Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Имам ли законово право да отказвам на бившия си партньор да взема детето за няколко часа без аз да съм с него и ако е така, до каква възраст?
Може ли ЧСИ да наложи запор върху наследствен имот, където има няколко собственици и един от тях живее там?
Може ли бащата да заведе контраиск в дело за заместващо съгласие за извеждане на детето извън страната, ако не е съгласен?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Имам ли законово право да отказвам на бившия си партньор да взема детето за няколко часа без аз да съм с него и ако е така, до каква възраст?
До възрастта, в която детето може самостоятелно да се грижи за себе си, имате право да решавате дали бившият ви партньор може да вземе детето без ваше присъствие. Законът ви дава правото да вземате решения за благосъстоянието на детето, включително дали срещите трябва да са само във ваше присъствие.
-
Може ли ЧСИ да наложи запор върху наследствен имот, където има няколко собственици и един от тях живее там?
-
Може ли бащата да заведе контраиск в дело за заместващо съгласие за извеждане на детето извън страната, ако не е съгласен?
-
Може ли майката да се върне да живее в България с детето без съгласието на бащата?
-
Какво да правя, ако бившият ми съпруг не плаща издръжка и не спазва съдебното решение?