Хайде, Пролет, идвай вече, чакаме с нетъпрение АПРИЛското човече – ТЕМА 5

• 57 454
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
За папилома вируса какво казаха, ArCHМ? И на мен ми откриха ПАП 2, каза, че след раждането трябва да лекувам раничката, но това беше още в началото и не съм питала дали има някаква пречка за нормално раждане при това положение?

# 346
Тъй като още не е ясно как ще раждам, защото малкия е с краката надолу и ако остане така ще е секцио,  но моята АГ иска да видим резултата от изследването за папилома вируса, в случай че се обърне малкия. Каза че след около седмица ще излязат резултатите и че резултата също е много свързан с решението ни за раждането.

# 347

radostmoq доволна съм от тези в HM. Аз ги взех от Германия, но и тук ги има същите, но не винаги на място в магазина.Онлайн ги поръчай, много меки и широки, изобщо не стягат.Аз и голям номер си взех точно заради това.

https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0215589001.html
и клин
https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0367372001.html
виждала съм преди, но сега като търся ги няма в магазините и. Благодаря!

# 348
Ясно, мерси. При мен има и проблеми с очите, може и още неща да излязат, но точно това се чудех - дали се налага секцио задължително, ако родилката има този вирус.

# 349
Момичета аз съм с конизация от преди няколко години. Бях 3 б група, а на биопсията излезе карцинома ин си ту след което направих въпросната конизация.  Не съм се иследвала за папилома, но след като  се твърди че той е причината за рака на маточната шийка най вероятно го имам. Следящата ме лекарка предлага норм. раждане и твърди, че не е нужно да се прави секцио при наличието, а единствено при херпес вирус. Аз от преди зная че е задължително секцио при папилома и ми е страшно притеснено за което. Има ли по  вещи по тоя въпрос?

# 350
Radostmoq, аз не съм много запозната, но можеби е добре да чуеш и още едно мнение преди да решиш за раждането. Моята АГ не е голям фен на секциото, но явно ако има папилома е по добре да се мине на този вариант и затова ме накара да направим изследването.

# 351
Благодаря ви! Ще попитам, когато отида на преглед, да видя какво ще каже АГ-то.

Редактирам се, че чета за ЧПВ и се оказва, че при резултат ПАП 1 и ПАП 2 не било задължително да имаш вируса. Трябва да се направи друго изследване, а не цитонамазка, за да се разбере дали го има?

Последна редакция: ср, 20 фев 2019, 16:56 от кукумицинка

# 352
Здравейте, аз да се похваля, започнах с пазаруването. Вчера и днес изпрах всичко, за да използвам хубавото време тези дни. Утре ще започва и голямото гладене. Кошарката е вкъщи и сега навивам моя да я сглобява, за да се измирисва. Скринчето още го чакаме, защото го правят по поръчка. Сега ми остана само за болницата покупките, взех списъка от позната раждала в болницата, в която ще раждам аз, защото прегледа ми е чак 36 седмица. И малко късно ми се вижда, предпочитам като влезна в 35 всичко да ми е готово.

За млякото, мисля да не взимам, ако евентуално се наложи таткото ще взима.

За памперсите и аз много се чудя и какъв р-р да взема и какво количество. Марката ще е PAMPERS.

Шишета всех на AVENT комплекта с биберона и четката. Помпа за кърма мисля да взема най-обикновена и ако видя че имам по-сериозна нужда от помпа ще взема по-хубава.

45 дневния ми започна от днес и сега ще има ходене по социални и наляво надясно. Може и да знаете, но аз да кажа, че 45 дневния се плаща 150 лв.

Вашите бебчета как са, шават ли много.😊 Нашата принцеса ме побърква на моменти и усещам, че вече и е тясно, но няма как да и помогна чак жално ми става. Но малко остава в събота влизам в 34 седмица и малко започвам да се плаша от раждането. Вие как сте, страх ли ви е, няма значение нормално или секцио ? 😊

# 353
Какви са тези 150 лева за 45-дневния болничен? Не се ли изчислява като за другите болнични, твърда сума ли изплащат на всички?

# 354
В какъв смисъл 45 дневният се плаща 150 лв? Знам само, че го изплащат на 90% от брутото, а не както предишните болнични на 80%.

# 355
  • Пловдив
Мен винаги ме е било страх от секцио. От нормалното не ме е страх, но се готвя за епидурална, което ме притеснява, но по-добре епидурална за мен отколкото да усещам силни контракции.

# 356
Ами ходих при социалните да ги разпитам какво трябва да правя с 45 дневния какви пари ще взимам и така нататък, защото аз нямам 12 месеца стаж и малко схеми се получават, както и да е. Казаха ми като лекарката ми издаде 45 дневния да си го изкарам на ксерокс и да им го занеса и ще ми изплатят 150лв. по бременност и 250 лв като родя, и след това ми започва майчинството. Незнам ако искате проверете при вас нещата как ще са, защото със сигурност не знаем за всички помощи, които ни се полагат и естествено ако не си ги потърсим няма да ни се обадят да ни ги дадът.

# 357
Ясно какъв е случая на тия 150 лева.  А 250 лв се изплат на вдички след раждането, везависимо от доходите и осигуровките.

# 358
  • Пловдив
За раждането помощта зависи от кое подред е роденото дете. За второ първото взехме 250, но за второто 600. За трето вече не знам колко е, мисля че е 300.

# 359
  • София, България
Качила съм 4 кг. от началото на бременността.

Scream Аз съм в шок. Как само 4 кг., бе жена?! Sweat Smile завиждам ти благородно. И това след толкова деца Relaxed

Пелени купих/поръчах на Памперс от английските Premium Protection. 72бр.пакет. Аз в болницата няма да нося, там дават. Ще взема десетина от пакета за всеки случай само ако ми го оставят в стаята да не ги търся по етажа за пелена. Simple Smile После съответно ще си ги прибера ако не ми трябват.
А имам и едни Пуфис 20-25 броя, които ще изпробвам също и вече след това ще преценявам какви да взема за постоянно Simple Smile

Аз просто съм малко педант и искам всичко да ми е готово, за това ще взема АМ да си имам.

Jessy, а като нямаш 12 месеца стаж изобщо ще получаваш ли майчинство?

Общи условия

Активация на акаунт