За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 47 193
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Искам да направя тесто от предната вечер за кифлички примерно или блат за пица, което да мога да ползвам на сутринта. Знаете ли някакво подобно и има ли някакви тънкости в активирането?
Оставяш да втасва в хладилника, на студеното няма да превтасат. Имаше из нета рецепти за козунак по този начин, веднъж много добре стана - пекох го сутринта на Великден.

# 346
  • Русе
Скрит текст:
Ще правя хот дог по рецептата на i_peych https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_10.html. Дали ще стане, ако сложа лютеницата и кремвиршите при оформянето на питките, направо да се пекат заедно? Преди много време съм правила така и не беше лошо, но не по тази рецепта.

Понякога правя кренвиршки с тестото по тази рецепта. Бухват си нормално. Лютеница не съм слагал, но бекон, моцарела да.

# 347
i_peych много благодаря! И да се отчета, направих ги, без да добавям нищо вътре. Рецептата е уникална Yum

Последна редакция: вт, 26 фев 2019, 19:31 от Bo Bo Va

# 348
Утре искам да правя виенски шницели. Рецептите които гледах са еднакви, ако има тънкости моля споделете.

# 349
  • Norge
Бандитче, с малко закъснение...  Blush
Под марципан обработваш тортата по същия начин, както под фондан.
Марципан и до ден днешен е много обичан тук при мен и се ползва.
Момичетата са казвали, че тортата може да се измаже само с разбита (незаквасена) сметана под марципана. Аз самата това не съм го пробвала.
Сметаната обаче трябва да е разбита без захар!
При мен тя е с масленост 38%.

# 350

Аз имам бурата пак от Лидл, направо с домати като капрезе мисля да я направя, не се сещам за друг вариант. Някой с идеи?
така е най-добре - натюр. ако е и прясна е хубава, блага Simple Smile  Kissing Heart Kissing Heart  Този продукт не заслужава да бъде печен, достатъчно други сирена има.

# 351
Въпрос от серия странни 😉, преди съм засичала вкусни десерти със сиренето на Голдеса (сивото, лидълско), е да , но сега като взех....хич не се сещам на какво се бях облизвала....та моля за насоки, за какво го ползвате предимно.

# 352
  • Sofia
За колко време е нормално да се свари телешки джолан в херметическа?
Варя го повече от час и е гума Angry

# 353
Въпрос от серия странни 😉, преди съм засичала вкусни десерти със сиренето на Голдеса (сивото, лидълско), е да , но сега като взех....хич не се сещам на какво се бях облизвала....та моля за насоки, за какво го ползвате предимно.
Чийзкейк, млечни десерти в чаша, брауни с крема сирене...

# 354
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Утре искам да правя виенски шницели. Рецептите които гледах са еднакви, ако има тънкости моля споделете.

месото е телешко.
трябва да е начукано на тънко.
когато се пържи, трябва да плува свободно в мазнината, т.е. в доста мазнина се пържи.
използва се гхи за пържене, а не олио  Peace

# 355
  • Русе

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_18.html

# 356
  • София
Виенските са други - от много тънко разчукано месо, не кайма.

# 357
Здравейте! Имам рецепта за торта в която има крем сирене Филаделфия.Не намирам  нужната опаковка. Може ли да го заменя с Маскарпоне?

# 358
Утре ще правя Кордон бльо по повод. Правила съм го няколко пъти и се харесва. Досега филето     
 /пилешко/  го правя директно, без да го държа в каквато и да е марината. Мисля си дали няма да е още по-добре с марината и каква? Някоя/някой има ли такъв опит?

# 359
  • Русе
Скрит текст:
Утре ще правя Кордон бльо по повод. Правила съм го няколко пъти и се харесва. Досега филето     
 /пилешко/  го правя директно, без да го държа в каквато и да е марината. Мисля си дали няма да е още по-добре с марината и каква? Някоя/някой има ли такъв опит?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_7.html

Общи условия

Активация на акаунт