Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Торта Raffaello

  • 60 362
  • 58
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 11 508
тортата е страхотна и аз мисля да я направя, но имам един въпрос - трябва ли да се слагат плодове между блатовете? струва ми се, че малко ще се позагуби кокосово-шоколадовия вкус?

# 46
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 689
тортата е страхотна и аз мисля да я направя, но имам един въпрос - трябва ли да се слагат плодове между блатовете? струва ми се, че малко ще се позагуби кокосово-шоколадовия вкус?

Здрасти Simple Smile

Аз шоколад не слагам (имай предвид, че и така е сладко). А от плодовете слагам ягоди, банани или ананас. Най-много ми харесва с ягоди, но още не им е сезона. Разбира се, че може да я направиш и без плодове, а например с бадемови ядки - въпрос на вкус.

Само забравих да кажа - не забравяйте да сиропирате блатовете (не много) за да не ви се стори суха. За българския вкус това е задължително (тук обаче са свикнали на сухи сладкиши).

# 47
  • Мнения: 11 508
благодаря наталина   bouquet
аз мислех да взема и малко шоколад за да направя топчетата, не за самия крем.

# 48
  • Мнения: 63
Страхотна е!  bouquet

# 49
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
тортата е страхотна и аз мисля да я направя, но имам един въпрос - трябва ли да се слагат плодове между блатовете? струва ми се, че малко ще се позагуби кокосово-шоколадовия вкус?

Аз сложих между блатовете нарязани на дребно плодове от консерва тропически плодове / ананас, манго, гуава/, а самите блатове сиропирах със сока от консервата. Стана много добре и се "върза" страхотно с кокосовия вкус Peace.
А топчетата направих от ситно смлени бисквити, орехи, малко масло, пудра захар и гореща вода до получаването на тесто.

# 50
  • Мнения: 11 508
mari_eta, благодаря за идеята   bouquet

# 51
  • дълбоко,дълбоко в прованса
  • Мнения: 190
Хайде и аз да се престраша да покажа втория си опит за "Рафаело" Embarassed.Между блатовете сложих ягоди от сладко-собствено производство.И сиропа за блатовете е пак от сладкото,размито с малко вода и повряло на котлона.

Благодаря, Наталина за лесната и вкусна тортичка, а също и за съветите  bouquet

# 52
  • Мнения: 1 369
Благодаря ти, Наталина. Сега ще чакам вдъхновение и се хващам за работа:)

P.S. Дойде вдъхновението:) Не за целувчения Рафаело, за другия. И понеже видях,че вече са пуснали от онези грамадните ягоди и набързо стъкмих тортата. Много вкусно! Оказа се, че съм си купила неподсладено кондензирано мляко, но с малко пудра захар го докарах на вкус, даже така не е и много сладка. На единия ред сложих ягоди, на другия- киви. И направих захарен сироп с портокалови корички за напояване на блатовете. Прилагам и малко снимков материал:)
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=187775&photo=40
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=187775&photo=41
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=187775&photo=42

Последна редакция: вт, 12 фев 2008, 20:57 от KikiNiki

# 53
  • Мнения: 4 274
На мен крема нещо не ми стана както трябва, за това няма да пускам снимки.  Embarassed Иначе беше вкусна, изяде се.

# 54
  • Мнения: 21 061
Не знам как съм пропуснала да се изфукам  Embarassed с моята тортичка, потърсих я и не я намерих. Правих я през лятото, стана чудесна и много се хареса. Блатът е много сполучлив, кремът много вкусен. И стана много лесно, а аз преживявах, че няма да се получи, струваше ми се сложна на пръв поглед, при това бях на гости, а не вкъщи, но понеже показах рецептата, решихме да я опитаме. Наталина,   bouquet  bouquet  bouquet

# 55
  • Мнения: 27
Аз имам въпрос? Направих крем по рецептата, а краве масло ме все едно пресече.Защото така?

# 56
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 689
Аз имам въпрос? Направих крем по рецептата, а краве масло ме все едно пресече.Защото така?

Здравей!

Получило се е така, защото маслото и кондензираното мляко не са били с еднаква температура. Ще оправиш много лесно нещата, ако интензивно бъркаш за кратко време крема на водна баня (достатъчно е само леко да се затопли и отпусне маслото. Има и друг вариант, да го пуснеш в миквовълнова печка за няколко секунди. Peace

labrex твоята тортичка я помня,беше я показвала в темата за тортите май.  Hug Heart Eyes

Момичета тортите ви изглеждат прекрасно!  bouquet

ПС. Аз съм се наточила скоро да експериментирам и с същия крем, но с бишкоти и с вафли - хем по-лесно, а и си мисля, че вкуса ще е подобен. Така изникват и нови варианти.

# 57
  • Мнения: 21 061

labrex твоята тортичка я помня,беше я показвала в темата за тортите май.  Hug Heart Eyes


Там ли съм се осмелила да я сложа? Embarassed Затова се чудех, че я няма в темата, а аз съм я сложила при баш майсторките. Смела постъпка! Embarassed Все едно, тортичката е супер!  bouquet

# 58
  • Мнения: 506
Вчера пробвах тази торта и май е много маслен крема за мен,но само за мен защото вече я няма Laughing.Направих я по идея на Наталина с бишкоти,защото е по-лесно и ми хрумна как да направя от тях сърце и понеже ягодите навсякъде бяха свършили по случай празника, сиропирах бишкотите с сок от кайсии и сложих плодовете между блатовете,съчетанието сладко-киселко много се тачи в къщи.
По-късно ще сложа и снимчицата.

Последна редакция: ср, 27 фев 2008, 10:40 от янамед

Общи условия

Активация на акаунт