Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 14

• 42 967
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
Нали си плащат режийните и наема редовно, какво значение има, че идвали били роднините с преспиване. Ми да спят по земята щом ги влече....

# 76
  • София
Ами да се спазва благоприличие и да няма оплаквания от съседите за шум и купони. Инак няма какво да възразяваме. При нас има денонощен портиер, едната ми е приятелка и ме уведомява за всичко без да я питам даже. 😊 Отделно събират по 7 лева на човек на месец и ако се завърти някой по-често ще го таксуват и ще ме уведомят. Та ние много повече от това няма какво пък и не е нужно де, ако няма оплаквания.. особено

# 77
Намирам за относително приемливо, че наемодателят плаща комисионната на агенцията с парите от депозита, но за извънредно странно хрумването, че му оставали само половината пари. Поискали сте определена услуга и си я плащате с вашите пари, както го прави и наемателя. Депозитът е друга бира. Правилно пита момичето, което мисли да се връща в България, дали е правило депозитът да се внасе в неутрална сметка. Особено ако са два-три както започва да се случва, тези пари докато (не) се установят повреди никому не принадлежат. В тази тема и наематели са се оплаквали как след изнасянето, оглеждането за щети и неопределено време хазяите увъртат за депозита и по някое време спират да вдигат телефон.
Това ми напомня на едно включване от преди време. Една потребителка обмисляше да купува жилището, в което е под наем и питаше уместно ли да пита собствениците дали ще и отбият от цената наема за последните десет години, защото нали не ти си го били плащали.

# 78
А, ей така на майтап, да питам. Защо не си приспадне наемодателката платената комисионна от получения наем, а си я приспада от депозита?

# 79
Нали си плащат режийните и наема редовно, какво значение има, че идвали били роднините с преспиване. Ми да спят по земята щом ги влече....
Не е така. Ако има прииждащи и спящи по земята такса домоуправител е друга. Не става наел 1 човек, плаща за 1,  а постояно от село някой спи при него. Отделно, аз съм преценила да го отдам на тези 2ма души, не желая в имота ми да спят други 5 човека, знам ли ги какви са... Трето, съседите може да не им понасят вечеринки и събирания на големи тумби...на мен ще се оплачат, може и полиция да викнат.

# 80
Ако е имало вечеринки, да са се оплакали, а те дошли им родителите от провинцията, ми да спят при тях, не може да им забраниш. Вече ако някой се нанесе трайно, да им увеличат таксата за входа, ама те да си я плащат.
По въпроса знаем ли ги какви са...знаем ги колкото и този, който е наел. Тоест не ги знаем какви са.

# 81
Темата ме подсеща, че си бях хванала гадже от едно близко село и на практика почти се беше пренесъл у нас, спеше 3 или 4 вечери в седмицата вкъщи. Говорих с домоуправителката да плащаме вход като за двама и тя отказа.

# 82

По въпроса знаем ли ги какви са...знаем ги колкото и този, който е наел. Тоест не ги знаем какви са.
2ма които аз съм решила да допусна, съм видяла и преценила. Не ми е много Ок, да има големи групи от "приятели" които трайно остават за по 1-2-3 вечери.
За родителите нямам проблем, но съм до там (все пак едва ли имат 3 майки 5 бащи в купонна възраст).
Не ми е приятно да съм в лоши отношения със съседите защото наемателите вдигат шум системно.

# 83
Точно така, наемат го двама души (записано в договора,  мебелирано, за 2), но още от първата вечер идват родителите и на двамата  и сестра(+5човека), явно, че да спят.  За пръв път ми се случва още на предаването на ключовете да дойдат толкова 'гости'.

# 84
  • In the land of Never Never
Ами има значение на колко души го даваш под наем - като дойдат да го гледат - казват ние сме семейство, двама души, или да кажем с едно дете и т.п. Това има значение за амортизацията на жилището. Ако е сам човек, възрастен, обикновено амортизацията е по-малка. Имала съм такива наематели, предимно чужденци, без семейство, идват им на гости от семейството, но за кратко, нормално е. За мен е съществено колко души са, дали ще се съглася да го наемат или не.
Ако го наеме семейство, а след това се нанесат и роднините им до девето коляно, значи са ме излъгали. Такива наематели не се знае и какво ще оставят след себе си и е по-добре да си ходят. Но не съм имала подобен случай.

# 85
Здравейте, имам проблем с наемате, който не си плаща сметките за вода (от 6 месеца ) и ток от два. Последните три месец получавам всеки месец уведомителни писма за прекъсване на тока. При всеки разговор с него обещава да плати всичко, но това така и не се случва. Натрупаните сметки до момента вече надхвърлят депозита му. Какво правите в такива случай?

# 86
  • София
Здравейте, имам проблем с наемате, който не си плаща сметките за вода (от 6 месеца ) и ток от два. Последните три месец получавам всеки месец уведомителни писма за прекъсване на тока. При всеки разговор с него обещава да плати всичко, но това така и не се случва. Натрупаните сметки до момента вече надхвърлят депозита му. Какво правите в такива случай?

Гоня го ! Наемателя.

# 87

Нека Енергото веднага да му спре тока. Ако не, спрете вие главния бушон на ел. таблото. Не го пускайте докато не издължи всички сметки и за ток и вода, а още по-добре докато не се изнесе.  Оставили сте го и сте търпели прекалено дълго. А за следващите наематели помислете дали депозитът да не е в размер на два месечни наема. Успех!

# 88

Нека Енергото веднага да му спре тока. Ако не, спрете вие главния бушон на ел. таблото. Не го пускайте докато не издължи всички сметки и за ток и вода, а още по-добре докато не се изнесе.  Оставили сте го и сте търпели прекалено дълго. А за следващите наематели помислете дали депозитът да не е в размер на два месечни наема. Успех!
Благодаря много за бързият отговор. Не ми се искаше да се стига до саморазправа, но явно няма друг вариант.

# 89
Вземете мерки веднага. Дажа сте закъснели, щом са се натрупали сметки за вода за 6 месеца.... При неплатени сметки в срок има клауза за незабавно прекратяване. Никакви месеци изчакване. Текущият месец е крайният срок. Пращаш на мейл фактурите и ти ги осребряват при получаване на наема или на друга договорена дата...

Общи условия

Активация на акаунт