Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 322
Някой от съседите ни си изхвърля всичко що е обелки, яйца, шишета, чаени торбички и прочие през балкона. До нас е празно място с тревичка. Сега като се махна снега всичко това "цъфна" в огромни количества. Кооперацията ни е много малка и заподозряните са само три апартамента като изключвам себе си, разбира се. Омръзна ми да чистя. Не мога обаче да разбера кой точно хвърля, за да си поговоря с него.

Дайте идея лист с какъв текст да разлепя по вратите им.

Последна редакция: чт, 31 яну 2019, 15:29 от spring princess

# 1
 • Sofia
 • Мнения: 261
"Когато изхвърляте боклук през терасата, не забравяйте да изгрухтите" .

"Цял свят се бори срещу отпадъците, само нашия вход подкрепя замърсяването".

"Моля, на този лист да се запишат всички социално слаби съседи, които нямат необходимите средства за кош и изхвърлят боклуците през балкона си. Обещавам лично да даря по 1 кош на всеки .
1................................
2................................"

"Уважаеми, съседи, вече втора година почиствам градинката пред входа от личните ви отпадъци, не че ми тежи, но все пак, ще е възможно ли да спрете да го правите."

"По случай новогодишната заря от отпадъци, моля всички празнуващи да се погрижат за остатъците".

Ако искате да сте по-мила, може тип молба да го направите, че аз малко афектирано ги написах Simple Smile

# 2
 • Мнения: 322
Страхотно е! Ще си направя вероятно компилация от няколко. Не искам да съм прекалено груба, защото може да постигна обратния ефект, а именно да започнат да изхвърлят още повече. Лошото е, че не знам кой е. Ако знам е лесна работа. Ще говоря очи в очи с него/нея.

# 3
 • София
 • Мнения: 80
Подкрепям разлепянето на някакво послание.
Но такива свине няма да се трогнат. Дано все някой види кои са.

# 4
 • Мнения: 966
Въобще не личи да са писани в състояние на афект. Съвсем точни са - хем не са откровено груби, хем с насмешка. Абсолютно точни.... Първото и третото ми харесват най-много.

# 5
 • Мнения: 264
Сложи табелката във входа: До мизерниците,които си хвърлят боклука през терасата: всички знаем кои сте!

# 6
 • Мнения: 322
Е като ги знам, те ще се запитат защо не съм им го казала лично и ще имат право. Аз цяло лято като съм събота и неделя на терасата не можах да ги видя кои са, а са някои над мен, че ние сме на първия етаж.

Мисля да залепя по вратите на заподозрените табелка, в която не ги обвинявам лично, а някак си те да помислят, че точно за тях се отнася. Това с цел да не обидя другите съседи, на които ще им лепна въпросната просба в опит да попадна на извършителя.

# 7
 • Мнения: 1 097
Не е лошо , ама още един вариант. Направете общо събрание на кооперацията и събирайте допълнително по още ...10 лв за почистване. Така всички ще са недоволни и ще почнат да дебнат кой е. А когато сте група недоволни сте по силни ако само ти си недоволна.
Може пък така да спрат , ако не спрат поне ще имате бюджет за почистване или някой съсед ще ги излови кои са точно.

# 8
 • Мнения: 322
Другите се правят, че не забелязват. Само на мене ми боде сякаш бунището пред терасата ми и затова чистя. Със събрание няма как да стане, защото почти никой не идва на тия събрания. Реално 4 апартамента сме с изглед към празното място. Другите хал хабер си нямат, защото гледат в други посоки.

# 9
 • Варна
 • Мнения: 3 045
Лошото е, че не знам кой е. Ако знам е лесна работа. Ще говоря очи в очи с него/нея.
Лесно може да разберете.
Така и така чистите боклука. Правете го "разделно".
Все ще има някакви хартии, бележки от плащания, документи, писма...
Така ще "изкочи" собственика на боклука.
Не вярвам в дома си да унищожават документи със шредер.  Wink
Скрит текст:


# 10
 • Мнения: 267
Лепете бележки навсякъде- асансьор, на всеки етаж, по вратите ако лепите гледайте да не е с нещо, което трудно се маха(ще се озлобят). Свикайте много настоятелно събрание. Домоуправителя какво мисли по въпроса или не знае какво се случва?
Като много крайно решение, в много краен случай, съберете боклука и го изсипете пред вратите. Грубо и гадно е, но това което те правят не е по- възпитано. Понякога за да се справиш със свине няма възпитан вариант.

# 11
 • Мнения: 322
Домоуправителя каза, че това място е частно (не познаваме собственика) и не му влиза в работата да следи за чистотата му. Но той живее в другата част на кооперацията.

Това с изсипването на боклука съм го правила в предишната кооперация, където живеехме, когато бях дете, но знаех със сигурност, че това е жената, която хвърля. Отучих я веднага. Но лошото е, че сега се изхвърлят само органични отпадъци и бутилки. Никакви бележки и документи. Единственото, което знам за собственика е, че много обича плодове и чай. А да,  и яйца. Хвърлят се еднотипни неща като: обелки от банани, ананас, портокали, лимони, лук, зеле, торбички от чай, обелки от грейпфрут, черупки от яйца и бутилки, но всичко това в огромни количества. Днес събрах две торби общо 19 кг.

Но ти ми даде добра идея. Ако след разлепването на призивите ми нищо не се промени-аз пак ще събера боклука и ще го изсипя във входа ни директно. На купчината отгоре ще забуча табела с призив, на когото е боклука да си го изчисти. Но това е краен вариант. Явно борбата ще е безмилостна. Писна ми!

Последна редакция: чт, 31 яну 2019, 16:06 от spring princess

# 12
 • Варна
 • Мнения: 3 045
Понякога за да се справиш със свине няма възпитан вариант.
Разговор, който е добронамерен и напомнящ, че са хора ще свърши по-добра работа.
Представете си, че някое малко дете върши тази пакост - да гледа как лети балон?
В същото време родителите хал хабер да нямат.

# 13
 • Мнения: 1 097
Ами значи са повечко хора , такива количества само човек....това не е ли жокер. Едва ли във всеки апартамент живеят4+ души.

# 14
 • София
 • Мнения: 18 568
Мечтай си!
От 15 г съм в нашия вход. Съседите не са лоши, плащат си.
Обаче полянката зад блока е бунище! На всеки 3-4 месеца минава един човек и чисти. След месец пак е свинщина. Обаче при нас е пластмаса.
На този човек му напиши: Не е нужно да торите градинката!!!

Общи условия

Активация на акаунт