Хайде, Пролет, идвай вече, чакаме с нетъпрение АПРИЛското човече – ТЕМА 5

• 57 450
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Да да аз знам, че се изплащат пари за първо, второ, трето и т.н.. За тези 150 лв незнаех, затова споменавам тук, да отидете да проверите.

# 361
Да да аз знам, че се изплащат пари за първо, второ, трето и т.н.. За тези 150 лв незнаех, затова споменавам тук, да отидете да проверите.
150лв. Са социални и се водят помощ при бременност .

# 362
Ами да, аз съм малко зле с обясняването, но мисълта ми е, че незнаех за тях и казвам и на вас, все пак 150 лв. никак не са малко, защо да ги даваме на циганките, които раждат по 5-6 и не ги гледат.

# 363
Ами да, аз съм малко зле с обясняването, но мисълта ми е, че незнаех за тях и казвам и на вас, все пак 150 лв. никак не са малко, защо да ги даваме на циганките, които раждат по 5-6 и не ги гледат.

Ами, те и на циганките дават тези 150 лева помощ при бременност, стига да не работят и доходът им да е под минималния. На хората, които работят, не ги дават.

# 364
Ако се водиш на работа при излизане в 45 дневен болничен и имаш необходимият снаж, не взимаш 150 лева, а 90%  от средната брутната заплата за 24 месеца назад.

# 365
Ауу значи съм ви подвела, съжалявам. Помислих, че като е помощ при бременност ще се полага на всички. Много се извинявам.

# 366
  • София, България
Ако се водиш на работа при излизане в 45 дневен болничен и имаш необходимият снаж, не взимаш 150 лева, а 90%  от средната брутната заплата за 24 месеца назад.

.... но не по-малко от минималната работна заплата. Simple Smile
Както съм аз. Осигурявала съм се на МРЗ и от там ще взимам задължително нея.

Само единствено мисля, че имаше задължително време общ стаж, който трябва да е изработила една жена, за да взима майчинство. 18 месеца ли беше, 12 ли беше... Мисля, че е 12. А когато ги няма тези 12месеца, какво става?

# 367
Ауу значи съм ви подвела, съжалявам. Помислих, че като е помощ при бременност ще се полага на всички. Много се извинявам.

За това се казва социална. Само на социално слаби се отпуска. На останалите , както са казали и по-горе, се изплаща вече на 90% , а не на 80 , както останалите болнични . 12 месеца е минимума стаж . 18 назад се връща.за болничен , а 24 за майчинство. Мисля , че ако нямаш стажа пак се зима социално , но вече незнам точно как седат нещата там.

# 368
Май ако нямаш 12 месеца, взимаш точно тези 150 лева, но не съм сигурна за нях. В "майчинството счетоводно" знаят 100 %.

# 369
След спешно секцио и отлепена плацента днес в 17.35 се роди Емма! 1510 гр. 43 см.  За сега е интубирана, но казват че е добре. Дано се бори моята принцеса!

# 370
  • София
Ава, стискам палци всичко да е наред! Да е жива и здрава Емма и дано късметът е винаги с нея!!!

Честито! И бързо възстановяване! В добри ръце е малкото ви момиченце в Токуда, вярвам в това! Ще  се пребори и скоро ще сте си у дома!

# 371
  • Г. О.
Ава, със сигурност ще се пребори детенцето и ще е добре, вярвам в това. Дано много скоро да си е при вас и да си я гушкате. Бързо възстановяване на теб и ти желая много кураж!

# 372
След спешно секцио и отлепена плацента днес в 17.35 се роди Емма! 1510 гр. 43 см.  За сега е интубирана, но казват че е добре. Дано се бори моята принцеса!
Ава, честита малка принцеса не се притеснявай ще е добре мисли позитивно и бъди до нея💖😘

# 373
Да ви е здрава и честита малката Емма. Всичко ще е наред!  В коя седмица излезе малката?

# 374
  • София
Жива, здрава и щастлива да е Емма.
Стискам палци всичко бързо да се нареди Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт