# 580
Цитат
Сега да ти кажа,че проверих в Travel Republic за Kamelya Selin Hotel.Ами там е написано още в началото на условията ,че има ограничение и ти ,като ги питаш за BG паспорт ти дават естествено колко трябва да доплатиш.Ами ,като избираш хотел освен цена се гледат и условия нали така?Когато се пише тук се дава правилна информация за да няма недоразумения!Тази тема е да бъдем полезни един на друг!
Сега и аз да ВИ кажа, резервацията си правих началото на Февруари, тогава нямаше никакви ограничения, тъй като гледах внимателно, след като бях прочела на първа страница съвета на Adventurer. Запитването към тях,
направих на 22.02, след отговора им, им написах колко съм разочарована от подвеждащата информация в сайта им, още веднъж ми се извиниха, дали биха реагирали по този начин, ако е имало написана информация за ограничения и дали щях да чакам една седмица да им отговорят от хотела. Ограниченията явно не са наложени от Travel Republic а е политика на различните хотели. Не съм влизала да видя какво пише сега в сайта на Travel Republic за Kamelya Selin Hotel , възможно е да са добавили ограничението по късно и не смятам, че имате основание да ми държите назидателен тон.

Последна редакция: нд, 03 мар 2019, 01:49 от dia1

# 581
  • Varna, Bulgaria
 DIa1
Далеч съм от мисълта да Ви държа назидателен тон!Сигурна съм ,че е така ,както пишете.Но по тази причина и аз тръгнах да пиша да питам и си създадох доста тревоги и сигурно не само аз.Така или иначе вече питах ще чакам да ми отговорят и ще пиша,но имам едно на ум.Според мен Роже добре усети нещата.Просто смятам ,че не сте искрена!Хубава Вечер!

Последна редакция: сб, 02 мар 2019, 21:54 от megiii

# 582
Към  Роже - Не разбирам какво толкова Ви е издразнило в постовете ми, че са тези тенденциозно негативни коментари. Направих си труда да попрочета Ваши постове и коментари писани назад във времето и не срещнах, поне в тези,които прочетох , нападки, критики или изкривен прочит на написаното, а по скоро желание да помогнете. Много странен ми се стори начина по който реагирахте на моите постове, затова ще си позволя да коментирам Вашето мнение, тъй като определено е написано в дух и с тон много по-различен от другите и ми е интересно с какво съм провокирала тази различност
Цитат
Истинско нашествие на туристически агенции.
Ако имате предвид моите постове, грешите нямам нищо общо с никоя туристическа агенция, освен това, че ползвам услугите им по няколко пъти годишно.
Цитат
И на всичкото отгоре видите ли му държали сметка откъде ще пътува newsm78. Все едно си е купил туристически пакет, а не резервация на хотел. Е те такова чудо не бях чувал...
Да и на мен ми стана много чудно, какво ги интересува от къде е полета ми, дори споделих тук и при положение, че коментирате точно моя пост, предполагам сте проследили публикациите, които съм правила по темата за Travel Republic.
Цитат
Цитат
Същият този потребител dia1 се опитва пък в друга тема  да ни докаже, че Букинг му източват карата, щото бил регистриран там, нищо че опитите за теглене на пари са от други места. От сайтове за игри.
Пак четете избирателно и коментирате както Ви изнася, не са само сайтове за игри цитирала съм и сайт на магазин за облекло, а най важното, което сте пречупили през своя си поглед е коментара ми че вината не е на Букинг и не Букинг източва картата ми, а че е възможно да има хакнати профили и са източени данни от системата на Букинг .
Цитат
Важното е сами да не резервирате. От никъде, а да се обръщате към..... български туристически агенции Grinning
ВЕЧЕ ИМАМЕ И ХЕПИЕНД В ДРАМАТА.
ДИЯ 1 РЕЗЕРВИРА ПРЕЗ БЪЛГАРСКА ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ И ВСИЧКО Е ЦВЕТЯ И РОЗИ
Дали е цветя и рози не знам, но се надявам на една добра почивка, а през кого е резервирана за мен няма значение. Както съм писала опитах тази почивка да я организирам сама и то не за да спестя пари, а за да почивам за едни и същи пари в по-добър хотел. Отдаде ми се само наполовина вместо по 400лв за самолетен билет през Агенциите, да пътуваме със самолет от Истанбул за 100лв , сама да си подбера часовете на полетите и да имаме пълни 8 дни за плаж, вместо 6 както се получава при някои Туристически агенции.Надявам се следващата ни почивка да организирам изцяло сама. Ако успея, ще се похваля тук и тогава предполагам ще спрете да обвинявате, че постовете ми са в подкрепа на  Туристически агенции.
Цитат
И накрая като за капак се появи свише и една нова потребителка, която се регистрира днес в 14,52ч. във форума, а в 15.03 вече е публикувала и мнение, което цитирам по-горе.
Като основното в него звучи страшно: За вас може и да е психоза но нас ни поискаха 795 евро !!! точно в Белек... от Травел Републик нищо не направиха!!!
И това е първото и и засега единствено мнение във форума на този потребител.
А думите и преведени звучат така:
Ейй, всички Вие български туристи, я резервирайте единствено и само от български тур. агенции,  защото от европейски такива няма да стане номера Ви. Няма да Ви оставим възможността да спестите пари и ще Ви правим сечено по всички възможни начини.
А най-лесно е да Ви манипулираме и насаждаме съмнения у Вас!
Не разбирам защо сте толкова негативен, към постовете на другите и ги интерпретирате така черногледо. Аз бих го възприела като предупреждение.Дори бих била благодарна, че някой ме е посъветвал да си проверя нещата преди да отида и да съм напълно сигурна, че няма да има неприятни изненади.
Мисля, че тук е мястото да благодаря на Adventurer за съвета, който ми даде и да му се извиня, че покрай моите постове беше въвлечен в спор, който се разминава с добрия тон царящ по принцип в групата.
Мисля, че отново ще започна само да чета и да се възползвам от информацията която споделяте, след като постовете ми внесоха смут в някои потребители до такава степен, че си позволиха дори да ми дават определения, без да ме познават.Целта ми не е била  създаване на тревоги, а даване на информация, която дадена на мен се оказа много полезна.
Цитат
megiii Според мен Роже добре усети нещата.Просто смятам ,че не сте искрена!
Не разбирам кои неща е усетил Роже и то чак добре, но Вие си знаете.Не знам доколко се познавате с него, не че е важно за мен, но съм сигурна, че ние с Вас не се познаваме и не знам кое, Ви дава право да ми правите оценка.

Последна редакция: нд, 03 мар 2019, 01:52 от dia1

# 583
на нас ни поискаха 795 евро !!! точно в Белек... от Травел Републик нищо не направиха!!!  Нямаше никакви условия за гражданство много внимателно четох!!! Три пъти преди това бях вземала през тях за Турция и проблем не е имало!
Здравей, добре дошла във форума!
Би ли споделила в кои три хотела не си имала проблем с резервациите през travelrepublic.ie и къде удари на камък?

# 584

Жив е соц-а 😂 през Еди къде ще минаваш, през Еди коя си агенция ще резервираш-иначе гориш 😂
Браво Роже, точно в десетката!

Общи условия

Активация на акаунт