Предизвикателство Рапунцел-Дълга и здрава коса до юни 2019

• 50 502
  • 479
  •   1
Отговори
# 75
Кажете пак за тениската 😊

Не мога да го опиша обосновано, но идеята е, че е вредно да се подсушава коса с хавлиена кърпа след баня, затова голяма част от девойките в другите теми за коса, го правят с памучна тениска.

# 76
  • Варна
 Това с тениската съм го правила навремето като тийн. Имах коса до д-то. Нахлузваш тениската на врата и вместо да я обличаш обръщаш нагоре и я правиш на тюрбан на косата  Laughing.  Имаше едни юнашки фланелки по татово време 100% памук-чудни бяха за целта. Сега всички имат синтетика вътре. Реално нито аз нито ММ имаме чисто памучни  newsm78.

# 77
Моята коса дори изправена само с четка е уникаааално лъскава заради изгладената повърхност вместо къдрици, за преса да не говорим. В чупливо/къдраво състояние постигам подобен блясък само след многомесечно отличие в неползването на сешоар,маски, витамини, вода! и т.н.

При постоянно ползване на преса истината е, че рано или късно косата се изтощава и косата има "нужда" от преса, за да изглежда добре. Аз нямам опит с това, но най-добрата ми приятелка от следването така си я съсипа. Не искам обаче никого да убеждавам да я спира, общо взето си е до избор. :Д Ако косата в края на крайщата изглежда добре като краен резултат и на човек не му пука, че трябва да вложи повече усилия за резултата като грижа, самото озправяне, евентуално по-труден растеж, то е все тая. :Д

Аз предпочитам блясъка да ми е резултат на добра грижа и на плажа като ми изсъхне косата да е супер и естествена. Нещо като кожата-да ползваме или да не ползваме фон дьо тен е въпрос на личен избор. Simple Smile Само където гримът не винаги състарява кожата за разлика от горящата преса. При нея могат само да се забавят и намалят, но не и предотвратят щетите.

Тениската доколкото знам понеже е с гладка повърхност не причинява такава силна фрикция като с кърпата и кутикулите не загрубяват/не се повреждат. Докато при кърпата се получават, дори и да не ги виждаме, механично микроскопични увреждания на косъма и той се накъсва рано или късно или се чупи. Да не говорим за фриз. Увредената коса е следствие И от механични дърпания, ресане, фрикция, дори когато крайчетата ви се търкат по блузата или пуловер, когато спите върху рошава коса и т.н. Това знам. :Д

Днес е ден за миене, нямам търпение хаха :Д Може и да си въобразявам, ама мисля, че при мен серумите вече имат ефект откъм растеж.

Последна редакция: чт, 07 фев 2019, 13:55 от bananadana

# 78
Аз не вярвам в тая съсипия от пресата. Косата е най-вече ген+добри грижи. Изправям се 15 години и косата ми не е в по-лошо състояние от преди това. Боядисвам я от 10. И ако темата ще е кой ползва най-скъпите продукти и кой си гори косата най-малко, мисля че няма да участвам. 😉

# 79
Не се засягай, никога не ми е била целта да се състезавам с когото и да е, иначе нямаше да пиша в дамски форум, щях да си пазя препоръките и опита за работещи неща за себе си. Не бих се хабила да давам съвети на други момичета как да постигнат красива коса :Д

Не мога обаче да не кажа истинското си мнение и наблюдения за това творение пресата. :Д Както казах, практически това е доброволно горене на косъма, но не бих убеждавала никого в спирането й и важното е, че постигаш добър резултат и не ти пречат негативите. На мен биха ми пречили, защото пресата много често маскира някакво по-лошо състояние на косата. Но си е до човек. Wink Не знам защо възприемаш поста ми като сравняване или това с маските откъде го изкара?!

Ти може да имаш силен ген, има такива хора, това е хубаво. За повечето с не тоооолкова издържлива коса краят е предвидим-сухота, зависимост от преса, порочен кръг, фризи коса без преса. Simple Smile

Това е моето лично мнение и наблюдение, желая на всеки успех в начинанията му от сърце.

Последна редакция: чт, 07 фев 2019, 14:19 от bananadana

# 80
Целта на темата не е ли да се забавляваме взаимно и да си помагаме със съвети или греша Thinking

# 81
За щастие не се засягам лесно. Достатъчно време съм във форума обаче и смятам, че познавам общуването в него. 😉 Надявам се да бъркам и темата да не завие в обичайното Аз съм по-по-най.

Както и да е. Пожелавам успех на всички и да достигнете дължината, за която мечтаете. 🤗

# 82
Ария, в грешка си, ако смяташ, че съм целяла да те засегна или да ти натяквам нещо. :Д Просто се включих към 10те поста над мен относно на кой как му се повлиява косата от преса и какво мисли за нея. Аз пък съм забелязала друго. Споделих веднъж с колко мъка си оправих белезите от акне до перфектно гладка кожа. Изискваха се накрая скъпи процедури. Споделих го, защото намирам такива истории за вдъхновяващи скед гадното хормонално акне, което преживях, едно време мен ме мотивираха такива истории. След това 50 момичета ме нападнаха, че се хваля и надувам, само защото съм казала, че са били скъпи. Въпрос на интерпретация и аз не бих икала да бъда слагана в такива чекмеджета. Wink

Всеки е добре дошъл в темата да ползва каквото и както иска, да изказва мнението и опита си по темата. Последното нещо, което имам предвид е мерене на готиност. :Д Моля ви, дами, да го имате в предвид.

Дайте да върнеме пеперудите в темата Nature Sun With Face

# 83
Аз вярвям и още как в пагубността на пресите и машите, особено в комбинация с боядисване. И то системно и почти всекидневно изправяне и месечно боядисване. Всичко-личен опит и наблюдения над познати и жените по улиците. Системно изправяна коса се съсипва ,ако ще и за 1000 лв козметика да имаш.
Мои братовчедки, страхотни красавици с русо-рижави естествени масури си съсипаха косите и на малко над 20 вече не им приличат на нищо... само и само да влязат в модела "вафли и изправени като праз коси преди години". Гъсти,къдрави, чудни коси заминаха и сега са им изрусени метли на 1/2 от това,което имаха като гъстота.
Никой не може да ме убеди,че пресата не уврежда. Защото сама си патих от нея преди време.
И хем моята коса е много силна и издръжлива. Това го казвам, защото много жени имащи такива коси си мислят,че нищо няма да им стане. Не е така. Аз що зор видях докато я оправих тогава...сега предпочитам неизправена, но сравнително здрава коса.

# 84
  • Варна
Момичета хайде да не драматизираме моля ви. Heart. На мен ми трябваха години плюс острия език на Кикамора в блондинската тема, за да ми уври главата, че ежедневно горене с преса и здрава, дълга, руса коса са несъвместими понятия. Даже Денси ме насмота веднъж. И аз се бях запънала като магаре, че без преса живот няма. Е оклаза се че има. В началото ползвах вуртяща четка, за да не плаша хората, после косата се оправи и взех да се харесвам и естествена.

# 85
Понеже тука си споделяме опита и впечатленията, които сме натрупали - аз използвах преса и маша от гимазията, та до края на студентството ми, т.е. около 10 години. От около 4 не ползвам, ама изобщо, прибрани са на дъното на един шкаф и изобщо не ме изкушават да ги докосна, даже не знам за какво ги пазя. Ами моите лични впечатления са, че пресата и машата горят и изтощават косата, водят до цъфтеж и късане. Аз повече няма да се докосна до тях, но всеки има право на избор. Само от сешоара не мога да се откажа, но и там съм разредила ползванията ми до 1 на седмица.

# 86
Дооообре! Казали сте. Косата ми е супер зле, а снимките които показах не са мои. 😜

Хайде останете си със здраве! 🌷

# 87

ето от мен една небрежна,плажна,руса непокорна коса-не мисля ,че е зле Stuck Out Tongue ....ноооо никакви преси и сушоари !!!

Последна редакция: чт, 07 фев 2019, 15:10 от macadamia

# 88
Ария, не съм от хората, които се заяждат, ама се държиш странно и малко детски. Казахме ти, че ти е хубава косата. Не знам вече кой я започна темата за пресата, ама си казахме мнението за нея. :Д Аз лично подчертах, че може косата да е добре с преса, ама без да е фризи и зле и че не всеки иска да зависи от разкрасяващи tools. Grinning Ти самата каза, че не се харесваш без преса к на мене това ми прозвуча като "мразя си кожата, затова без грим не излизам и до магазина". Почувствах се призвана да изкоментирам как пресата маскира не толкова приятно състояние на косата. Ама не го приемай лично... Аз повече нямам какво да споделям по тая тема! :Д Обърнахме го на драма.

Макадамия, отдавна се каня да те похваля И за формата ти. Много добре изглеждаш. Косата ти е много хубава къдрава!

# 89
bananadana,много ти благодаря Purple Heart Flowers Tulip

Общи условия

Активация на акаунт