Предизвикателство Рапунцел-Дълга и здрава коса до юни 2019

• 50 531
  • 479
  •   1
Отговори
# 270
Програмата за днес:
1. Стоя  с домашна маска (свинска мас+жълтък+оцет+стимулант) много импровизирана и на око. Свинската мас по принцип се смята за гадна знам,но тя е благодат за сухата ми коса и затова днес реших да я включа. Правя отвреме-навреме такива маски тип " салати им викам",защото са със зехтин и оцет😀 и разни такива бъркочи.
2. Ще измия с някакъв дрогериен силно измиващ шампоан,който хвана.
3. Балсам Елидор(от Одрин си купих и съм много приятно изненадана,червен за боядисана коса,огромна опаковка от складовете,доста приличен бих казала и ми допадна,сигурно ще си купя пак).
4. Маска няма да слагам.
5. После ще сложа някакакъв финиш-но се колебая какъв да е-Л2 или митик ойл,да слагам ли изобщо?! Имам балсама на милк шейк,този дето на ванилия прилича, пълна опаковка,но май нищо ни прави и не знам как ще го изхабя, слаб ми идва може би. Та,това е. Стремя се да избягвам сешоа  и последните 3 пъти не съм използвала. Сега стоя със загрята хавлия на главата. И ще постоя поне 1 час преди да се изкъпя. Това е за днес. Гледам да мия косата два пъти-в сряда и в неделя горе-долу.

# 271
Мис, ще те натупам :Д С целувки разбира се, но нали трябва и да ти се скарам! Grinning Според мен излишно се страхуваш от маските. Слагай на воля, слагай и финиш, митик оил звучи добре за твоята коса! Ти си с много гъста и чуплива "чума" дето вика принцесата и аз не бих я оставила без финиш. Но ти си я познаваш най-добре, това е само моето мнение. Simple Smile

Аз днес бях много фрийстайл и претупах грижата за косата, ама карай. Мих след тренировка във фитнеса, та затова. Поне бях на саунаю но не с екстра грижа за косата.

Миене 9
1. Шампоан Дисциплин Керастас
2. Маска Хроноложист за 5 мин
3. Балсам за обем ДМ 1 мин
4. Масло от шипка по дължините 1 чл без отмиване
5. Шу Камелия

Излезнах с мокра коса и се прибрах веднага, сега суша на стайна.
Сложих преди малко и серуми разбира се.
Косата ми е пораснала с около 1.8 см от 25.1.
По метода с меренето от гърдите надолу. :Д Т.е. ще ударя 2та см за 1 месец. Да ви кажа очаквах повече предвид серумите, но да видим.

Последна редакция: ср, 20 фев 2019, 19:17 от bananadana

# 272
  • Wonderland
Привет, прекрасници Kissing Heart Аз съм с два отчета,но са едни и същи с много малка разлика в преуоша, затова ги пиша в едно :
Bananadana, изкуши ме Blush с това шипково масло да пробвам следващия път. Аз го използвам само за лицето.
1. Преуош с домашен еластисайзър/ стимулант на Икаров- стоях 2 часа.
2. Шампоан Меди Фолиген - стана ми любимец!
3. Маска Кюн- 20 минути, отмиване с ледена вода.
4. Маска Терапист - 20 минути, отново леден душ за косата и подсушаване с тениска.
5. Серум Епруваж.
6. Балсам Л2 без изплакване.
7. Нектар термик и олио Елексир/ Олио Ланза.
Хубав и усмихнат ден, момичета! Kiss

# 273
  • Варна
Мис в случая съм съгласна с Бананадана. Не лишавай косата от маска заради преуоша. От финиши също. Клепай смело милкшейк и след него олио.
  Аз преоткрих така нищоправещото олио хроноложист🙄. Клепам го сутрин и вечер преди лягане в дните, в които не мия. Косата е една луксозна, лъскава и ппдредена.

# 274
От днес:
1. Измиване с Юсерин дермо капиляр за чувствителен скалп
2.  Маска Гарниер с годжи бери
3. Л2 двуфазен балсам след измиване
4.Митик ойл финиш
Скромно и не трябваше да я мия днес,но не знам защо така ми се омазнява. В Сряда я мих, и днес корените меко мазни. Никога не съм била така.

# 275
Здравейте, след като изкарах няколкодневна депресия заради косата, днес вече нещата са добре и идвам да споделя.
Последните три измивания ползвах домашния еластисайзър. Да, знам, че е много, но бях побесняла нещо. Утежни ми чак на третото измиване, и то съвсем леко. Вчера се изкъпах с бебешкия шампоан и с дрогерийна маска Garnier Olive Mythique. Това ми се видя най-хидратиращо в магазина Grinning. Нанесох обилно количество, след това изсуших съвсем леко и напръсках с JF и сложих Митично олио. Оставих косата да изсъхне сама и днес съм очарована. От години косата ми не е приличала на нищо без преса/четка. Е, днес твърдя, че смея да изляза без термична обработка Grinning
Много се чудя на един травъл сет Kerastase Densifique. На заплата ще сменв шампоана с такъв на Меди и ще поръчам някоя и друга маска.

# 276
Нещата се получават,просто е нужно малко търпение,нищо не става с вълшебна пръчица 👌😊

# 277
https://remedium.bg/product/144282/herbal-time-hininova-voda-za- … opad-h200-ml.html
Взех си този спрей, смесих го и с портокалово масло, уж за загряване малко, главата ми мирише на капи портокал 😝 аз не целя дълга коса, но ви следя

# 278
  • Варна
  Gerrche много добре изглежда косата. Hug Зарежи ги Денсифик не са за изрусена коса пък била тя и тъничка. Ако измиеш с шампоан Денсифик има да ни псуваш до коледа-вервай ми  Laughing.
 Ако вземеш шампоан на Меди друг няма да ти е нужен. Маски....там е друга работа  Laughing

Моят протокол от днес....
 1. Преуош-Напура енерджи S2 на скалпа и еластисайзър екстрийм по дължините.1ч.
 2. Измиване с  Label. M Intensive Repair Shampoo  newsm78. Ако щете ми вярвайте нито знам,че го имам това чудо нито помня кога и от къде съм го купила  Laughing. Явно съм го тествала-не ме е впечатлил и съм го зарязала в дълбокия шкаф  Laughing. Днес обаче определено успя да ме впечатли. С малко количество направи обилна пяна. Почувствах си косата измита без да е премита.
 3. Маска Хроноложист 30ми.. Заложих на сигурното,защото не знам какъв номер може да ми скрои шампоана.
 4. Хидратиращия балсам на Марокан изплакнат със студена вода.
 5. Меди за фуликули на скалпа, Ланза хелдинг серум и хидратиращото термо на Лалга по дължините.....
 Резултатът определено ми харесва. Плътна,спокойна бляскава коса.

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 18:57 от prinzesata

# 279
Здравейте, знам че не е по темата,но ви следя от самото начало и виждам, че сте доволни от шампоан Меди. Бихте ли показали как изглежда и откъде го поръчвате? Благодаря предварително Blush

# 280
  • Варна
 Петя Меди е Медисютикълс всъщност.....В БГ ги има само в Златна Рибка. https://www.zlatnaribka.com/mediceuticals

# 281
Отчет: последните 2 миенета експериментирам само с евтини продукти, дпш и олио. Този път ползвах арган- чисто. Много съм доволна. Дебелите коси искат дебели мерки. :Д Внимавам с количествата, че се натрупва олиото, но го запечатвам отгоре с някой финиш. Сега съм си харесала този на елсев заради аромата и ми действа супер. Тази седмица получих изключително много комплименти за косата си, веднъж дори от непозната в автобуса! Косата е супер жилава от олиото (не слагам нищо друго за финиш освен арган и елсев) и се къдри малко повече от нормалното. 

Клъцнах оттук от там по някое крайче, нямам търпение да си отрежа косата на черта след няколко месеца. Цъфтежи се появяват само след сешоар-директно следя за броя им и съм сигурна, че моята коса мрази сешоарите! Нямам скъп такъв и едва ли бих вложила много пари за нещо, което почти не ползвам, но кой знае... :Д

Та така. За мен започна днес месец 2 от предизвикателството. Надявам се на повече от 2 см растеж. Трябва да взема мерки с прибирането на косата нощем, че става все по-дълга и буйна и вероятно я повреждам като се въртя и спя върху нея.

# 282
  • Стара Загора
Момичета, импулсивно си купих един хининов шампоан, но не знам дали да го ползвам. Косата ми трудно понася смяна на шампоан от лятото е на хидратиращ на Тресеме Иии сега не знам дали да рискувам.. И двата в едно миене да използвам ми се струва безсмислено... Съвети?

# 283
Хинин по- добре спрей, да стои повече на скалпа, но щом си взела ползвай, за да не ми изсушава дължините аз веднъж измивам с хининов, държа го по- дълго , примерно 4-5 минути, измивам, след това с някой хидратиращ втория път и накрая балсам/ маска..но дългосрочно наистина ми изсушават и на Милва и чуждите такива

# 284
От Хининовите води, най-много бях доволна от тази на ADDA. Много бързо свършва, но много добре ми действаше за растеж, когато бях с черна коса и с много мазни корени. Оливах си здраво скалпа, но не пръсках и не слагах по дължините, защото много ги изсушаваше.

Общи условия

Активация на акаунт