Живеене заедно преди брака

• 30 037
  • 762
  •   1
Отговори
# 690
Има и трети вариант - някой, за когото битовизмите са последен приоритет. Не очаква от жената да го обслужва, но е на санитарния минимум по отношение на домакинската работа. Мъжът ми е така и подцених знаците преди детето. И на мен ми беше добре да готвим 1-2 пъти седмично и да разчистим за 2 часа, а иначе клубове, пътувания почти всяка седмица, бира в парка и т.н. Но като дойде детето,  моите приоритети веднага се смениха, а той започна да скатава с рефрена " Сега защо е нужно да се прави това? Ми не чисти, кой те кара" . Не бих го нарекла точно егоист, не е използвач, по-скоро мързел за домашна работа.

# 691
  • София
Жената без сън и кръчма има близнаци. Обяснимо е положението.  Simple Smile
Аз със 1 не ми е ясно как ще се справя. Приятеля ми споменаваше 3. Добре, че не съм на 20, че няма да има време за толкова. JoyJoy

Magdalena1978, след като не можеш да го преглътнеш, да простиш и ти тежи толкова, по добре да преустановите. Няма смисъл и двамата да се мъчите.
Аз се дуех, че ще родя три - преди да родя първото. В момента бих родила второ само ако някой ме застави с пистолет. Всъщност и тогава не съм сигурна, че ще се навия.

# 692
  • Street of Dreams
Да де, ама вчера писахте какво изпитание за брака са децата и как романтиката излита и остават някакви наострени хора, дето до тогава не са се познавали. Не мога да цитирам дори по памет, ама никой не каза - откакто станахме трима, започна истинското щастие, сплотихме се, изживявахме мечтите си... Примерно...

Кръчмите се преживяват. Около мен ни родители, ни свекъри... Разчиташ на най-доброто и това е.

# 693
Скрит текст:
Жената без сън и кръчма има близнаци. Обяснимо е положението.  Simple Smile
Аз със 1 не ми е ясно как ще се справя. Приятеля ми споменаваше 3. Добре, че не съм на 20, че няма да има време за толкова. JoyJoy

Magdalena1978, след като не можеш да го преглътнеш, да простиш и ти тежи толкова, по добре да преустановите. Няма смисъл и двамата да се мъчите.
Аз се дуех, че ще родя три - преди да родя първото. В момента бих родила второ само ако някой ме застави с пистолет. Всъщност и тогава не съм сигурна, че ще се навия.
Все си мисля, че и при приятеля ми може да настъпи такъв обрат.
То въпроса не е в кръчмите. Всеки си има по нещо, което обича да си прави. Дали ще се лакира, гримира, на кафе, да поспи, да почете...

# 694
Това за децата - не мога да кажа, че отношенията ни са се изострили, по-скоро обратното, но време за излизания, концерти и т.н. няма. А и да има - излизаме поотделно, та в този смисъл все още не е както преди. Но откъм здравина на семейната клетка детето беше стъпка нагоре - само двамата сме в гледането, така че това стиковане ни беше голям опит, положителен.

# 695
Да де, ама вчера писахте какво изпитание за брака са децата и как романтиката излита и остават някакви наострени хора, дето до тогава не са се познавали. Не мога да цитирам дори по памет, ама никой не каза - откакто станахме трима, започна истинското щастие, сплотихме се, изживявахме мечтите си... Примерно...

Кръчмите се преживяват. Около мен ни родители, ни свекъри... Разчиташ на най-доброто и това е.

Става проблем, ако нямаш помощ от никъде. Прави ми впечатление, че родители които са оставени да се грижат сами за децата си почват да не понасят партньора си - обвинения, кой какво и защо не е направил. Другия как се
бил прецакал. И за какво сте заедно тогава и сте го създавали това дете? Аз не мога да си представя да гледам сама дете и да нямам и минута лично време за себе си, че аз ще се побъркам. И после един ден да му се отблагодаря на това дете, че едва ли не до психиатрия ме е докарало, ако не съм се развела и с баща му. Няма ли помощ от никъде по-добре да не се създават деца. Да пренебрегнеш себе си в името на детето е нещо страшно изродско, защото после след години избива на други крайности (разводи, кръшкания, дискотеки - да наваксаш всичко, което детето ти е "ограбило"). Не е героизъм да си прецакаш живота заради децата, жалко е - от такива връзки излизат после осакатени морално и психически деца.

# 696
Спането и кръчмите наистина са мираж, когато имаш деца + още много работи. Та, добре е младите хора да не живеят в заблуждение, че при тях няма да е така.

Децата са изпитание, точно защото не спиш пълноценно и нямаш време дори да идеш до тоалетната. Отделно, че доста хора изпадат в следродилна депресия, включително и мъже. Шест години по-късно мога да кажа, че сме доста по-сплотени и близки от преди, но в началото беше смърт!

# 697
Личи ти, че нямаш деца, Нина Wink Първо едно здраво дете не е задължително да те зароби кой знае колко. Второ, то от един момент нататък тръгва на градина, училище и т.н. Трето, с бащата може да се редувате, а повечето хора имат и навити роднини, на които оставят детето. И накрая с децата и бащата може да обикаляте навсякъде и да си изкарвате екстра също.

# 698
Спането и кръчмите наистина са мираж, когато имаш деца + още много работи. Та, добре е младите хора да не живеят в заблуждение, че при тях няма да е така.

Децата са изпитание, точно защото не спиш пълноценно и нямаш време дори да идеш до тоалетната. Отделно, че доста хора изпадат в следродилна депресия, включително и мъже. Шест години по-късно мога да кажа, че сме доста по-сплотени и близки от преди, но в началото беше смърт!

И пак се пита в задачата защо бабите и дядовците не помагат? Аз до една възраст съм била при тях. Гледам не съм се повредила. Едно време всички са били заедно и са си помагали - ако искате да сте супер модерни се оправяйте сами. Ама после не ревете - имам приятелка, която само циври колко трудно й било - ама като кажа да се обади на свекърва си, за да излезем на по кафе се почва: Аз тая змия няма да я оставя с детето си!
Е?! Кой е кривия?

# 699
А като не искат да помагат или не могат, какво предлагаш? Насила гледане на внуци не става Simple Smile

# 700
Ами защото като заимаш деца, все пак се очаква, че си достатъчно зрял и може да понасяш стоически някакви периоди без кефове. Да знаеш, че кефове не ти се дължат и да не впрягаш други хора, щото ти се живее. На бабите също може да им се живее.

Ако бабите помагат, е чудесно, но не може двойки да си правят сметка как ще си изгледат детето с баби, щото да не излезе сметка без кръчмар.

# 701
Магдалена, имаш ли други основания да мислиш че има някакви задни помисли мъжа ти?
Да, имам.

Последна редакция: пт, 08 фев 2019, 17:33 от Magdalena1978

# 702
  • Street of Dreams
Може да са мъртви или да живеят на 3000 км, Нина. Всичко може. Аз никога не съм разчитала, че някой ще ми гледа детето, освен аз и баща му. С помощ със сигурност ще е по-добре, но то си е наше.

# 703
  • София

абсурТ, да, реално очертах тези граници вече и осъзнавам, че не е било много правилно от моя страна. Иначе ние вече имаме двамата едно детенце. Пусто доверие, трудно го давам пак, отново.

Разбирам, ама си мисля и друго- един узрява по- бързо за дадено решение, а друг- по- бавно.
Всъщност, ти не си го напъвала, че от немай- къде да поиска да се ожените.
Просто е осъзнал по- късно, че също го иска.

Ако поставиш на везните всичко, което той представлява и ти " дава" във връзката ви, срещу "прегрешението му", кое надделява?
И наистина ли си заслужава да сложиш кръст на възможността да бъдете истинско семейство, каквото и на детето ви е нужно? newsm78

# 704
А като не искат да помагат или не могат, какво предлагаш? Насила гледане на внуци не става Simple Smile

Ами тогава бабите да нямат претенции децата да се кръщават на тях. Simple Smile
По повод, ако всичко може ОnDiNe_  говорим, когато може а не се иска! Защото свекървите и тъщите реват за внуци - после да го гледаш на скайпа или през прозореца не е само това "имането на внуче".
Мой братовчед живее в чужбина (майка му и майката на жена му отскачат периодично, за да им помагат и да им отнемат грижите от децата). Не ми разправяйте, че това няма как да стане. Ако сте в лоши отношения с родителите си даже и в съседния вход да живеете няма да ви погледнат, вината за което ще си е само ваша....

Общи условия

Активация на акаунт