Предизвикателство Рапунцел-Дълга и здрава коса до юни 2019

• 50 549
  • 479
  •   1
Отговори
# 285
Интересно, може и аз да пробвам с хининова вода. Трябва да видя има ли я изобщо тук. :Д

Днес ми се наложи да мия пак косата, че я наклепах с една маска за лице и се омазни отпред ужасно.

1. Ш ДМ кафяв
2. Ш Меди фолиген
3. Маска Еликсир Керастас
4. Арганово масло 100% почти цяла чаена лъжичка по цялата коса
5. Шу камелия
6. Спрей за вълни лореал
Оставих на стайна темп. да изсъхне. После сложих серуми. Косата ми стана изключително дефинирана, което не винаги ме кефи, затова я минах 2 пъти цялата с тенгъл тийзъра и се получи разкош! Уникаааално яка, мека, лъскава, дебела, гъста и обемна коса с подчертани големи вълни, не точно завъртяни малки къдрици.

За гроу горджъс: ей много бързо свършва това нещо. Почна ли да го слагам всеки ден, направо ме боли сърцето как се изпразва бутилката. Скъп е много и силно се надявам този месец да ме зарадва с едни 3 см растеж! Иначе ще ми трябва екстра мотивация да го поръпам пак. Иначе скалпът ми е супер обгрижен, косата като че ли се сгъстява още повече, наблюдавам особено отстрани на челото от 2те страни и пътят ми е станал като конец. За сгъстяване действа! Дали това  епозитивно при вече тежка коса-ще видим.

# 286
  • Варна
 Как го клепаш това чудо  newsm78. В момента е 40 паунда 90мл. и мнооого му се чудя  Laughing. Чела съм назад в профи темата,че е мега интензивен. Мацките го нанасяха по следния начин: Слагат една пипета на дланта и с пръстите на другата ръка ннасят по скалпа. Свиди ми се такава цифра честно  Laughing особено без кой знае каква нужда.

# 287
Аз не го клепам по инструкции от опаковката. Пише по 20 капки на ден макс. Ама как да ги преброя тия капки като пипетата ми се губи в косата, затова... нанасям с надолу главата толкова, че целия скалп да получи от серума. Обикновено това са 3 пипети! :Д в шепа не бих наливала серума, едно че може да се разлее, второ не е прецизно нанасянето. Нанасям с пипетата директно по скалпа. Иначе може да си намажеш вместо скалпа дължините и... кусур му на серума. :Д

Освен това серумът има нормална и интенз версия, интензът е по-скъп естествено, аз имам него. Беше 70 евро за 90 мл. Не толкова интензивният е 50 за 90. Обаче тия 90 мл как бързо свършват..... Айде дори да слагам само 20 капки пак ще свърши бързо. На половината ми е за 1 месец, а съм го ползвала 4 пъти седмично макс, редувайки го с нуминокс, плантур и един друг от амазон. :Д Абе пробвай. Мирише мнохо добре и прави хубава косата в корените, а и излизат 1000 бейби косички.

# 288
Момичета,толкова сте заразни с тези ваши ритуали за коса...Тази вечер ми беше ред да си мия косата и то като се започнаха едни маслени бани със зехтин,измиване с хидратиращи шампоан и маска на Oway,след това хайверен балсам за обем на Алтерна,след това серум Епруваж за скалпа и на финал 5,6 помпички олио на Ланза...и през цялото време,докато си правя баници по главата,и си мия банята,и си правя ексфолиант на тялото,и си пея...ММ звънил няколко пъти,но кой да чуе...така се беше притеснил ...еххх...красотата изисква жертви 😁👌

# 289
Привет момичета!
Минавам набързо, че съм в бюрото. За хининовите продукти- навих се и ще си поръчам тези на Милва, шампоан, балсам и маска за коса. хининова вода си имам още, но няма да е зле май да си взема още едно шише.

Снощи пак се клепах с маската от няколкото вида олио. Стоях един час с шипково, авокадово, и бадемово олио на тиквата, плюс едно олио на Гарние. За повече нямах време.
Измих с шампоана за дългокоси момичета на ДМ, после маската, после балсама.
Серум за връхчетата на Елвитал.

Добре й дойде, но ще й слагам малко цвят през уикенда. Последно беше на 11.1. като и слагах боя. Ползвам тая с помпата, "Perfect Mousse" Schwarzkopf. . Не я изсушава изобщо и ми е лесна за нанясане. Искам малко по малко да разредя оцветяването, но всеки път с по седмица ще увеличавам интервалите и така. Връхчета обаче май ще трябва да поотржа ...

# 290
Аз не го клепам по инструкции от опаковката. Пише по 20 капки на ден макс. Ама как да ги преброя тия капки като пипетата ми се губи в косата, затова... нанасям с надолу главата толкова, че целия скалп да получи от серума. Обикновено това са 3 пипети! :Д в шепа не бих наливала серума, едно че може да се разлее, второ не е прецизно нанасянето. Нанасям с пипетата директно по скалпа. Иначе може да си намажеш вместо скалпа дължините и... кусур му на серума. :Д

Освен това серумът има нормална и интенз версия, интензът е по-скъп естествено, аз имам него. Беше 70 евро за 90 мл. Не толкова интензивният е 50 за 90. Обаче тия 90 мл как бързо свършват..... Айде дори да слагам само 20 капки пак ще свърши бързо. На половината ми е за 1 месец, а съм го ползвала 4 пъти седмично макс, редувайки го с нуминокс, плантур и един друг от амазон. :Д Абе пробвай. Мирише мнохо добре и прави хубава косата в корените, а и излизат 1000 бейби косички.
Може ли линк към този серум?  bouquet

# 291
El_83,

Серумите са Grow Gorgeous Simple Smile

https://m.growgorgeous.com/grow-gorgeous-hair-density-intense-se … ize/11807644.html

https://m.growgorgeous.com/grow-gorgeous-hair-density-serum-90ml … ize/11807646.html

Моля, ако някоя дама с чувствителен скалп и чести алергични реакции към козметика ги е ползвала да сподели Simple Smile

# 292
Аз нямам алергии и т.н., здрава съм. Но пък имам непоносимост към профи шампоани ато тези на Керастас при честа употреба-появява ми се пърхот и страшен сърбеж по скалпа (предполагам от силиконите. С всеки силиконовшампоан е така досега, ако го ползвам на 3 поредни миенета). Серумът на Гроу не го препоръчвам за дами с алергии, понеже е тооолкова парфюмиран, че като си го намажа и мъжът ми ме пита "Ммм имаш нов парфюм?" Парфюмът е много напред в състава. Както знаем това може да доведе до алергична реакция. Имам и пилинг заскалп от серията, който се ползва преди шампоан-представете си! Преди една "камара" продукти, а след измиване и маски все още мириша на пилинга. За мен това е прекалено и затова нямам други продукти от серията. Миризмата е ок, но си представям как ще ми се затлачи скалпа от толкова много алергени ако ползвам и ш, балсам, маски за скалп и т.н. от тази фирма. Е, пробвайте де. Аз само казвам.

# 293
bananadana,

Много благодаря Simple Smile Няма да поръчам серумите в такъв случай. За мен силната, натрапчива миризма е недопустима. Подарих няколко продукта на Kevin Murphy и Living Proof по тази причина- буквално ме задушаваха. Ще продължавам с Initialiste и после ще пробвам с плазма, витамини или microneedling.

За да не спамя темата и аз ще споделя обичайната си грижа:

- Еластисайзер на PK/ Olaplex 3 или петседмичната терапия на Balmain редувам на всяко миене.

- шампоан на Oright за чувствителен скалп почти на всяко измиване, рядко включвам Kerastase, Lalga, хидратиращ на Balmain.

- задължително маска: Kerastase Elixir Ultime, Chronologiste, Extentioniste, Lalga, Alterna Ten, Lanza Healing Moisture... и след нея балсам Simple Smile

- Финиши: Lanza Keratin Healing Oil, Lanza Strenght, Chronologiste, Reflection, Nectar Thermique, термо Napura, Marrakesh Endz, O'right с шипка, Alterna CC, Lalga...

Трябват ми около 20 см., за да достигна мечтаната дължина- отново до кръста. Косата ми е фина, леко чуплива, със средна дължина (до средата на гърдите), в добро състояние. Боядисвам я всеки месец или на месец и половина с бои ниво 7 или 8 Simple Smile

Косата ми расте с около 1,5 см на месец, но се надявам след като се престраша да пробвам някои от изброените процедури да имам по- бърз растеж и да се сгъсти. Смятам м. Април да отидем с майка ми на терапии по женски- тя за коса, аз да поосвежа лицето и ако е доволна ще си направя и аз Simple Smile

# 294
Здравей, може ли, моля, да си покажеш косата? И да кажеш дали ти е гъста? Моята също е тънка, но искам да я оставя по-дълга. Обаче ме притеснява дали няма много да се утежни, сплеска и т н

# 295
Лучия, аз принципно ти се кефя много на постовете, обаче от както каза за "месаците" и направо си ми от фаворитите дами :Д Grinning Сори за офтопика.

Чихуа, добра е програмата, ама искаме снимки! Направо са задължителни! Grinning Ще стане, я виж какви хубави продукти имаш в артилерията. Иначе за Гроу аз съм също много раздвоена дали ще го поръчвам пак. Все пак за тия пари мога да си взема едни готини обувки, а и миризмата е супер силна... Замислям се дали аз да не си забъркам серум, подобен на гроу. Дойде ми една идея как и ще експериментирам!

# 296
bananadana,
Благодаря ти, аз пък мислех, че съм незабележима Grinning

А ако успееш да забъркаш такъв серум, моля, сподели. Косата ми има нужда от сгъстяване, ако изобщо е възможно.. (затова и не съм в предизвикателството ви.. то, с това късане и цъфтене..)

# 297
Е глупости! :Д

Разбира се. Имам един серум за лице с кофеин и хиалурон в него, на някаква неизвестна марка е или поне трябва да я видя пак. Таа серумът Гроу е с 6% стабилен кофеин в него, хиалурон, екстракт от зелен чай и разни пептиди. Та ако мога да намеря подобни съставки, бих рискувала да си ги забъркам сама. Имам една книга за дом. производство на козмвтика! :Д Ще споделя.

# 298
  • София
Здравейте момичета!
Извинете ме, че се вмъквам в темата ви.Чета ви с удоволствие и видях, че една дама с чувствителен скалп използва Инициалист, та ми се ще да я питам за него Simple Smile
Chihuahuas Mom, аз също съм с чувствителен скалп и си купих Инициалист, но за сега само седя и го гледам и умувам Grinning Би ли споделила какви са впечатленията ти?

И в духа на темата Simple Smile косата винаги ми е растяла бързо, дори и през последната година и половина, в която боря косопад.Също така не цъфти независимо, че съм блондинка от 20+ години.За 13 месеца ми е порастнала с 19-20см, сега ми е лесно да премеря защото през това време не съм се боядисвала и кажи-речи вече съм почти брюнетка Grinning
Както се подразбира в последно време съм наблегнала на грижите за скалпа.А за годините преди това смятам, че доброто и състояние се дължеше най-вече на хранителния ми режим(основно високо протеинов), спорта и добавките, които пиех.От към козметика дълги години съм ползвала Loreal Professionnel и маски на Kerastase Хронолоджист и Архитекта.
И това е, нямах нужда от нищо друго, а сега...сега положението е друго.В къщи си имам мини козметичен магазин и мини аптека Grinning
За нови растежи бих ви препоръчала един курс с Приорин, това е единствената добавка, от която виждам реални резултати.Със същото впечатление са и няколко момичета от темата за косопада.

# 299
Момичета, отговарям в движение от телефона Simple Smile

Косата ми в никакъв случай не е гъста, скалпът ми е склонен към омазняване, мия през ден.

Initialiste ползвам откакто е излязъл. Изразходвам една опаковка и после почивам месец- два. С чести алергични реакции от козметика съм. След Alterna за боядисана коса на 2 поредни измивания (шампоан + балсам) скалпът се раздразни ужасно. Постигнах бързо възстановяване и успокояване от следното:
- маска за чувствителен скалп на Kerastase.
- ампули за раздразнен скалп на Kerastase.
- шампоан за чувствителен скалп на Oright.
- домашна маска с жълтък и йогурт.
- серум Initialiste.
- маска Eprouvage.

По- късно ще кача снимка от лятото, но после ще я изтрия (колкото да добиете представа), защото не обичам да публикувам снимки, по тази причина вече не качвам снимки и на кучетата ми, както и нямам Facebook. Надявам се, че ще ме разберете и няма да ви обидя Simple Smile

Експериментирам с продукти, пробвала съм доста и нямам против да споделя впечатления или да помогна, ако някой има проблем Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт