Хайде, Пролет, идвай вече, чакаме с нетъпрение АПРИЛското човече – ТЕМА 5

• 57 421
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • София, България
veselat, а Пловдив не ти ли е вариант?
От една страна те разбирам защо не искаш да влизаш в конфликт с лекарката ти. От друга страна си плаче за официално оплакване. Как така няма да ти дава документи, защото иска да раждаш при нея. Това е... върха просто...
Ако имаш телефона на личната ти най-добре питай директно нея.

# 466
Без да твърдя , че съм много компетентна, но тук в София според мен на доста места просто не искат ли изследванията ти плюс кръвна група, Васърман , ХИВ.
Една папка според мен е достатъчна.
Но има направление за постъпване в болница, което не знам дали няма вариант да си го вземеш от личния.
И аз ще се радвам да се включат опитни мами.

# 467
Направление 7, за постъпване в болница, може и ЛЛ да го издаде.

# 468
Искам да попитам някой има ли проблем с кървящи венци и знаете ли някой бебешки лек, които мога да използвам.

Аз ползвам паста за зъби Парадонтакс - гадна е докато свикнеш, но на мен ми помага. Също Листерин.
Моя зъболекар каза, че може да се жабуря с чай от лайка, но при мен горното помогна и не съм опитвала.

# 469
_Ava_ много се радвам, че сте попаднали на такива прекрасни доктори!!! Пожелавам на Ема да наддава бързо и в най скоро време цялото ви семейство да сте заедно. Ти ни дръж в течение как се развиват нещата Simple Smile

ktara аз съм в края на 35с. и от една седмица насам имам доста чести стягания на корема за по няколко секунди. Аг-то ми каза, че засега не са проблем.

# 470
Grahchee,  мерси за съвета, ще опитам. Аз също съм вече 35 седмица и започна вече много да ми е дискомфортно. Някъде около 11 кг съм напълняла, но ежедневни неща сякаш вече са ми много трудни. Станала съм и супер непохватна, непрекъснато бутам или изтървавам нещо.

# 471

Искам да попитам някой има ли проблем с кървящи венци и знаете ли някой бебешки лек, които мога да използвам.

Аз получих ужасно възпаление на венците.И при първата бременност бях така,сега отново. Спаси ме постоянно жабуркане с лайка,както и клеева тинктура по няколко капки в малко вода.

# 472
  • София
Аз също имам по-чести стягания на корема, не съм броила колко на ден, но АГ-то ми каза, че вече може да има и някоя и друга болезнена контракция (34 + 2 дни).
Чух за чай от малинови листа за по-леко раждане, който се почва 36-а седмица, купих си от Зоя, някой смята ли да пие? Още не съм се консултирала с АГ. Също и масло за масаж на перинеум си взех, малко сложен ми се вижда този масаж, пък ще видим дали ще има ефект.

# 473
Здравейте, питах личната си лекарка дали тя може да издаде Обменната карта от ЖК и тя каза, че само наблюдаващото АГ може. ЛЛ може само направлението за хоспитализация да издаде.
Т. е моята сага продължава, ще влизам в сериозен двубой с АГ-то по ЗК Hands Muscle

# 474
Ако си избрала болница в София защо не питаш дали въобще ще ти искат такава карта? Simple Smile

# 475
  • София, България
На мен пък нещо ми се подуха мъдреците. Откакто съм бременна ми изникнаха три мъдреца, почти съм сигурна,че бременността допринесе за това. И сега единия ми създава проблем от 3-4 дена и не знам какво да правя. Моята зъболекарка няма упойка за бременни и последния път когато ходих преди 3 месеца така ме боля единия ремонт на зъб с кариес, че сега исках да отида на зъболекар чак след като родя. Не ме боли толкова много, но горния мъдрец се търка в долния, който още не е изникнал изцяло и ми наранява венеца..  Май ще се принудя да отида преди да родя. А така ме е яд, защото отпреди години все питах за тези мъдреци, дали не е по-добре да ги махнем преди да са почнали да ми правят проблем и все ми викаха "за сега няма да ги пипаме" и ей го на Persevere
Оплаках ви се. Ама просто не знам какво да предприема. Може би ще търся друг зъболекар с упойка за бременни. Ама не ми се и рискува при друг незнаен...

Леле момичета, вие вече влизате в деветия месец. Скоро ще ви очакваме с хубави новини Relaxed Аз нали съм чак накрая на Април и още не мога да се осъзная, че почти си дойде...

Днес пазарувах малко... купих две нощници за болницата от този магазин в Студенски град (което си било направо кв.Витоша, беше много зареден магазин), физиологичен р-р дозички за детето, Baby Vac,  Sudocrem, стъклено шише на NUK, термос си купих на Мiniland много сладък:
Скрит текст:

И с това май ми приключиха покупките. Остана ми само един термометър, който искам да купя, но него мога и другия месец или дори след раждането да си го поръчам...  Relaxed

veselat, аз пак ще попитам, Пловдив не ти ли е вариант като по-близка дестинация, отколкото София? До там със сигурност ще стигнете навреме и направо можеш да си смениш следящия лекар с такъв в Пловдив и последния месец ходи директно там Simple Smile

# 476
Ако си избрала болница в София защо не питаш дали въобще ще ти искат такава карта? Simple Smile

Питах, казаха ми, че направление за хоспитализация не ми трубва, защото те ще ми издадат, но обменна карта от ЖК ми трябва.

veselat, аз пак ще попитам, Пловдив не ти ли е вариант като по-близка дестинация, отколкото София? До там със сигурност ще стигнете навреме и направо можеш да си смениш следящия лекар с такъв в Пловдив и последния месец ходи директно там Simple Smile
Аз от 15 г. си ходя при един и същи лекар в София. Имам му пълно доверие. Родих първото си дете при него, неуспешните ми бременности пак бях при него, спаси майка ми и много други причини. В Пловдив никой не познавам и тепърва да избирам лекар е късно, аз влизам утре в 35 седмица.

Благодаря ви за подкрепата, трябва на някой, който ме разбира да се оплача Gift Heart

# 477
  • София, България
Според мен тогава нямаш много избор освен да се опиташ все пак да убедиш АГ-то да ти я издаде тази карта Neutral Face Дори и с риск да се скарате, в Пазарджик друго АГ няма, така ли? И ти се притесняваш, че ако нямаш време за София, ще си оставиш вратичка да родиш в Пазарджик... Много неприятна ситуация. Тази докторка е направо за скандал, но те разбирам напълно.
Мислила ли си да дойдеш в София седмиците преди раждането и да постоиш в София докато мине раждането? Или няма кой да гледа другото детенце? 

# 478
Purple_Peanut хубаво е да отидеш на зъболекар, защото аз преди години за един от мъдреците се наложи да пия антибиотик. Беше много се подул и възпалил венеца. Не казвам задължително, че ще имаш такъв проблем Blush,  о все пак мини през стоматолога си.

# 479
  • София
Кой е този магазин?
Днес пазарувах малко... купих две нощници за болницата от този магазин в Студенски град (което си било направо кв.Витоша, беше много зареден магазин),

Общи условия

Активация на акаунт