Предизвикателство Рапунцел-Дълга и здрава коса до юни 2019

• 50 508
  • 479
  •   1
Отговори
# 90
Ария не знам защо приемаш нещата така лично. Всички казахме, че косата ти е хубава и лъскава. Това пък откъде го измисли,че снимките не били твои?. Не знам защо така тълкуваш нещата...
За мен обаче косата когато е изправена с преса не е в нормалниа си вид и пресата маскира положението и състоянието в което е реално. Косата, изправена с преса не е естествената ни коса. И често затова и жените им е трудно да се откажат от пресата, защото са свикнали да си гледата косата гладка и хубава изправена, а когато спрат с пресата не могат да свикнат с истинската си коса особено ако е и леко изощена,защото пресата замаскира това. Пресата е доста добра заблуда.
И веднага подчертавам, че не казвам, че няма разкошни и лъскави коси, изглеждащи здрави и неизправени!Но много рядко съм виждала такива и те са обикновено на момичета и жени,които не ги третират с бои и с преси.
Просто с пресата косата може да изглежда далеч по-добре.
Аз за себе си предпочитам да се опитам да я направя лъскава и здрава и да изглежда така без преса, отколкото да я горя. И пак дебело искам да подчертая, че мнението ми не е насочено към никого, а е просто мнение и мое наблюдение и не искам да споря.

# 91
И на мен днес ми е ден за миене след вечерната тренировка. Отсега съм го планувала даже, понеже днес ми идва поръчката:
- преуош с еластисазер екстрийм;
- шампоан Меди Фолиген;
- маска на Напура за кератина или както там беше, че ми е нова и не я запомних Grinning
- биоактивен спрей за възстановяване на фоликулите Меди;
Започвам грижата за скалпа вече! И ще пробвам да подсуша с тениска. И никакъв сешоар. Kiss

macadamia може всеки ден да качваш снимки на косата си, няма да ти се разсърдя Grinning чудна е просто и аз се стремя точно към този естествен и здрав вид на косата (и рус разбира се Grinning)

# 92
  • Wonderland
Малко да изместя темата за пресата,въпреки че и аз съм против нея. Още си бера нейните "плодове"....
macadamia, страхотна си и цвета на косата,и с права,и къдрава, и изобщо изглеждаш чудесно! Hug
Днес реших да си взема стимуланта на Икаров, влязох за нещо друго в аптеката и реших да го взема. Как го нанасяте и по колко време стоите с него ? Blush
IvaMon, сподели после мнение за Фолиген много му се чудя дали да не попадне в кошницата ми ! Hug
Уфф, не мога да се откажа от сешоара! Имам синузит и ме е страх да легна с мокра коса! Confused
Ето снимка от днес след вчерашните продукти! И ползване на олио на вече суха коса по препоръка на Принцесата! Kissing Heart

# 93
Много хубава тема! Включвам се в предизвикателството. Не вярвам да стигна 5-7 см, но темата ми е мотивираща да се грижа по добре за косата си.
Косата ми е изтощена в краищата. До преди 1 година бяха брутално скъсани, защото ползвах стара преса, явно със съсипано покритие. След мноого чуденки изведнъж се сетих, че пресата е сдала багажа. Взех си хубава преса и се пооправи. От тогава все изрязвам накъсаното. Намалих пресата. Изправям веднъж месечно на 160 градуса. Ползвам сешоар на всяко къпане и лидълска четка за изправяне, за да я оформя. Иначе стои ужасно. За цвета - бях руса до преди месеци. Спрях да се изрусявам и я боядисвам на няколко месеца, за да туширам голямата разлика на корените и да заприлича на подобие на омбре. Общо взето цвета е кошмар. Искам да израсте моя естествен цвят и ако я боядисвам, поне да не е изрусяване.

Мия я 3-4 пъти седмично. Имам себореен дерматит и ползвам бебешки шампоан Нивеа. Понякога ми се налага да я мия със Селсун Блу, ако скалпа е раздразнен. Той ми оправя скалпа, но съсипва косата... Ползвам серума за краища на Маракеш и един спрей за разплитане на Jungle Fever. Маска - Loreal Lipidium, една на Lakme и храната за коса на Гарниер - банан.
Веднъж в месеца правя ботокс терапия на Jungle Fever - шампоан, маска и серум.
Понякога ползвам и реконструктора на Афоджи.

Гадна е, още има накъсани кичури отзад, надявам се скоро да заприлича на нещо.

Планирам да закупя еластисайзър на ФК(отново), но се чудя кой точно и каква беше разликата освен аромата. Ще се опитам да огранича сешоара и смятам да започна и домашен еластисайзър да ползвам.
Общо взето това е от мен, сега отивам в рибката да пълня кошницата 🤣

# 94
# 95
  • Варна
  Мацки извинявам се,но се чувствам малко виновна за драмата  Confused....Аз първа се изказах против ежедневното ползване на преса....Както и да е може би от тая олемика ще има и полза някаква в края на краищата.
  tzveteto89 не е ли по добре така с олио накрая? Всъщност аз слагам и на влажна и на суха коса,но моята все пак е изрусена и носи на наслагване на кит.
  macadamia  Hug
   хубава жена.....
  Gerrche надявам се,че приемаш съвети  Hug. Горния ти пласт даже изправен  си личи,че е зле. Казвам го направо иска си китосване. Маракешкия серум е ОК,но след него косъмът е хубаво да се затвори с хидратиращ финиш. Какво термо ползваш? Мисля,че едно на напура ще ти пасне идеално. Ще затваря косъма,ще приглажда и ще гланцира тия изпръхнали връхчета.
  Въртящата четка е в пъти по добър вариант от пресата. Не,че не гори и тя,но е значително по-малко.
  И.....свикни преди всяко миене да слагаш кокосово масло на връхчетата/ще ги пази от премиване/ даже за десетина минути нанесено спасява от агресивните шампоани,които ползваш за проблемния скалп. Ще ми се да препоръчам и шампоан,но млъквам  Embarassed не сме в профи темата. Яе кажа само-не нанасяй шампоан по дължините. Шампоан само на скалпа. Каквото се стече по дължините е достатъчно да ги почисти дори омазани с масло. Много е важно това особено за изрусени коси.

# 96
Ех и аз бях фенка на пресата дълги години и никога не успях да постигна дълга , хубава коса , каквато понякога виждам при други жени.
Губи се живеца , дори да я прави лъскава изправянето , при мен понеже е и дехидратирана косата ми трябва точно едно изправяне и цъфтежа се вижда.
Наистина се свиква в един момент с неизправена коса , а като стане и малко по-дълга е супер лесна за оформяне .
Ариа, аз много те харесвам и съм сигурна ,че и без преса ще си още по-хубава дори. Мисля и другите това искат да ти кажат , а не че грешиш Purple Heart
Дори ,ако не се сърдиш моля качи снимка без да си се изправяла Simple Smile

И аз ще пробвам това с тениската , а от друга тема четох за оризова вода - мисля да почна да се изплаквам с такава , бил някакъв азиатски метод.

# 97
Добро утро Рапунцелки!  Показвам резултат от обикновена маска с арганово масло. Лек и успешен ден!

# 98
  • Wonderland
Prinzesata, по-добре е наистина. Kissing Heart Така ще практикувам вече! Благодаря много за съвета! Hug
Да подбутна въпроса за серума на Икаров - как го използвате? Притеснява ме ако сложа на скалпа дали няма да го омазни?
И добре дошли на новите момичета в темата ! Hug
Elena_of_Avalor, и аз бих се радвала на мнение за този продукт! И незнам дали успях да ти напиша.....прическата ти ми харесва, косата расте, важното е, че си се отървала от изтощеното. Ще видиш, че бързо ще дръпне! И аз преди време бях скъсила много, но порастна! Blush Kiss
Mam4e Bandit, супер е има разлика определено в положителна посока! Kiss

# 99
  • Пловдив
Икаров слагам в корените и правя лек масаж. Друтиге масла са по дължините. Измивам без проблем

# 100
  • Wonderland
Armira, благодаря ти! Kissing Heart Аз също различни масла слагам само по дължините. Но видях,че пише " нанасяне на скалпа с масажиране " и понеже има масла в съдържанието му ме накара да се замисля. Благодаря ти още веднъж ! Hug

# 101
Бандитке, имаш много готина коса-плътна и гъста е! Пристрастна съм и обожавам такива коси. На дъщеря ти е уау...колко е дълга и здрава! Сигурно някой и друг етаж също много би й отивал. Simple Smile

Цвете, косата ти винаги изглежда много права и лъскава. Ето, няма нужда от преса. Simple Smile

Герче, добре дошла! Имаш добър старт! И браво за нагледните снимки. Wink

Мис Бингли, аз отдавна съм ти голям фен, като се започне от косата, в темите за имена, а и често сме с едни възгледи. :Д Много добре обясни по-горе. Относно косата ти-изглежда супер, много ми харесва цвета ти сега. Сякаш е по-лъскава и буйна от предишни снимки. Не бих я изправяла твоята коса, изглежда страхотно чуплива. Simple Smile

Да се логна и аз: От тел затова без обичайното оформление.

Миене 3:
1. Шампоан дъгокоси мимичета от дм за кафяви коси-страхотен е. Повече ми харесва от керастаски шампоани
2. Запечатване на крайчета- с 2 или 3 капки кокосово масло по последните 6 см от косата и после нагоре по цялата чисто масло
3. Маска марокън хидратираща отгоре за 30 мин
4. Измиване с хладка вода
5. Балсам Тиги с овес 1 мин и  директно изплакване с ледена вода за 3 мин
6. Тениска-подсушаване
7. Шу Камелия балсам без отмиване по цялата коса и 5 см под корена лекичко разнесен
8. Линкроябъл термичен крем 4 помпи по цялата (Керастас)
9. Лореал студио спрей за къдрици
10. Увита в мек шал-спане с мокра коса

На сутринта бях очарована. Много буйна и мека коса с красиви вълни, лъскава. Спреят не изсуши заради финишите.

11. Довърших с малко остатъци от олиото на Вела, което мразя. Но се получи добре.

Не си личи гланцът напълно, но предвид лошата светлина и без светкавица, съм много доволна. :Д Събота ще си направя хубави снимки навън. Тъкмо ще ходим до Швейцария.

Последна редакция: пт, 08 фев 2019, 09:23 от bananadana

# 102
bananadana, твоите протоколи ме карат да си мисля, че не правя нищо за косата си Joy

Може ли инфо за този ДМ шампоан? И кслед него слагаш кокосовото масло и тогава маската? Така ли Thinking

# 103
Дългокоси момичета ср казва. Не знам дали го има в БГ, предполагам да. Много е хубав. Тук струва около 4 и нещо евро., косата се разплита още при миене и е много добър за скалпа. Особено този за обем е "бъкан" с аминокиселини, този за кест. коса е с повече масла в него и без силикони, но въпреки това супер добър. Просто трябва да пробваш!Може и да не ти понесе, не знам.

Маслото слагам по крайчетата под маската, да. Минимална част разнас1м по дължините нагоре. После изплаквам. Не ми омазнява. Даже напоследък преди да си легна правя същото. Сплитам косата, последните 6 см омазвам в мааааааалко количество кокосово. На сутринта крайчетата са ми много меки и лъскави. Правя го обаче с много малко маслою иначе мазнее. Твоята коса още е къса, Бонибон. Не се притеснявай. Като я пуснеш още малко, нуждата от грижа ще се засили. Сега не би трябвало дасе нуждаеш от чак толкова много грижи, все пак косата е "млада". :Д

# 104
Здравейте момичета Flowers Hibiscus
bananadana, кога забеляза изсушаване от боята Диа? Колко пъти се боядисва? Аз се боядисах миналата седмица с Лайт и сега косата ми е много, необичайно суха, та се чудя дали е от нея.

И този Ш за дългокоси на ДМ има ли вариант за блондинки? Питам да знам дали да търся. Smile

Общи условия

Активация на акаунт