Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 14

• 43 048
  • 761
  •   1
Отговори
# 495
И аз съм за американците, но не съм ги видяла все пак де. Че и при тях има разни прошляци... Сигурно твоите са сериозни някакви, изпратени на работа тук.
И перални, и сушилни с нестандартни размери се намират трудно, има малко модели. Питай в темата за сушилните дали някой е виждал такава, каквато ти трябва.
Ако са сериозни и се договорите за другите неща, обещай им сушилня и я купи с част от депозита.
Иначе това за леглата ми беше любимо, като давах под наем - има спалня, ама пък кандидатите са 2 момичета/момчета и искат отделни легла. Или обратното... Не искали 2 гардероба, искали друго ... И всичко това вече след подписването на договора. Така правят по-хитрите кандидати - първо подписват, после почват с претенциите.

# 496
А, де да зная дали са свестни. Ако проблемът е САМО сушилнята, ще инвестирам. Обаче след подписване на договор да ми искат разместване и махане или слагане на мебели не става. Само ако ми подпишат дългосрочен наемен договор, иначе след три месеца какво да ги правя тези неща? Трябва склад да наемам.

# 497
Всички амариканци, които познавам (не са малко) не са били нито от най-пазещите и поддържащите, нито от най-подредените... Да не говорим, че са свикнали да им се удовлетворяват всевъзможни капризи, понякога и не до там основателни. Та аз лично не съм сигурна до колко ми харесват за наематели.

Относно сушилнята не бих купила Канди. Имам лош опит с такъв уред в Италия и Сърбия. И други евтини марки съм ползвала като Уирпул и Аристон, но от тая най-недоволна бях.

Аз лично имам комбинирани уреди. Едното е Аристон за вграждане, защото нямаше къде да се сложи отделен, а няма и къде да се простира... Другото е Беко по стечение на обстоятелствата, въпреки че имаше място сложих пак комбиниран уред, че беше купен за друго място и ми остана нов.... Ползва се и никой не се е оплакал за момента.

# 498
  • София
А, де да зная дали са свестни. Ако проблемът е САМО сушилнята, ще инвестирам. Обаче след подписване на договор да ми искат разместване и махане или слагане на мебели не става. Само ако ми подпишат дългосрочен наемен договор, иначе след три месеца какво да ги правя тези неща? Трябва склад да наемам.
Обследвай ги американците, така да се каже.... какви са точно
Ние патихме от чужденци... та съм леко скептична... но твоите може да са свестни де... (това обяснява претенцията за сушилнята, там е на почит този уред, пак зависи от къде точно в Америка са де.. )

# 499
Хазяйки, един може би тъп въпрос - случвало ли ви се е да не си сложите наличните уреди в жилището (с които уж го давате) и да имате счупени копчета по същите уреди, и така да го показвате на наематели?
Вчера бях на оглед и съм леко подразнена пак на брокери. Не знам как все на мен се падат.

# 500
Аз не разбрах май...как хем ги няма уредите, пък хем са със счупени копчета?

# 501
Аз не разбрах май...как хем ги няма уредите, пък хем са със счупени копчета?
Много добър въпрос.

# 502
Пералнята е на терасата, щели да я прибират. На печката й липсват 2 от 4 бутона за котлоните, а наличните са изкривени. 2 месеца не се е давал апартаментът.

# 503
Игнор. Къде ще я приберат тази пералня поне казаха ли? Сега една печка струва 300-500 лева, сигурно и ремонт на тази може да се направи, недопустимо е така да се дава жилището. Всъщност всичко си зависи и от наема де....ако е нисък, може пък да смятат, че това ще го преглътнат наемателите и ще си правят за тяхна сметка ремонти и подобрения. Не зная, аз не бих дала така жилище, но пък и искам подобаващ наем за което. Цяло лято бях по техномаркети, бриколажи, майстори, бояджии и прочие. За да дам нещо готово в добър вид, което си има съответната цена разбира се.

# 504
Уж ще ги оправят, но в бъдеще време преди нанасянето на следващия.
Интересно ми беше дали сте имали такъв момент да има нещо за изкусуряване и да не е съвсем в добър вид за първите огледи.

# 505
Не бих могла да си позволя такова нещо, но пак казвам, много зависи от наема който се иска

# 506
Не съм много съгласна, че зависи от това. Уредите трябва да се дават цели и работещи.
За пералнята има място, бившите наематели имали тяхна и изнесли хазяйската на терасата. Но защо 2 месеца след изнасянето пералнята не е върната обратно - не разбирам.

# 507
Ами зависи, понякога няма никакви мебели и уреди. Ти сама написа, че предишните са си имали пералня и на тях не им е трябвала тази на хазяите. Тяхна грешка е, че са си държали пералнята на балкона, аз не бих се съгласила. Щото сега тази от балкона явно за нищо не става, идва новият и той си иска пералня естествено.

# 508
Не съм много съгласна, че зависи от това. Уредите трябва да се дават цели и работещи.
За пералнята има място, бившите наематели имали тяхна и изнесли хазяйската на терасата. Но защо 2 месеца след изнасянето пералнята не е върната обратно - не разбирам.
Защо не пита хазаите, а питаш нас?

# 509
Значи, договорът за наем е двустранен консенсуален договор. Аз предлагам това, за определена цена. Ти приемаш това, за същата. Съвпадат две насрещни волеизявления и договорът се сключва.
Ама изобщо не приемам, че предните това или онова. Даваш наличното, във вида, в който  е част от наема.
Как така те водят да гледаш някакви бъдещи несигурности.
Когато се прави оглед , потенциалният наемател има право да изпробва всички уреди. Защото в приемо предавателния протокол се записва, че приема това, второ трето, в пълна изправност.
Гал, другия път хич да не ти показват копчета и уреди на балкон. Не е твоя работа предишните какво са се пазарили.
Ти наемаш- едно, второ, трето, в изправност. Или с две копчета, вместо 4. Ега и хазаите.
А може и да е някакъв невероятен компромис с цената.

Общи условия

Активация на акаунт