Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 48

• 46 673
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • София
От години не бях виждала резултат от цитонамазка "Нормална цитологична картина Пап 2".. все нещо ще има... това ми е първата след LLETZ процедурата.

# 91
Как стои въпросът с кървенето след пробно абразио с биопсия? След процедурата кървях само същия ден, после 2 дни нищо, днес отново имам зацапване, съчетано с овулация. Снощи вдигнах сина си 18-20 кг, но не мисля че има връзка. Какво мислите?

# 92
  • София
Момичета,не съм писала доста отдавна..
Имам няколко въпроса,Д-р Ганчева работи ли?
Ако не,някой може ли да ме ориентира в цените на Д-р Дянкова-преглед,ехо,колпоскоп..
Благодаря предварително Simple Smile

# 93
Здравейте! Някой лекувал ли е раничка с криодеструкция и има ли ефект? Доста скъпо процедура е и се чудя дали има смисъл.  С 3а група съм и наличие на ЧПВ, 36 и 58. Благодаря!
Здравейте. Моля за повече информация : Раждала ли сте, извършен ли Ви е преглед с колпоскоп и ако "раничката" е установена с него какво е заключението - има ли колпоскопски атипизъм ( т.е. вируса е активен и раничката е в резултат от него)  или е обикновена ектопия, имате ли хистология от биопсия/кюретаж ?
Принципно криодеструкцията е съвременен и доста добър метод за отстраняване на ектопии и предракови изменения на маточната шийка-CIN I,II. Процедурата е подходяща за млади и нераждали жени,  но при едно условие - тези изменения трябва да са доказани .  Доказването става, чрез прицелна биопсия и/или ендоцервикален кюретаж.
Моето мнение е, че към каквато и да е процедура не трябва да се пристъпва, без да има хистология, даваща отговор с какво изнение си имаме работа, защото след криодеструкцията не остава материал за хистологично изследване.
Противопоказания за този метод : Дисплазия ІІІ степен, твърде голяма площ от тъкан, която трябва да се лекува и др.
Да, правена ми е биопсия - CIN1, раждала съм 2 пъти със секцио. Още преди първото си раждане бях 3А, по време на бременностите все съм PAP 1, гинекологът каза, че след като приключа с ражданията е хубаво да се обработи и това било нещо ново, та се чудя..

# 94
Здравейте! Някой лекувал ли е раничка с криодеструкция и има ли ефект? Доста скъпо процедура е и се чудя дали има смисъл.  С 3а група съм и наличие на ЧПВ, 36 и 58. Благодаря!
Здравейте. Моля за повече информация : Раждала ли сте, извършен ли Ви е преглед с колпоскоп и ако "раничката" е установена с него какво е заключението - има ли колпоскопски атипизъм ( т.е. вируса е активен и раничката е в резултат от него)  или е обикновена ектопия, имате ли хистология от биопсия/кюретаж ?
Принципно криодеструкцията е съвременен и доста добър метод за отстраняване на ектопии и предракови изменения на маточната шийка-CIN I,II. Процедурата е подходяща за млади и нераждали жени,  но при едно условие - тези изменения трябва да са доказани .  Доказването става, чрез прицелна биопсия и/или ендоцервикален кюретаж.
Моето мнение е, че към каквато и да е процедура не трябва да се пристъпва, без да има хистология, даваща отговор с какво изнение си имаме работа, защото след криодеструкцията не остава материал за хистологично изследване.
Противопоказания за този метод : Дисплазия ІІІ степен, твърде голяма площ от тъкан, която трябва да се лекува и др.
Да, правена ми е биопсия - CIN1, раждала съм 2 пъти със секцио. Още преди първото си раждане бях 3А, по време на бременностите все съм PAP 1, гинекологът каза, че след като приключа с ражданията е хубаво да се обработи и това било нещо ново, та се чудя..
При това положение, смятам, че докторът Ви правилно подхожда.

# 95
  • вкъщи
Момичета, как бихте коментирали този резултат? На моя близка е, оплакванията и са зацапване извън цикъл. Не е раждала.

# 96
А защо казвате, че е подходяща процедура при нераждали жени?

# 97
  • София
По- щадяща е. Какво имаш предвид, че е скъпа? Би ли споделила какво си намерила като инфо?

Mia_Elpida, как си? Sad

# 98
Момичета, как бихте коментирали този резултат? На моя близка е, оплакванията и са зацапване извън цикъл. Не е раждала.
Скрит текст:
Добре е да се направи колпоскопия, за да се оцени състоянието. Иначе няма много за казване - 3А, ограничена за оценка, поради метапластични клетки.
Да се пусне една МБ, ако има оплаквания.
Сподели, какво ще ѝ препоръча лекаря, защото събирам мнения Disappointed

# 99
  • Бургас
Странно е, че цитонамазката няма забележка или поне коментар за общото състояние на клетките. Явно ги мързи да пишат.
При такова цито - задължително преглед + колпоскоп. Според колпоскопа - биопсия или изчакване, виждам, че момичето е младо. Но без колпоскопски преглед не е добре да остава.

# 100
Момичета, да ви питам имате ли наблюдения след летз цикълът да е по-обилен?
Вече трети ден е, а имам чувството, че се засилва. Преди не бях така.

# 101
  • София
Момичета, да ви питам имате ли наблюдения след летз цикълът да е по-обилен?
Вече трети ден е, а имам чувството, че се засилва. Преди не бях така.
Не ми се промени като вид и интензивност изобщо. Първият закъсня с 2 седмици, ама аз съм  на 46 г. и съм в пременопауза.. очакват се такива неща.

# 102
На мен ми подрани с 5 дни пък. Миналият понеделник ми беше летз-а, в неделя ми дойде. Симптомите ми бяха същите като преди цикъл - болки и напрежение в гърдите, промени в настроението и прочие. Даже за вчера имах час при лекаря, но не отидох заради кръвотечението. Четох и в едни английски форуми, че може да не е цикъл, ами от интервенцията. 😀 Вече не знам какво да мисля, ще изчакам до утре и ще звънна на лекаря.

# 103
  • Благоевград
По- щадяща е. Какво имаш предвид, че е скъпа? Би ли споделила какво си намерила като инфо?

Mia_Elpida, как си? Sad

Благодаря за загрижеността на всички, които ми писаха! Малко по-спокойна съм след като говорих с акушерката  на Славчев (той е отпуск, ще се видим на 11-и). Иначе това което ми каза тя е, че е начален стадий рак с умерена бързина на развитие, по-лошият участък е на повърхността, а на върха вътре е ин ситу, поне от парчето, което е изрязано... но има още много неизвестни, предстоят ми още изследвания и рязане... Молете се за мен и мислете позитивно! Най-смелата ми мечта сега е да успеят да ми запазят детеродните органи и чак след като родя да махнат всичко, но това ще се прецени след всички изследвания, тъй като първо се гледа риска за мен, а след  това другото. 

# 104
  • София
MiaElpida, стискам палци всичко да е скоро зад гърба ти и да се радваш на детенце!

Мира, възможно е да е от процедурата, даже според мен е по-вероятно щом е толкова скоро. Ако се усилва отиди да те погледнат, никой няма да те върне.

Общи условия

Активация на акаунт