Хайде, Пролет, идвай вече, чакаме с нетъпрение АПРИЛското човече – ТЕМА 5

• 57 847
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
За съжаление аз имах много малко кърма и не можех да си нахраня детето, въпреки всички хранителни добавки и различни тактики, които приложих, затова се наложи да дохранвам с АМ първите 4 месеца, след което изцяло премина на АМ. Ползвах Аптамил още от самото начало, синът ми проблеми с него не е имал. В болницата мисля, че му даваха Хип, но реших да го сменя.

# 331
Моето мнение е че зависи от това какво мляко са давали в болницата. Мисля, че е добре да се продължи с него.

В четвъртък съм на ЖК и тонове и ще ги разпитам подробно за това. Благодаря за инфото Simple Smile. Аз не се бях сетила, че в болницата ще хранят бебето с мляко.

Много е относително дали дават АМ в болницата. Ако раждането е секцио не мисля, че някъде ще държат бебето 24ч без храна докато майката е в реанимация. Също така има жени които нямат достатъчно кърма и се налага дохранване.
На мен педиатърката ми е казвала, че не е особено хубаво да се сменя млякото без основателна причина, но това е и въпрос на личен избор на майката.

# 332
  • София, България
Оо мисля, че задължително ги хранят с АМ. То и при естествено раждане кърмата слиза на 2-3 ден някъде. Много рядко тръгва веднага след раждането Simple Smile Така че, не мисля, че има болница, в която не дават АМ... Надявам се Joy би било притеснително. Освен ако майката не прелива от кърма още от първия ден.

# 333
момичета от къде си купувате в Сф. клинове и чоропогащници? От две места вече взимам и са страшно умалени и стегнати, притеснява ме най вече на корема..

# 334
  • София
Хубави клинове и чорапогащници има в H&M, както и в магазин "И за Мама" Simple Smile Аз още не съм купувала такива, ползвам обикновени клинове и обикновени чорапогащници и засега са ми идеални.

Втората ми трета фетална беше вчера и бебчо е вече 1,800 кг. и се е обърнало главично (слава Богу!). Качила съм 4 кг. от началото на бременността.

Все още нищо не съм приготвила за бебето, но и все си мисля, че имам време, но както се казва - човек предполага, Господ разполага...и ще видим...

За адаптираното мляко - няма да купувам със сигурност предварително. Нито едно от двете ми вече родени деца не е пило АМ, така и не го одобриха, въпреки че упорито опитвах (исках да имаме варианти, когато не съм оставила изцедена кърма и закъснявам, а го гледа таткото Simple Smile ) Аз бях от тези майки, които имат кърма веднага след раждането, и при двете ми раждания, надявам се и сега да е така. АМ не съм давала в болницата, бебетата си стояха при мен.

# 335

radostmoq доволна съм от тези в HM. Аз ги взех от Германия, но и тук ги има същите, но не винаги на място в магазина.Онлайн ги поръчай, много меки и широки, изобщо не стягат.Аз и голям номер си взех точно заради това.

https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0215589001.html
и клин
https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0367372001.html

# 336
Оо мисля, че задължително ги хранят с АМ. То и при естествено раждане кърмата слиза на 2-3 ден някъде. Много рядко тръгва веднага след раждането Simple Smile Така че, не мисля, че има болница, в която не дават АМ... Надявам се Joy би било притеснително. Освен ако майката не прелива от кърма още от първия ден.
Да, но нали в началото евентуално тръгва коластрата, а тя е много по - наситена доколкото разбрах и даже няколки капки му стигат на ядене първите дни на новороденото Simple Smile

# 337
  • Пловдив
И аз исках да споделя, че не ми се е налагало да купувам веднага след раждането АМ, нито едно от децата ми не е приемало в къщи. Купих само един път и за да разреждам/сгъстявам пюрета, но така и не го ползвах. След раждането има коластра първите дни, което е абсолютно достатъчно, то и бебчето докато не е свикнало да се храни, няма как да не спадне на грамажа му. Каката беше постоянно с мен и спадна първия ден теглото, после на втория ми се напълниха гърдите и си засука и АМ така и не е приемала, дори в болницата. Малкия беше изцяло на АМ и доста отслабна първите дни, защото не засука, само спеше и беше предимно при неонатолозите. Като се прибрахме и видя, че няма да има шише засука и си хапваше дори по-добре кърма от кака си.

И аз давам един глас за чорапогащниците и клиновете от H&M, сега само такива нося.

# 338
  • Sofia
Аз също няма да купувам АМ, но в болницата дават със сигурност. А с кърмата предният път се преборихме, дано и сега.
Аз от вчера съм в 45 дневен болничен. Пуснаха ми куп изследвания пак, заедно с васерман (явно не е валиден първия вече, така и не разбрах). Ще ходя на очен и алерголог да ме тества за упойки(имам проблеми с някои). Не разбрах бебо колко тежи но се е загнездил главично. Според доки, като спра хапчетата в 36 седмица ще побърза да излезе млдеажа. Даже почнах залагания за дати. А аз още не съм се настроила.
  Аз имам два клина от Лидъл, не за бременни но доста еластични при корема и съм доволна. Дънките вече не са ми удобни.
  Хубав ден мами Heart

# 339
А хапчетата след 36 седмица ли ще ги спираме? На мен за сега ми спряха само Биозина, но ми останаха магнезий, желязо, витамини. В 33 седмица съм.(попринцип знам, че е по преценка на лекар, но ако сте чували за някакви практики).

# 340
За чорапогащниците - аз използвам тези които е посочила _Ava_ от H&M и съм много доволна. Купих си 1 размер по-големи от нормалния ми и все още са ми добре при все че корема ми този път върви доста голям напред. Имам и по-тънкия вариант, мисля че е 20 den, но те ме стягат още от началото при все че са същия размер като по-дебелите и не съм ги носила въобще.
За дънките - и на мен вече започват да ми малеят, но аз и миналия път последния месец носех едно долнище с връзки.

# 341
  • Sofia
Macinka не знам каква е практиката за хапчетата. Аз продължавам с биозина, защото баткото ходи на детска и като предпазна мярка.

# 342
Благодаря за инфото за АМ на всички Simple Smile
Значи ще чакам да видя какво ще кажат и от болницата след като родя.

И аз давам един глас за клинове те и чорапогниците на ХМ. Много съм доволна от тях.

# 343
Аз го пия от септември Биозина и миналата седмица ми казаха да го спирам. То нали и за него има разни спорове-с почивка ли да се пие, без почивка ли...
Днес бях по магазините за дребни неща и препарати и разглеждах и памперсите. Сега съм в голяма чуденка. Първо, въобще нямам представа каква марка и второ какви пакети. За вкъщи ще е голям пакет, а за болницата дали е ок 2х малки пакети(единият за при мен и един при неонатолозите)?  Еднократни подложки за повиване и чаршафи, гледам има по детските магазини, но и за тях не съм наясно.  Знам, че болниците имат списъци, но заради кръвното ми, още нямам уговорка с лекар, а ще чакам до 36 седмица, и всъщност нямам и болница, но искам максимално да си подготвя всичко.

# 344
Аз днес бях на преглед, взеха ми цитонамазка и направихме тест за папилома вируса. Доволна съм, малкия е вече около 2200. Бях се притеснила, че бавно наддава. Купили сме легълцето и матрака, добре че малко по рано го доставиха, защото си има една неприятна  миризма. За АМ имаме купено, но се надявам да имам кърма и да не го използвам много.

Общи условия

Активация на акаунт