Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 14

• 43 447
  • 761
  •   1
Отговори
# 450
Между другото има голямо търсене за необзаведени апартаменти, поне в София.

# 451
Чак пък голямо. Просто такива апартаменти няма. А част от 'обзаведените' спокойно могат да се дадат и без мебелите.

# 452
Странно, аз исках да обзаведа с идеята, че който търси под наем е в града за не дълъг период и няма собствени мебели. Иначе и на мен ще ми е по-лесно така, а сега има даже чинии и салфетки, посуда, прибори, купила съм нови чаршафи.....Абе направо за Airbnb съм готова, но там ме спира разнородността на наемателите и липсата на възможност за контрол кой обитава жилището.
П.П. Наистина ли някой дава под наем жилище със собствени вещи по гардеробите?

# 453
Мои познати живееха под наем в жилище, където единия собственик е починал. В спалнята им имаше гардероб, който те нямаха право да ползват, защото беше пълен с дрехи на покойника. Те нямаха проблем, но аз не бих могла да спя в една спалня "заедно с покойника" 
То случаи всякакви, както и наемодатели и наематели всякакви. Ох, пожелавам си успех с намирането на квартира!

# 454
Ако ще даваш под наем на чужденци, които след 3-4-5 години сменят държавата, е логично да обзаведеш до вилиците.
Но българи - двойки или семейства, - които вече имат предпочитания как да им бъде обзаведено, имат и доста свои вещи, предпочитат сами да си изберат и вкарат мебелите. Имала съм дори сам мъж, който търсеше необзаведено, защото си има свои разбирания за обзавеждане и удобство, и не искаше да чака идеалното съвпадение от апартамент и обзавеждане, което не се знае колко време ще му отнеме да го търси.

# 455

Мда. Къде иначе трябва да се съхраняват семейните реликви като секция, за която бабата се е редила на опашка и чакала десет години и пералня Перла?
Имам наследствено жилище, за което ми казаха, че съм луда да държа заключено и празно докато съм в чужбина вместо да взимам наем. Не помагат обясненията, че ми е сантиментално, че ми е тежко още, че му трябва ремонт, за да се отдате на чужди хора, че вещите трябва да се разчистят от гардероби и секции, а аз нямам физическо време за това докато съм за една седмица в България... Тц. Как можело така и толкова загубен човек като мен как въобще съществува? Ами, нито имам намерение да правя ремонт за наематели в момента при положение, че след две години аз искам да живея там и да ремонтирам за мен, нито мога да го дам на някого, та да ми живее с балната рокля в гардероба и останалите вещи.
Много хора живеят в града без възможност да купят на определен етап... Искат се поне планове за бъдещето в жилищен и кариерен план и една добра начална сума, която не всеки има.

# 456
Аха. Бях на оглед на гарсониера в ОК 2. Всичко много хубаво, масив по поръчка, естествен паркет... Обаче огромният гардероб в коридора беше пълен с вещи на собственичката, а огромната секция на отсрещната стена - с нейни книги. Изглеждаше много мила женица, обаче беше изумена, че искам празни шкафове. Абсолютно си се учуди. Реално 2/3 от мястото за съхранение извън кухнята беше пълно с нейни вещи. Ама чакай малко, джанъм, аз наемам жилище, а не пълен с чужди вещи склад.

# 457
Гал, не мога да повярвам. Как така ще си държиш нещата в шкафове, предназначени за удобство на обитаващите? Има хора всякакви явно.

# 458
Аз пък не разбирам в наши дни някой да мъкне къщата на гърба си,  т.е. гардероби, дивани, перални,...

# 459
Ами никой не й е казвал, че е неуместно. Пак казвам, жената изглеждаше супер мила и хрисима.
Мястото беше много симпатично и на добра цена, но не го наех, защото 'брокерката' ми се издъни много брутално 2 дни преди това. Писала съм, то това беше мин.година като търсих - бокс за 300 лв в Света троица, всичко договорено, аз тегля заем, за да платя всичко и с парите ще подписвам и капарирам за нанасяне чак след месец и нещо (случката е през май, освобождаване края на юни или началото на юли). И изведнъж оная ми сервира, че квартирата нямало да се освобождава. Всъщност се оказа, че обявата си е актуална, само са качили наема на 360 лв и 'брокерката' ми обясняваше, че винаги си е бил толкова. Да бе, как ли пък аз съм се объркала след няколко разговора.

# 460
  • София
Мои познати живееха под наем в жилище, където единия собственик е починал. В спалнята им имаше гардероб, който те нямаха право да ползват, защото беше пълен с дрехи на покойника. Те нямаха проблем, но аз не бих могла да спя в една спалня "заедно с покойника" 
То случаи всякакви, както и наемодатели и наематели всякакви. Ох, пожелавам си успех с намирането на квартира!
За жалост,  ако търсиш в Гео Милев и то около 500 лева, освен едностаен със стари мебели, не знам какъв друг апартамент можеш да очакваш? Не ме разбирай погрешно, но е нужно да смениш някой параметър на търсенето. Или смени квартала, или "вдигни" цената на наема който ще плащаш... или намери съквартирант и си делете наем на 2стаен в района... някой колега няма ли,  който търси или живее в околността?, виж Facebook групите, там е пълно с оферти за стая от вече нает апартамент....

# 461
Не бих наела апартамент с чужди дребни вещи. Ако утре някой от собствениците получи факс отгоре и си внуши, че съм прегънала някоя страница на книга, иди додказвай, че е била прегъната преди теб.
Изобщо такива имоти с висока сантиментална стойност за някого са тегло и за двете страни.

# 462
  • Sofia
Моя колежка си дава жилището под наем, тя е живяла там и го е обзавела точно като за нея, с мебели по поръчка. После се изнася при нов мъж и оставя всичко там. Не просто посуда , ами чаршафи, одеяла, семейни снимки по шкафовете. И ми се оплакваше, че кандидат-наемателка  я попитала няма ли поне да си махне снимките. И колежката ми много учудена от това искане. Аз тогава не реагирах, защото мислех, че нещо не съм чула добре. Сега ми казва, че новите наематели й изполвали чаршафите..... #Crazy

# 463
Да, факт е че е има и наемодатели с нереалистчни представи за пазара.

# 464
  • София
Здравейте,
И аз давам под наем апартамент в София, кв.Банишора и дано успея да си намеря свестни наематели Wink
Успех на всички които дават и търсят !

Общи условия

Активация на акаунт