Живеене заедно преди брака

• 30 039
  • 762
  •   1
Отговори
# 720
  • Street of Dreams
Магдалена, живеете зад стени на недоверие и двамата сте с един крак вънка от тази връзка...

# 721
  • София
То падне ли се дзвер, няма как да си подготвен. Joy

Магдалена, тъй се не живей! Кошмарно звучи, описаното от теб...

# 722
  • Бургас
Какво съм виновна аз, че родителите ми не искат да гледат внуци? Това си е тяхна работа.

Извинявай ама за мен това не е нормално поведение. Защото всички, които познавам около мен разчитат на родителите си. Не генерализирай - по-скоро си изключение от правилото.

Може би всички около теб, а около мен - никой. Живея в чужбина и тук е абсолютно немислимо да разчиташ на родителите си да ти гледат детето, да ти се месят, да помагат в къпането или в каквото и да е.  Както и е немислимо родители да не могат да се справят сами с гледането, та да търсят 70- годишните си майки. Децата отиват при баба и дядо, за да им се порадват, а не като помощ на някого. Дете раждаш на себе си, а не на свекърите и майка ти. Ако мислиш, не можеш да го гледаш - никой не може да те накара "да му родиш внук".
Е, да, ама ние живеем в България, където на места още битува патриархално-ориенталската организация на семейства, както  и колективното отглеждане на деца. Край мен е пълно с млади семейства "зачислили" за всеки уикенд децата на някоя баба, още от петък. Тези , които живеят заедно с родителите си , също са доста.

# 723
  • София

Казва жената, която нарича мъжа си "провайдър"...
И доста хора, които получават помощ се справят доста добре.

Хем нямаш опит, хем се аяждаш, а защо? newsm78

Хората, които се справят добре сами, са еталона за зрялост и готовност, а не тези- дето с помощ се били справяли "доста добре".

# 724
  • София
Магдалена, звучиш ми интелигентно и някак хем разумно, хем чувствително. Не го казвам, щото сме в бгмамата, но не мисля, че проблемът е в теб. Не се обвинявай, защото имаш причини за недоверието си.
В крайна сметка, защо не живеете просто без брак? Не разбирам. Отпусни си душата малко, дай шанс да сте по- сплотени, но не сключвайте брак.

# 725
  • Наблизо
Една от причините да нямаме още деца е И това,че за всичко трябва да си плащаме на детегледачка.
И ние сме в чужбина,родителите ни все още работят и ще работят още едно 8 години и са далече.Свекърите ми са чужденци,също са млади и работят.Знам,че ще се радват на внучета да им ги пращаме ваканции,но това отглеждане,както е в България,няма да стане.
Ще си ги гледаме абсольтно сами докато са бебета и се опитвам да се подготвя психически.

# 726
В чужбина обаче работодателите са по-гъвкави, сестра ми например мина на по-кратко работно време + работа от вкъщи и съумя сама да си гледа детето. Това в България е почти невъзможно.

# 727
  • MI
Да, имам. Мисля, че става въпрос за пари.
Скрит текст:
Преди години твърдеше, че няма никакви свои пари по сметка, че всичко бил носил в къщи. Тогава, преди години му се накарах, че не може човек да няма негови собствени заделени средства на влог, да прави да струва, да си има негови средства 'бели пари за черни дни'. Вече след колко години малкия като си играеше с телефона му е отворил някакво електронно банкиране, та видях че всъщност има сметка на негово име. Питам го после в прав текст: имаш ли средства на твое име? Мълчи като пън, нищо не казва.
А относно парите аз винаги си поемам всички свои разходи. Не съм му легнала финансово на неговите плещи. Още повече, че зная колко пари отиват за жилище в строеж.
Днес интуицията ми работи добре. Simple Smile За мен единствения полезен ход е да поговорите наистина откровено, включително за пари. Т.е. ти да му обясниш защо му нямаш доверие, да изслушаш неговите доводи и да му опишеш ти какво точно разбираш под семейство - включително финансовата част. Може да се поскарате, но по-зле от това накъде?! Така поне има някакъв шанс да разбере че ножът е опрял до кокал и или променя отношението си, доказва че ти има доверие, или няма как да се върви напред. Но поискай конкретни неща, ти сама си знаеш какви, ако ще да е общ бюджет. Така сама ще видиш смисъл има ли или не. Но със сигурност няма смисъл да продължавате по този начин, мъчение е както за двама ви, така и за детето.

Ох, момичета, животът не е само забавление. И да не са децата, пак идват моменти без забавление и с повечко проблеми. Никого не е подминало това.

# 728
Магдалена, живеете зад стени на недоверие и двамата сте с един крак вънка от тази връзка...
Да, така си е. Трябва да реша дали се опитаме да спасим нещата - или всеки по пътя си. Или може би първо да се опитаме да спасим нещата и ако не се получи така или иначе всеки по пътя си.

# 729
  • София
Ти си покриваш разходите, а тези на детето ви?
Или аз нещо не разбрах, че си имате вече дете.
Странно ми е двойка с деца и единият си кътка паричките, за да СИ строи.

# 730

Може би къта само излишъка, след обгрижване на детето и семейството.

# 731

Може би къта само излишъка, след обгрижване на детето и семейството.
Не, не си кътка паричките. Той покрива за сега всички разходи, вкл. и за детето докато съм в майчински - в момента.

Последна редакция: пт, 08 фев 2019, 17:35 от Magdalena1978

# 732
  • София
Магдалена, говори с него. Не се насъсквай срещу човека само защото 3-4-5 непознати жени смятат, че едва ли не всичко е загубено. Имате дете, той явно е поел финансовата грижа. Бракът е просто подпис - аз упорито не исках да подписвам втори път, просто не вярвам в брака като институция. Мъжът ми настояваше и накрая ми писна - той и досега е наясно, че съм отстъпила не защото внезапно съм поискала да се бракувам втори път, а просто от умора.

Каквото и да си пишем тук, важно е ти как се чувстваш без да се настройваш отрицателно заради писанията на потребителите Х или У. Разбери се с него, двойката сте вие.

# 733
  • MI
Да, говорете,но този път наистина откровено за всичко и най-важното, сложете нещо измеримо като стъпки, които трябва да бъдат предприети за да се оправят нещата.

# 734
Да, при всички положения трябва да поговорим пак. Поне си излях болката.

Общи условия

Активация на акаунт