Хайде, Пролет, идвай вече, чакаме с нетъпрение АПРИЛското човече – ТЕМА 5

• 57 351
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, вие говорите за сериозни заболявания на кръвта, но да се включа и аз горе-долу по темата. Днес АГто ме изненада с нещо, за което почти никакво инфо не намирам в нета, а и тя не го обясни много добре. Препоръча ми изследване, което да пусна с другите кръвни (само аз, на моята кръв), защото аз съм 0+, а таткото е А+. Обяснението и беше "за да знаят неонатолозите какво да правят така, че бебето да изкара по-леко жълтеницата". Стана ми много любопитно какво е това изследване и в петък ще видя Simple Smile

Създава се АВО конфликт . Тоест несъвместимост между кръвта на бебчето и майката . В повечето случай води до тежка анемия и жълтеницата се кара по-тежко. Също така може да се стигне до преливане на кръв . Поне това бях чела.

# 586
Момичета, вие говорите за сериозни заболявания на кръвта, но да се включа и аз горе-долу по темата. Днес АГто ме изненада с нещо, за което почти никакво инфо не намирам в нета, а и тя не го обясни много добре. Препоръча ми изследване, което да пусна с другите кръвни (само аз, на моята кръв), защото аз съм 0+, а таткото е А+. Обяснението и беше "за да знаят неонатолозите какво да правят така, че бебето да изкара по-леко жълтеницата". Стана ми много любопитно какво е това изследване и в петък ще видя Simple Smile

Създава се АВО конфликт . Тоест несъвместимост между кръвта на бебчето и майката . В повечето случай води до тежка анемия и жълтеницата се кара по-тежко. Също така може да се стигне до преливане на кръв . Поне това бях чела.

Каквоооо?? Ние с мъжа ми сме абсолютно същите групи и никой не ни е казвал нищо по въпроса. Кажи после какво още си научила в петък, моля!

valani, аз на теб май казах "дано не се засечем в Щерев" тъй като си за края на април нали? Вече малко взех да се обърквам кой какво е казал Simple Smile и аз разчитам там да са адекватни по въпроса.

# 587
При мен с втората дъщеря възникна нещо подобно с кръвта. Аз съм 0+ таткото В+, а Ива е В-. Наложи се кръвопреливане на втория ден при нея и остана в неонатологията 6 дни на фотолечение. Носях кърма, дадоха ми я на 7 ден.

# 588
Zaya Baya, ако сте с еднакви кръвни групи според мен не би трябвало да е проблем - поне такива са ми спомените от биологията в училище. Детето би трябвало да се роди със същата кръвна група.

# 589
  • София
Zaya Baya, тук е описано самото състояние: https://en.wikipedia.org/wiki/Hemolytic_disease_of_the_newborn_(ABO). Не е задължително да се случи, просто е възможно. В нашите случаи с теб има 25% шанс бебето също да е 0, тогава няма никакъв проблем (http://www.endmemo.com/medical/bloodtype.php). Ако е А е възможно да настъпи анемия и по-тежка жълтеница. В най-тежките случаи се прелива кръв, но обикновено не се стига дотам, а слагат някаква инжекция с антигени. И аз бях учудена, но се радвам, че лекарката ми предложи това изследване - сигурно ще гледат какви точно антигени имам и неонатолозите ще се ориентират какво да влеят. Ако искаш, мога да ти кажа в петък как се казва изследването, ако решиш да си го пускаш на своя глава (мисля, че е това: http://www.lina-bg.com/bg/%D0%B8%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D … D0%BD%D0%BD%D0%B8). Няма място за паника, не сме първите и последните в такава ситуация Wink

Ava, как е Емма? Simple Smile

Purple Peanut, гледам, че сме на 40та страница. Ето една тъпа идейка за нова тема: "До АПРИЛ не остана, брои вече дните мама".

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 11:01 от AllegraA

# 590
  • Пловдив
Благодаря за подкрепата Simple Smile
Днес съм значително по-добре. Приключих с багажа и дори накарах мъжа ми да занесе куфара до входната врата за да ни е подръка вече.

# 591
Здравейте мами, аз също ще раждам в Щерев и съм с тромбофилия. Цяла бременност съм на фраксипарин и знам, че след раждането още 10 дни трябва да го слагам. Доколкото ми е известно е хубаво след всяка операция профилактично да се слага, поправете ме ако греша.
Вече съм в 36 седмица и имам ужасни болки в гърба и кръста, особено след натоварване, понякога се чудя дали не почвам да раждам. В петък съм на консултация по ЗК, а другата седмица в Щерев на кардиолог и анестезиолог.
Тези, които ще раждат там искам да ги питам, дали наистина нищо не трябва да нося и всичко предоставят? Аз съм приготвила багажа и ще питам другата седмица.

# 592
Здравейте мами, аз също ще раждам в Щерев и съм с тромбофилия. Цяла бременност съм на фраксипарин и знам, че след раждането още 10 дни трябва да го слагам. Доколкото ми е известно е хубаво след всяка операция профилактично да се слага, поправете ме ако греша.
Вече съм в 36 седмица и имам ужасни болки в гърба и кръста, особено след натоварване, понякога се чудя дали не почвам да раждам. В петък съм на консултация по ЗК, а другата седмица в Щерев на кардиолог и анестезиолог.
Тези, които ще раждат там искам да ги питам, дали наистина нищо не трябва да нося и всичко предоставят? Аз съм приготвила багажа и ще питам другата седмица.

Доста късна среща с анестезиолога и кардиолога . Мен ме пратиха в 36 гс. Трябват удобни чехли или джапанки. Бельо ( еднократно или не ) по ваше усмотрение. Зарядно , телефон и принадлежности за лична хигиена. Те дават и четка и паста за зъби , но все пак. Ако нещо се забрави или се сетите , може да се донесе по всяко време. Аз лично предпочитам да нося възможно най малко неща .

# 593
Didi Pavlova 610026
Благодаря!
Аз днес влязох в 36 седмица, тъй че във вторник пак ще съм 36, когато ми е прегледа. 😉

# 594
  • София
Veselat, не влязохме ли двете с теб в 36 г.с. в петък, преди 6 дена? Или аз нещо съм объркала сметките...?

# 595
Оххх мами кажете ми какво да пия вече умирам,баща ми беше с ангина. И сега мен гърло ме боли подута съм изцяло не мога да говоря, да преглъщам пробвах с хомеопатични не става,а вече съм 34 седмица и ме е страх да пия антибиотици пък искам да съм здрава когато малчовците се родят.😭На АГ ли да се обадя на ЛЛ ли незнам вече.

# 596
Тантум верде може , спрей прополис +смрадлика, има едно за жабуркане глимбакс и него съм вземала, прополки също.
Аз единия път не можах да се отърва от аб, crp ми беше високо и беше бактериално.
Но после го хващах в началото и тези неща помагат плюс много чай лимон+ джиндж.
Мини на УНГ ,в Плевен имате добри Simple Smile

# 597
Сваряваш вода с лъжица сода и чести гаргари, ако можеш да хапваш лимон (киселината не дава на бактериите да се размножават)

# 598
Наталия,
Може да пръскаш тантум верде. Ако искаш си вземи и стрепциус. Вземи и биозин мама, мед ,лимони. Ако имаш налепи може да си мажеш гърлото със сода, маха ги.
За джинджифила аз много пиех преди, но мъжа ми намери една статия, според която не е добре в края на бремнността да се пие. Ти си прецени, или само си прави гаргари с него.

# 599
Наталия, ако имаш налепи най добре се чуй с АГ то си. Дори и да ти изпише антибиотик мисля , че е по добрия вариант предвид, че ще раждаш скоро и то секцио. Има такива Аб, които не преминават през плацентата и са безопасни са бебенцата. Аз ангина колкото и да съм се мъчила с хомеопатия и други подобни, не съм излекувала никога. Дори и на малките децас налепи, винаги дават Аб.

Общи условия

Активация на акаунт