Живеене заедно преди брака

• 30 030
  • 762
  •   1
Отговори
# 705
И пак опира до бащата евентуално. До колко е разбран, да не прави проблем, че не е лъснато и няма ядене, да може да гледа детето 2-3-4 часа+смяна на памперс.
Бабите ако искат може да гледат детето, ако не - никой нищо не може да им каже. Баща ми едвам себе си гледа, за дете абсурд. Свеки също е възрастна и с болки, как да я искам от нея. Може да седи при бебето и да го варди, но проходи ли, абсурд да тича след него.

# 706
Какво съм виновна аз, че родителите ми не искат да гледат внуци? Това си е тяхна работа.

# 707
Магдалена, не се обвинявай за резервите си за втори брак. Твоето поведение е следствие от неговото все пак, не е да речеш през цялото време той да е настоявал, а ти да си се дърпала.

# 708
Какво съм виновна аз, че родителите ми не искат да гледат внуци? Това си е тяхна работа.

Извинявай ама за мен това не е нормално поведение. Защото всички, които познавам около мен разчитат на родителите си. Не генерализирай - по-скоро си изключение от правилото.

# 709
  • София
Това за децата - не мога да кажа, че отношенията ни са се изострили, по-скоро обратното, но време за излизания, концерти и т.н. няма. А и да има - излизаме поотделно, та в този смисъл все още не е както преди. Но откъм здравина на семейната клетка детето беше стъпка нагоре - само двамата сме в гледането, така че това стиковане ни беше голям опит, положителен.
Ние излизаме - и сами с приятели, и заедно, имаме време за себе си. Пътуваме сами също..абе не можем да се оплачем, помагат ни много. Не бих имала второ защото чисто психически не бих могла да издържа, въпреки всичките почивки, излизания и т.н. Лично аз адски се изнервям от безкрайното повтаряне на едни и същи неща, от мисленето нонстоп за друг човек, от зависимостта.

Хубаво е човек да е откровен със себе си и да си прецени силите. Аз моите си ги знам и не искам да се изсилвам.

# 710
Ако разчиташ на родителите си и не се справяш с бебе, не си готов за деца. За съжаление повечето хора създават деца без готовност.

# 711
Е ето моя случай е съвсем реален.

Ами хората с болни или възрастни родители, които самите те изискват грижи? да не раждат деца ли?

# 712
Въпросът за бабате направо не е сериозен, но да отговоря, доколкото мога.

Ако кърмиш, бабата няма какво да помага - детето е лепнато за теб денонощно. Нощем е чудо неземно, ставаш по n пъти, сутрин окончателно най-късно в 7-8. В нашия случай родителите ни са помагали, но предвид, че живеят в други градове, нали се сещаш колко често се е случвало. Аз се бях пренесла у майка ми по едно време, но освен да поспя до 9 часа, тя нямаше как да помогне много с друго. Кафето с приятелки беше НЕВЪЗМОЖНО. Случвало се е най-много 2-3 пъти за бебешкия период. Приличах на зомби, бях изнервена до крайност. Пътуването с бебета между другото е много, много трудно, моите почти не спяха в колата, а второто ми дете щом се качеше с почваше да реве като магаре. Като беше на 4 месеца се наложи да ходя на сватба на сестра ми на морето - нищо не видях от сватбата, защото бебето се събуди и ревна за мен, а на връщане рева 6 часа от 8. Как оцеляхме с мъжа ми, не знам. Сега сме добре, диванетата поотраснаха, ходим на почивки и по ресторанти, но е трудничко - постоянно си трябва обгрижване. Срещите с приятели се осъществяват, но така или иначе се виждаме предимно с децата, ние си говорим между другото.

# 713
Ако разчиташ на родителите си и не се справяш с бебе, не си готов за деца. За съжаление повечето хора създават деца без готовност.

Казва жената, която нарича мъжа си "провайдър"...
И доста хора, които получават помощ се справят доста добре.

# 714
Аз не наричам мъжа си провайдър, това е лаф от форума и е за хора с чувство за хумор.

И да, с времето може и да оцениш какво казвам, но е много ценно двама да се справят сами с детето/децата. Бабите са бонус, не са основа на детегледането.

# 715
Повечето ми приятели си гледат сами децата и се справят отлично. Факт, бабите са бонус и не живеят у вас, че да разчиташ основно на тях.

# 716
  • Street of Dreams

Извинявай ама за мен това не е нормално поведение. Защото всички, които познавам около мен разчитат на родителите си. Не генерализирай - по-скоро си изключение от правилото.

Може би всички около теб, а около мен - никой. Живея в чужбина и тук е абсолютно немислимо да разчиташ на родителите си да ти гледат детето, да ти се месят, да помагат в къпането или в каквото и да е.  Както и е немислимо родители да не могат да се справят сами с гледането, та да търсят 70- годишните си майки. Децата отиват при баба и дядо, за да им се порадват, а не като помощ на някого. Дете раждаш на себе си, а не на свекърите и майка ти. Ако мислиш, не можеш да го гледаш - никой не може да те накара "да му родиш внук".

# 717
  • София
Lady Stardust, ти искаш да откажеш хората да раждат, не е задължително. Първото ми беше горе-долу като описаното, но второто беше няма такова бебе -ангелче...

# 718
Ако поставиш на везните всичко, което той представлява и ти " дава" във връзката ви, срещу "прегрешението му", кое надделява?
И наистина ли си заслужава да сложиш кръст на възможността да бъдете истинско семейство, каквото и на детето ви е нужно? newsm78
..

Последна редакция: пт, 08 фев 2019, 17:34 от Magdalena1978

# 719
Lady Stardust, ти искаш да откажеш хората да раждат, не е задължително. Първото ми беше горе-долу като описаното, но второто беше няма такова бебе -ангелче...

Искам да са подготвени, а не като мен - да паднат в дупката. Както казах, вече всичко е наред при нас, децата се кротнаха, живота продължава.

Общи условия

Активация на акаунт