Хайде, Пролет, идвай вече, чакаме с нетъпрение АПРИЛското човече – ТЕМА 5

• 57 388
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Споделям личен опит :
Аз съм доволна от Биодерма - измиващ гел, крем и масажно олио. Крема им за подсичане също не е лош, но съм го тествала само от мостра. Атопичната им серия също не е лоша.
Веледа не подейства добре на моето дете - скоро след като започнахме да я използваме се появиха дребни пъпчици, след като я спрях се оправиха.
От Юриаж сме използвали само крема за атопична кожа - и той не беше ок, много е мазен и "задушава" кожата и в резултат пак се получи обрив. От опита ми с този крем, не бих купила от другите продукти на тази фирма за детето си.
Аз използвам и Нивеа софт в комбинация с Биодермата и този крем му действа добре.

Това е личен опит, всеки избира какво да купи за детето си според разбиранията и бюджета си, а и кожата на всеки е специфична.

Аз харесвам и козметиката на Руми Илиева. Тя е на база масла и естествени съставки. Може би бих опитала и нея за бебока, но това ще реша по-късно.

Това с маслата не е много ок за бебета, заради алергични реакции. Вероятно и във Веледа това е проблема. Нямам нищо против Руми, но по принцип бебешката козметика не е тествана върху бебета, а все пак едва ли тя има възможност да си позволи клинични изпитвания на състава.
Във всички обучения на Биодерма, в които съм участвала винаги са наблягали на това, че залагат на състав и изучаването на отделните компоненти в дадения продукт, тяхната безопасност най-вече и евентуална ефективност.
Относно подсичането B-panthen крема при бебета е не сравним Simple Smile

# 196
На Руми Илиева ми се струва, че козметиката е с преекспонирани цени и твърде се опитва да я пробутва. Тръгнах да ѝ чета впечатленията за бременността, имаше интересни неща, обаче във всяка статия за отделните седмици си рекламира крема против стрии, което леко ме отблъсва лично мен. Ако бях по-спортна натура, вероятно щях да правя упражненията за бременни, но сега тепърва да правя упражнения, при условие, че от години не съм спортувала, ми се струва по-рисковано, отколкото да не правя.

Някой беше писал преди за "подмокрянето", какво се оказа, че е? Отмина ли? В понеделник съм на преглед и ще питам, но и при мен последните дни сякаш е очебийно.

# 197
Много благодаря за мнението по-горе.
Тъкмо се чудех дали да не взема точно биодерма? Какво мислите за себамед?

# 198
  • Sofia
Аз съм ползвала Мустела и Клоран и от двете съм доволна. Тьопфер бях ги харесала, но при тествне пъпчаса баткото. Ако можете вземете си тестери и ги пробвайте на вас. Така ще видите текстура, миризма и дали ви понася.

# 199
DramaMamma, може и да си права че козметиката на Руми не е особено подходяща за бебоци. Аз затова все още обмислям дали въобще да я вкарвам в употреба за малкото човече. По-скоро ще заложа пак на Биодерма.
B-panthen ми е в листата ако бебо се подсече, чела съм много добри отзиви за него, но при първото дете не съм имала този проблем и затова не мога да кажа нищо със сигурност. Специално за крема против подсичане на Биодерма, от тестера, ми направи впечатление, че е с подобна на крем текстура и много лесно се нанася, не оставя следи или бял слой който не може да бъде разнесен и именно това ми хареса. Не знам обаче дали B-panthen е така.

Последна редакция: сб, 09 фев 2019, 22:10 от ViliTod

# 200
Първото си бебе мазах с масло от карите и от кокос, редувах ги. За себе си в момента ползвам същите масла, в комбинация и мисля да правя масаж на бебето отново с тях. Едиствено нещо за баня ще трябва да взема, както и при подсичане, за всеки случай. Simple Smile

# 201
DramaMamma, може и да си права че козметиката на Руми не е особено подходяща за бебоци. Аз затова все още обмислям дали въобще да я вкарвам в употреба за малкото човече. По-скоро ще заложа пак на Биодерма.
B-panthen ми е в листата ако бебо се подсече, чела съм много добри отзиви за него, но при първото дете не съм имала този проблем и затова не мога да кажа нищо със сигурност. Специално за крема против подсичане на Биодерма, от тестера, ми направи впечатление, че е с подобна на крем текстура и много лесно се нанася, не оставя следи или бял слой който не може да бъде разнесен и именно това ми хареса. Не знам обаче дали B-panthen е така.

Възможно е и аз да съм предубедена към Румито, ама много усърден маркетинг практикува и може би това е причината да ме усъмни Grinning Иначе B-panthen- a е много ефикасен при вече настъпило зачервяване и подсичане, може и като превенция, но предполагам, че не е нужно и е достатъчно да се мажат по-леките кремчета Simple Smile

# 202
Първото си бебе мазах с масло от карите и от кокос, редувах ги. За себе си в момента ползвам същите масла, в комбинация и мисля да правя масаж на бебето отново с тях. Едиствено нещо за баня ще трябва да взема, както и при подсичане, за всеки случай. Simple Smile
Продуктите за хора с кожни проблеми и бременни обикновено съдържат по-скучни масла - бадемово, слънчогледово, зехтин и т.н., включително съм ползвала и такива с китова и свинска мас. За бременни съм ползвала дотук против стрии крем на Матернеа и Здраве мама - Матернеа си има лек дъх на слънчогледово олио, никакви приятни и екзотични аромати и парфюми, Здраве мамата или не мирише на нищо или има съвсем минимална деликатна миризма, която не е органична. За бебета сигурно също е добре да се избягват ароматизираните продукти и масла.

# 203
кукумицинка, аз също имах някакъв дерматит, който се прояви последните години, и проблемите ми изчезнаха като забременях! При мен не мисля, че беше съвпадение или заради сезона само.

Dessi*, хиполенд и комсед не знам къде са най-заредени, но в Ринг мола има най-много бебешки неща от другите хипо и комсед магазини, в които съм била. Там също има и един магазин Kiddo, та може да съчетаеш 3те магазина с ходене на едно място Wink Дундьо в Младост 1 препоръчвам също, реално там решихме коя ще е количката ни и леглото, доста са полезни продавачките. Вис Виталис съм чувала, че е много добре зареден също, но не съм ходила.
Не знаех че е в Младост този магазин. Ами днес ходихме в хиполенд в Младост и харесах една количка, chipolino up and down. Някой има ли мнение за нея. Инапе Младост и Дружба са ми най -добни за магазини.
нашата е такава.. Взехме я, седи в кашона и чака бебето.. Иначе виждам из града майки с такава количка, веднъж даже срам не срам спрях една майка и я питах..каза,че е доволна и че не и е тежка Simple Smile

# 204
  • София
Мнооого хора взимат Uriage. Наистина ли са толкова добри? Малко ми идват скъпи, ама за бебето си заслужава ако са хубави...

Синът ми беше с  изключително суха кожа, с израстването все повече и повече се нормализира, но през годините съм пробвала почти всички марки медицинска козметика и най-много ми харесва Uriage. И като действие върху кожата на детето, и дори като усещане върху ръцете ми докато му помагам да се изкъпе с измивния крем и го мажа с кремчето за тяло. Не знам как им е серията за атопична кожа, но всичко, което съм му вземала за атопична кожа е изключително мазно и задушаващо кожата, затова и престанах да купувам такава козметика.
Много често, дори и в момента, в големите аптеки има промоционални комплекти на Uriage, включващи 500 мл измивен крем и 200 (или 250, не си спомням точно) лосион за тяло, за малко под 30 лв. 500 мл измиващо средство е страшно много, имайки предвид че бебето не се къпе с измиващо всеки ден, а и измиващото средство се слага във водата, а не се маже по тялото.  Този комплект ми се струва идеален като цена, но наистина ако се вземат мостри може би е най- удачният вариант, защото това, че на моето дете му действат прекрасно, нищо не означава.
Против подсичане ще взема Джинджира Алба Бейби, става и за всякакви кожни раздразнения, ползвах го със сина ми и съм много доволна от действието му при разни дребни  кожни проблеми, но той на практика не се е подсичал.
Извън тези три козметични продукта, друго на първо време не смятам да вземам. Ако има нужда от нещо допълнително, или пък нещо не понесе на малкия човек, ще сменям в движение

# 205
Продуктите за хора с кожни проблеми и бременни обикновено съдържат по-скучни масла - бадемово, слънчогледово, зехтин и т.н., включително съм ползвала и такива с китова и свинска мас. За бременни съм ползвала дотук против стрии крем на Матернеа и Здраве мама - Матернеа си има лек дъх на слънчогледово олио, никакви приятни и екзотични аромати и парфюми, Здраве мамата или не мирише на нищо или има съвсем минимална деликатна миризма, която не е органична. За бебета сигурно също е добре да се избягват ароматизираните продукти и масла.

Нищо ароматизирано няма в маслата, които ползвам през бременността, както и за бебето. Simple Smile Не знам какво имаш предвид под "скучни" , кокоса и каритето са базови масла, ползват се като основа за всякаква козметика и са известни като добре хидратиращи. Досега нямам появили се стрии, не знам доколко се дължи на мазането, но със сигурност е допринесло. Simple Smile

П.П: Нямала съм сблъсък с кожни проблеми при бебета, не съм наясно какво се ползва, споделям опита си с моето дете. Simple Smile

# 206
Аз мисля да заложа на малко по-евтина козметика .. Ще взема хип .. Ако случайно вече има проблеми с кожата,тогава ще търся нещо друго Simple Smile

# 207
Здравейте
Мога да се похваля, че ние наваксваме бързо с покупките за бебето. Харесахме едно легло във Вис виталис и ще го поръчаме, защото се чака 20 дни за цветовете, които не са налични в магазина. За козметиката и аз се двоумя между bioderma и uriage.  Аз самата съм с чувствителна кожа и смятам, че в началото трябва да започна с медицинска козметика.
Dessi знам, че има един магазин на околовръсното,  където има много колички и други интересни неща за бебета и деца, когато съм пазарувала неща за моята племенница много неща бях харесала, само че малко по скъпо ми се стори. Казваше се бейби малечко мисля.

# 208
Наталия, как си, още ли си в болницата?

# 209
Наталия, как си, още ли си в болницата?
Здравей, да все още съм тук утре трябва да ме изпишат вече. Вие как сте? Бебчовците?

Общи условия

Активация на акаунт